Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis iekļauts sezonas pirmajā MVP rangā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Porziņģis iekļauts sezonas pirmajā MVP rangā
Kristaps Porziņģis un Eness Kanters
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas mājaslapā publicēts sezonas pirmais MVP rangs, un pirmajā vietā, protams, ir Milvoki "Bucks" līderis Jannis Adetokunbo. Starp viņa tuvākajiem sekotājiem ir balvas pašreizējais īpašnieks Rasels Vestbruks, Džeimss Hārdens un citi, tostarp latviešu uzbrucējs Kristaps Porziņģis.

Jannis Adetokunbo sezonu sāka vēsturiski – viņš pievienojās Šakilam O'Nīlam un Viltam Čemberleinam, jo nevienam citam pirmajos trīs mačos nebija izdevies iemest vismaz 115 punktus, metienus realizējot ar vismaz 65% precizitāti. Pēc četriem mačiem Milvoki "Bucks" vilcēja kontā bija 147 punkti, 43 atlēkušās bumbas un 21 rezultatīva piespēle.

Tas, ka viņš pretendēs uz MVP balvu, bija skaidrs jau pagājušajā sezonā, kad Adetokunbo kļuva par piekto spēlētāju līgas vēsturē, kurš visas sezonas garumā bijis labākais savā komandā gūtajos punktos, izcīnītajās atlēkušajās bumbās, izdarītajās piespēlēs, partvertajās bumbās un bloķētajos metienos.

"Jannis neapšaubāmi ir cilvēks, kurš katru dienu mācās basketbolu. Viņš klausās treneros un analizē video. Viņš katru dienu strādā zālē, lai atrastu veidus, kā kļūt vēl labākam. Kā redzat, tas attaisnojas. Ar katru dienu viņš progresē arvien vairāk, un redzēt to no iekšienes ir traki," teica komandas biedrs Kriss Midltons.

Kā Adetokunbo tuvākie sekotāji tiek minēti Džeimss Hārdens un Rasels Vestbruks – aizsargi, kuri balvu dalīja pērn. Pašlaik augstāk atrodas Hjūstonas "Rockets" pārstāvis, bet pašreizējais MVP ir trešajā vietā, lai gan viņš sezonas ievadā vidēji savācis 19,6 punktus, 9,9 atlēkušās bumbas un 11,9 rezultatīvas piespēles.

Ceturtā vieta atvēlēta Demarkusam Kazinsam, kamēr piecinieku noslēdz cits garā gala pārstāvis – Bleiks Grifins. Neskatoties uz Krisa Pola prombūtni, viņš ved Losandželosas "Clippers" pretī uzvarām, turklāt trīspunktniekus izdara ar 43,2% precizitāti, kas ir labākais rezultāts līgā.

Aiz piecinieka sarindoti Stefens Karijs, Lebrons Džeimss, Kairijs Ērvings, Kevins Durents un Endrū Viginss. Savukārt viņiem seko Džoels Embīds, Marks Gazols, Ārons Gordons, Viktors Oladipo un latvietis Kristaps Porziņģis, kurš sezonu sācis vareni, metot vairāk nekā 30 punktus vienā mačā pēc otra un palīdzot Ņujorkas "Knicks" sākt negaidīti veikmsīgi.

Izmantotie resursi:
Kia MVP Ladder: Giannis Antetokounmpo stakes...

  +8 [+] [-]

, 2017-11-03 23:30, pirms 7 gadiem
KP underrated...

  +2 [+] [-]

, 2017-11-03 23:38, pirms 7 gadiem
Spēlēs šonakt?

  +4 [+] [-]

, 2017-11-03 23:39, pirms 7 gadiem
Šajā brīdī viņam vajadzēja būt tuvāk grieķim.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-04 00:22, pirms 7 gadiem
Kāds vēl nahren Vigins, lai iemācās aizsardzībā spēlēt no sākuma.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-04 00:34, pirms 7 gadiem
Es, pat kā Lebrona kvēlākais fans, neuzskatu, ka viņš pašreiz pelnījis vietu šajā sarakstā, ja būtu pozitīva bilance, tad cita runa.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-04 03:31, pirms 7 gadiem
Vai arī uz papīra KP ir tik tālu no MVP līdera?! Kas ir saraksta balsotāji

  +4 [+] [-]

, 2017-11-04 06:11, pirms 7 gadiem
Pieciniekā stabili būtu jābūt!

  -1 [+] [-]

, 2017-11-04 09:17, pirms 7 gadiem
skipa rakstīja: Es, pat kā Lebrona kvēlākais fans, neuzskatu, ka viņš pašreiz pelnījis vietu šajā sarakstā, ja būtu pozitīva bilance, tad cita runa.
Āksts ne fans! Nu tač paskaties kā viņš spēlē! Nu kaut vai statistiku papēti!

  +1 [+] [-]

, 2017-11-04 12:01, pirms 7 gadiem
Kā Embīds , Gasols , Gordons , Oladīpo ,Gasols un Vigins var būt priekšā KP kaut kāds sviests .

  +1 [+] [-]

, 2017-11-04 13:33, pirms 7 gadiem
vf rakstīja: Vai arī uz papīra KP ir tik tālu no MVP līdera?! Kas ir saraksta balsotāji
nba.com apskatnieka subjektīvais redzējums, "greek freak" ar losing record (4-5) ir pirmajā vietā, tas arī visu izsaka Embīda vietā drīzāk ir Simmons, ja tā turpinās, būs gan ROY līderis, gan taustīsies gar top 10 mvp kandidātiem.

Pa lielam, cazinss un greak freak rullē, bet tieši hārdens pie winning record būtu liekams augstāk par viņiem. Vestbrūks arī turpina tripple double līniju. Un, protams, Lebrons. Viņa sniegums komentārus neprasa, ar visu to, ka komandā vairs nav 25 pts spēlētājs, kurš tika aizstāts ar citu, 29pts spēlētāju..kurš tikai pēc jaunā gada atsāks spēlēt, easy peasy matemātika cavs lūzing strīkam

  +1 [+] [-]

, 2017-11-04 14:16, pirms 7 gadiem
aizermans rakstīja: Āksts ne fans! Nu tač paskaties kā viņš spēlē! Nu kaut vai statistiku papēti!
Man liekas, ka Tu esi āksts. Esmu redzējis 6 no 9 spēlēm, uzbrukumā Lebrons kā Lebrons, aizsardzība.. dažreiz Lebrons no uzbrukuma uz aizsardzību pārvietojas kā lēnām pastaigātos pa parku. 3pt segšana vispār nulle. Un vēl tie trakie turnover. Nu, protams, ir viņš šajā sarakstā,bet pietrūkst uzvaru.
Pēc šodienas spēles gan ir pacēlis latiņu augstāk, ne ko pielikt, ne atņemt, izbaudīju visas viņa laukumā pavadītās minūtes.