Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertānam pirmā NBA pārbaudes spēle, "Spurs" būs bez vairākiem līderiem

Rolands Eliņš

Bertānam pirmā NBA pārbaudes spēle, "Spurs" būs bez vairākiem līderiem
Dāvis Bertāns caurgājienā
Foto: nba.com

Sanantonio „Spurs” šonakt 5:00 sāks NBA pirmssezonas pārbaudes spēļu ciklu. Izbraukuma mačā pret „Suns” nepiedalīsies seši stabili "Spurs" rotācijas spēlētāji, bet plānota Dāvja Bertāna iziešana laukumā.

„Spurs” treniņnometnē no pagājušās sezonas palikuši tikai astoņi spēlētāji, kamēr 11 ir jaunpienācēji. Tas mudināja galveno treneri Gregu Popoviču pirms pāris dienām norādīt, ka komanda vēl cenšas saliedēties un uz pirmo pārbaudes spēli droši vien dosies kopā. Taču tā tomēr nenotiks, un Popovičs vairākus līderus ar izbraukumu uz Fīniksu neapgrūtinās. Kopā ar pārējo sastāvu nebūs Pau Gazols, Lamarkuss Oldridžs, Denijs Grīns, Manu Džinobili, Tonijs Pārkers un Petijs Milzs.

Tas atstāj „Spurs” 13 spēlētāju sastāvā, no kuriem pieci ir ar negarantētajiem līgumiem un sacenšas par pēdējo pieejamo vietu „Spurs” pieteikumam NBA sezonas sākumam. Dāvim Bertānam līgums ir garantēts, un abu pamatsastāva garo spēlētāju (Gazola un Oldridža) palikšana mājās nozīmē, ka šonakt latvietis varētu saņemt lielāku spēles laiku un vairāk iespēju.

Pagaidām gan tās visas ir tikai spekulācijas, un „Spurs” sākumsastāvs, visticamāk, kļūs zināms tikai pirms pašas spēles. Arī šajā sastāvā Bertānam netrūks konkurentu uz vietu sastāvā – ceturtā numura pozīcijā var spēlēt arī Deivids Lī, Kails Andersons, Džoels Entonijs un Livio Žans-Šarls. Kā centrs spēlēs Deveins Dedmons, bet kopā ar komandu izbraukumā būs arī Kavai Lenards, vienīgais no „Spurs” pagājušās sezonas pamatsastāva un kluba jaunais līderis.

„Šobrīd svarīgi ir tikt skaidrībā par to, kurš iederas komandā, kurš gatavs mācīties, kurš būs labs partneris un kurš spēj pieņemt savu lomu komandā,” par treniņnometni un pirmajām pārbaudes spēlēm izteicies Gregs Popovičs. „Tas ir galvenais, ko es sagaidu no mūsu sastāva papildinājumiem un mūsu jaunajiem puišiem. Vēlos redzēt, kuram ir labas darba spējas un kurš spēj saprasties ar komandas biedriem. Šobrīd vairāk domāju par spēlētāju rakstura īpašībām, nevis konkrētām basketbola prasmēm.”

Bertāns tika draftēts pirms pieciem gadiem Indianas „Pacers” sistēmā, taču uzreiz aizmainīts uz „Spurs”, turklāt šis darījums jau "Spurs" kļuvis ļoti izdevīgs, jo tieši ar to komandā nonāca Lenards. Kopš tā laika Bertāns piedzīvojis divas smagas ceļgala traumas, no abām atgūstoties un atgriežoties augstākā līmeņa basketbolā. Viņš šovasar piedalījās NBA Vasaras līgās Lasvegasā , tiesa, laukumā izejot tikai vienā spēlē, kurā 24 nospēlētajās minūtēs guva 15 punktus. Vasaras līgā gan spēlē tikai daži stabili NBA basketbolisti, un tajā vērojamais basketbols ir visai atšķirīgs arī no pirmssezonas spēlēm.

„Spurs” šodienas pretiniece „Suns” aizvadīja ļoti neveiksmīgu iepriekšējo sezonu, kuras gaitā no darba atlaida galveno treneri Džefu Hornačeku, Kristapa Porziņģa un Ņujorkas „Knicks” jauno treneri. Vasarā Fīniksā atgriezies brazīlietis Leandru Barboza, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja svarīgu lomu „Warriors” 73 regulārās sezonas uzvarās.

Draftā ar ceturto numuru tika izvēlēts augumā raženais horvātu talants Dragans Benders, ar kuru Bertānam cīņa viens pret vienu var sanākt jau šonakt. „Suns” rindās ir arī ar astoto numuru šovasar draftētais spēka uzbrucējs Markess Kriss, kurš drafta naktī tika iemainīts no „Kings”. Ja Benders, Kriss un NBA otrgadnieks Devins Bukers visi piedalīsies sezonas sākuma spēlēs, „Suns” kļūs par pirmo komandu NBA vēsturē, kuras sastāvā laukumā vienlaikus iznākuši trīs spēlētāji, kas jaunāki par 20 gadiem.

Kristaps Porziņģis un Ņujorkas „Knicks” savukārt savu pārbaudes spēļu ciklu uzsāks rītnakt, 3:00 pēc Latvijas laika, pret Hjūstonas „Rockets”. Savukārt „Spurs” pēc šīs nakts spēles atgriezīsies savā pilsētā, lai naktī uz svētdienu uzņemtu Atlantas „Hawks”. Kopumā Sanantonio komandai ieplānotas sešas pārbaudes spēles.

”Spurs” pirmssezonas pārbaudes spēles

DatumsLaiksPretinieks
04.105:00Suns
09.103:30Hawks
11.102:30Pistons
13.102:00Magic
15.103:30Heat
22.103:30Rockets

Izmantotie resursi:
SPURS INJURY REPORT – 10/2/16 | San Antonio Spurs
Spurs to sit 6 players in first preseason game...
A weighty proposition for one Spurs rookie -...

1 2 40 komentāri

 +14 [+] [-]

, 2016-10-03 16:45, pirms 8 gadiem
Ja KP un Dāvim abiem ir mājas spēles,tad principā naktī gulēt nav iespējams aiziet Viena spēle beidzam,un otram sākas..
Veiksmi Dāvim debijā

  +7 [+] [-]

, 2016-10-03 16:47, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Ja KP un Dāvim abiem ir mājas spēles,tad principā naktī gulēt nav iespējams aiziet Viena spēle beidzam,un otram sākas..
Veiksmi Dāvim debijā
Zārkā jāguļ, tagad ir jādzīvo nomodā.

     [+] [-]

, 2016-10-03 16:55, pirms 8 gadiem
Priekš pārbaudes spēlēm super, jo tiks uz laukuma gan viņš, gan Livio ilgāku laiku un iespējams Popam atrādīs kaut ko labu un būs sezonā labs spēles laiks

  +1 [+] [-]

, 2016-10-03 17:18, pirms 8 gadiem
Pārbaudes spēles pa kuru tv kanālu tad rādīs?

     [+] [-]

, 2016-10-03 17:33, pirms 8 gadiem
popovs rakstīja: Pārbaudes spēles pa kuru tv kanālu tad rādīs?
Ne suns, ne Spurs netranslēs spēli ar savu tv komandu, laikam jau būs bez komentētājiem un jāmeklē strīms, jo league pass saitā, rādās spēlēs translācija.

  -3 [+] [-]

, 2016-10-03 18:05, pirms 8 gadiem
Ar nepacietību gaidu jauno NBA sezonu, lai visi basketbola līdzjutēji un eksperti varētu vērot nesavtīgāko spēlētāju - Andre Iguodalu darbībā!
Igijs ar KD pēc kārtējā titula!
Go GSW!

KP ar DB pēc kārtējā PO, GO GO!

     [+] [-]

, 2016-10-03 18:15, pirms 8 gadiem
Starpcitu, B4Sport šovakar rādīs Real - Thunder live.
Trešdien Barcelona - Thunder.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-03 18:43, pirms 8 gadiem
valjero rakstīja: Ar nepacietību gaidu jauno NBA sezonu, lai visi basketbola līdzjutēji un eksperti varētu vērot nesavtīgāko spēlētāju - Andre Iguodalu darbībā!
Igijs ar KD pēc kārtējā titula!
Go GSW!

KP ar DB pēc kārtējā PO, GO GO!
Tak nomaini plati!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-03 19:58, pirms 8 gadiem
ParSportuLatvijā123 rakstīja: O jaskatas!!!! Nizcag tev, ka pateici !!!
sunju murgi, paskaties programmaa

  -1 [+] [-]

, 2016-10-03 20:00, pirms 8 gadiem
valjero rakstīja: Ar nepacietību gaidu jauno NBA sezonu, lai visi basketbola līdzjutēji un eksperti varētu vērot nesavtīgāko spēlētāju - Andre Iguodalu darbībā!
Igijs ar KD pēc kārtējā titula!
Go GSW!

KP ar DB pēc kārtējā PO, GO GO!
Nepatīk man KD staigāšana, līdzīgi kā Lebis. jutīšu līdzi Igijam un 3pt brāļiem. Par dzelzs veci Rw(novēlu viņam TD). Un cerams,ka Knicks ar Kp būs top4 East un Bercha metīs ar 45%3pt 15min spēlē.

     [+] [-]

, 2016-10-03 20:43, pirms 8 gadiem

     [+] [-]

, 2016-10-03 21:06, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Nepatīk man KD staigāšana, līdzīgi kā Lebis. jutīšu līdzi Igijam un 3pt brāļiem. Par dzelzs veci Rw(novēlu viņam TD). Un cerams,ka Knicks ar Kp būs top4 East un Bercha metīs ar 45%3pt 15min spēlē.
Nu nostrādā vienā darba vietā 20 gadus, gudriniek!!

     [+] [-]

, 2016-10-03 21:08, pirms 8 gadiem
phKRIIII rakstīja: Zārkā jāguļ, tagad ir jādzīvo nomodā.
Es ātrak negribu zārkā nonākt

     [+] [-]

, 2016-10-03 21:17, pirms 8 gadiem
Converse87 rakstīja: Nu nostrādā vienā darba vietā 20 gadus, gudriniek!!
Par šo tēmu var diskutēt ilgi, kas ir labāk? Kā kobe, timmijs nospēlēja vienā klubā vai kā Gārnets, Allens staigāja.

     [+] [-]

, 2016-10-03 21:25, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Par šo tēmu var diskutēt ilgi, kas ir labāk? Kā kobe, timmijs nospēlēja vienā klubā vai kā Gārnets, Allens staigāja.
Tu jūti atšķirību, kāda bija Lakers un Spurs komanda, kāda Thunder ? Millers nospēleja visu karejeru Pacers ? Un kāda jēga ? Neviena gredzena !! Tik nepis sūdu, ka Kobe ja neizcīnītu ilgu laiku gredzenu, nebūtu aizlaidies prom!!

     [+] [-]

, 2016-10-03 21:29, pirms 8 gadiem
ritvarz rakstīja: sunju murgi, paskaties programmaa
Ieslēdz tagad B4Sport. Pats redzēsi.

     [+] [-]

, 2016-10-03 21:35, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Par šo tēmu var diskutēt ilgi, kas ir labāk? Kā kobe, timmijs nospēlēja vienā klubā vai kā Gārnets, Allens staigāja.
Par Gārnetu gan nepiekritīšu viņš gandrīz 14 sezonas pavadīja vilkos, un pats intervijā viņš teica, kas bija viņa dokumentālajā, kad viņš visu karjeru gribēja pavadīt vilkos, bet galvenie nevarēja piesaistīt kvalitatīvus spēlētājus, vai arī ja bija kāds kvalitatīvs, tad viņi vienkārši viņus aizmainīja, par piemēru Mārberijs (Gārneta pirmajos gados), Sprīvels un Kasels (MVP gadā). Un par Kobi, viņš arī tuvu bija aiziešanai no Lakers ja kas 2007. gadā (2007. gada draftā tas bija tuvu, pat ļoti tuvu), bet tad Leikeriem bija tāds komandas īpašnieks kā Džims Bass, kas pierunāja palikt un uztaisīja ļoti lielu treidu tajā gadā, iegūstot Gazolu pretī atdodot var teikt neko Memfisai, tas man tā liek nedaudz aizdomāties, ja Džims Bass jau nebūtu vairs bijis 07. gadā, un komandas īpašnieks būtu viņa dēls( kurš tagad ir LA īpašnieks), Kobe visdrīzāk tiktu aizmainīts tajā laikā uz kādu citu komandu, bet tas tā no kas būtu jā būtu.

     [+] [-]

, 2016-10-03 21:55, pirms 8 gadiem
Nesaprotu ko Valdis Valters tur smirdēja, ka Spurs nebūs favorīti šai sezonā. Kādu zāli viņš kurī, viņiem klāt nāk Gazols, ir Aldridžs un vēl kaudze top klases spēlētāji, nebūt favorīti. Ar savu padomju basi iebraucis auzās katru reizi tai Overtime tādus sviestus glevž ka vemt gribās

     [+] [-]

, 2016-10-03 23:06, pirms 8 gadiem
zaxx rakstīja: Nesaprotu ko Valdis Valters tur smirdēja, ka Spurs nebūs favorīti šai sezonā. Kādu zāli viņš kurī, viņiem klāt nāk Gazols, ir Aldridžs un vēl kaudze top klases spēlētāji, nebūt favorīti. Ar savu padomju basi iebraucis auzās katru reizi tai Overtime tādus sviestus glevž ka vemt gribās
Es reizēm mēdzu izrakt jūtūbā veco spēļu ierakstus, kur sabonis un valters spēlēja 80to sākumā, tur bija pavisam cits basketbols, praktiski bez aizsardzības. tikai sabonis tomēr paguva uzspēlēt eirolīgās un nba, noteikti sa'juta, kas ir basketbols ar aizsardzību, vet valters..nu tas ir valters/

     [+] [-]

, 2016-10-03 23:44, pirms 8 gadiem
zaxx rakstīja: Nesaprotu ko Valdis Valters tur smirdēja, ka Spurs nebūs favorīti šai sezonā. Kādu zāli viņš kurī, viņiem klāt nāk Gazols, ir Aldridžs un vēl kaudze top klases spēlētāji, nebūt favorīti. Ar savu padomju basi iebraucis auzās katru reizi tai Overtime tādus sviestus glevž ka vemt gribās
tie kas kaut ko saprot no NBA, daudz galvā neņem, bet kas nesaprot, tas arī nesapratīs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-04 04:53, pirms 8 gadiem
Kāds ar stream linku varētu padalīties, lūdzu?

     [+] [-]

, 2016-10-04 05:03, pirms 8 gadiem
Numb rakstīja: Kāds ar stream linku varētu padalīties, lūdzu?
stream.clan.lv tur jabut

     [+] [-]

, 2016-10-04 05:14, pirms 8 gadiem
nba leauge pass par velti ir taka nah strimus kkadus. video vel nav, drosi vien bus pec bulls speles

     [+] [-]

, 2016-10-04 05:18, pirms 8 gadiem
Pagaidām izskatās, ka nebūs vispār video

     [+] [-]

, 2016-10-04 05:19, pirms 8 gadiem
iirulatvis rakstīja: nba leauge pass par velti ir taka nah strimus kkadus. video vel nav, drosi vien bus pec bulls speles
NBALP šī spēle nav -Suns mājas lapā tipa ir strīms -taču tur laikam tad ir vajadzīgs Arizõnas proksis

  +1 [+] [-]

, 2016-10-04 05:22, pirms 8 gadiem
AB laika biedri vel dzivi

     [+] [-]

, 2016-10-04 05:24, pirms 8 gadiem
Nu kāpēc tieši tad, kad Dāvis spēlē, tad nerāda...

     [+] [-]

, 2016-10-04 05:24, pirms 8 gadiem
iirulatvis rakstīja: AB laika biedri vel dzivi
xactly ))))

     [+] [-]

, 2016-10-04 05:34, pirms 8 gadiem
4 minūtes 1 piezīme 1 TO 1 piespēle

     [+] [-]

, 2016-10-04 05:34, pirms 8 gadiem
ou -bloks arī

     [+] [-]

, 2016-10-04 05:36, pirms 8 gadiem
Johaidi, 3 pf jau

     [+] [-]

, 2016-10-04 05:36, pirms 8 gadiem
fck jaw 3 piezīmes (((

  +1 [+] [-]

, 2016-10-04 05:36, pirms 8 gadiem
Suns Now | Phoenix Suns izmantojiet Hola VPN addonu...man ar Chome aizgāja
1 2 40 komentāri