Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Par Kuruca un "Nets" galveno treneri kļūst leģendārais saspēles vadītājs Stīvs Nešs

Rolands Eliņš

Par Kuruca un "Nets" galveno treneri kļūst leģendārais saspēles vadītājs Stīvs Nešs
Stīvs Nešs. Foto: AFP/Scanpix

NBA klubs Bruklinas "Nets" noslēdzis četru gadu līgumu ar Stīvu Nešu, kurš kļūs par komandas jauno galveno treneri, klubs apstiprinājis publiskā paziņojumā. Stīvs Nešs ir basketbola slavas zāles iemītnieks, un šī viņam būs debija NBA kluba galvenā trenera amatā.

„Esmu pagodināts, ka man ir sniegta šāda iespēja,” Bruklinas kluba mājaslapā citēts Stīvs Nešs. „Pateicos kluba vadībai, ka izrādīja ticību manām spējām vadīt šo komandu. Trenera ir darbs ir lieta, ko es vēlējos sākt darīt brīdī, kad pienācis īstais laiks, un esmu pagodināts, ka varu to darīt ar tik lielisku spēlētāju grupu un kolektīvu kā „Nets”. Ar cerībām raugos uz tuvāko nākotni gan komandas snieguma ziņā, gan personīgi, jo kopā ar ģimeni pārcelšos uz Bruklinu.”

„Nets” iepriekšējo galveno treneri Keniju Etkinsonu atlaida neilgi pirms pandēmijas sākuma un sezonas pārtraukšanas. Lai arī publiski tas netika apstiprināts, Etkinsona aiziešana tika saistīta ar komandas virziena maiņu, ņemot vērā, ka nākamajā sezonā tiek cerēts gan uz Kairija Ērvinga, gan Kevina Durenta atgriešanos laukumā, Bruklinai no vidusmēra komandas pārtopot par klubu, no kura gaida jau augstākos sasniegumus.

Līdz šim Rodiona Kuruca pārstāvēto „Nets” vadīja pagaidu treneris Žaks Vons, ar kuru „Nets” piedalījās izslēgšanas spēlēs un pārliecinoši zaudēja jau pirmajā kārtā, cīnoties ar savainojumiem un Covid-19 radītajām sekām. Par „Nets” galvenā trenera meklējumiem tika ziņots jau vasaras gaitā, tika apsvērta arī iespēja amatā saglabāt Vonu, Ņujorkas medijos parādījās ziņas par „Nets” interesi par Gregu Popoviču no „Spurs”, taču šodien meklējumiem pielikts punkts, noslēdzot līgumu ar Stīvu Nešu, kurš kandidāts uz amatu medijos nemaz tā īsti nebija piesaukts. Ņujorkas mediji šodien vēsta, ka "Nets" īpašnieks ar Nešu veicis pārrunas dažu nedēļu garumā, cenšoties viņu pārliecināt beidzot uzņemties trenera amatu, par ko Nešam bijušas šaubas.

Kanādietis Stīvs Nešs savai spēlētāja karjerai punktu pielika 2015. gadā. Viņš atstāja NBA pēc nospēlētām 18 sezonām, diviem sezonas MVP tituliem, 120 „play-off” spēlēm, septiņām sezonas simboliskajām izlasēm un astoņām dalībām Zvaigžņu spēlē. Nešs spēlēja saspēles vadītāja pozīcijā un izveidoja Fīniksas „Suns” par vienu no iespaidīgākajiem spēkiem uzbrukumā 21. gadsimta pirmajā desmitgadē.

Nešs piecas sezonas savā NBA karjerā bija līgas labākais piespēlētājs, kā arī tiek uzskatīts par vienu no labākajiem metienu izpildītajiem NBA vēsturē. Veselas četras reizes Nešs pabeidza sezonu ar precizitāti 50-40-90, proti, izpildot metienus no spēles ar vismaz 50% precizitāti, tālmetienus ar vismaz 40% precizitāti un soda metienus ar vismaz 90% precizitāti. Nešs arī ir otrs visu laiku labākais soda metienu izpildījās līgas vēsturē – viņš savā ilgajā karjerā trāpīja 90.4% soda metienu.

Nešs ir plaši cienīta personība baaketbola un sporta sabiedrībā un tiek atzīmēts savas inteliģentās pieejas un humora izjūtas dēļ. Kā galvenais treneris profesionālā komandā viņš līdz šim nav strādājis, taču viņš pēc spēlētāja karjeras beigām bija Goldensteitas „Warriors” konsultants, kopā ar Kalifornijas komandu divreiz kļūstot par NBA čempionu. "Warriors" komandā viņš strādāja kopā arī ar Kevinu Durentu, tiek ziņots, ka abiem tad izveidojās labas attiecības.

Nešs tika iekļauts Basketbola slavas zālē 2018. gadā. Viņš darbojies kā Kanādas izlases ģenerālmenedžeris un saņēmis Kanādas valsts augstāko ordeni par savu veikumu labdarībā. Nešs arī nav slēpis savu aizraušanos ar citu sporta veidu – futbolu. Viņš ir līdzīpašnieks Spānijas klubam „Real Mallorca”, kā arī strādājis ASV televīzijā kā futbola spēļu komentētājs.

     [+] [-]

, 2020-09-03 16:49, pirms 4 gadiem
Oho, gudrs basketbolists, bet vispaŗ bez pieredzes par galveno kļūs? Warrioros tip bija developmnet consultants.

     [+] [-]

, 2020-09-03 16:52, pirms 4 gadiem
Galīgi sviestā sagājuši..Futbolā lielāka pieredze nekā basketbola trenera darbā..

     [+] [-]

, 2020-09-03 17:22, pirms 4 gadiem
Diezgan jocīgs lēmums. Tādu sastāvu vāc un domā par titulu, bet paņem treneri bez pieredzes.... varēs pēc sezonas atlaist kā tas bija ar Kidu un Lū(iekš CLE).

     [+] [-]

, 2020-09-03 17:36, pirms 4 gadiem
Interesants gājiens, pozitīvā ziņā. Stīvs Nešs varētu tikt galā ar Nets zvaigznēm.

     [+] [-]

, 2020-09-03 17:50, pirms 4 gadiem
Steven A Smith atkal ādas krāsas kārti izspēlē

     [+] [-]

, 2020-09-03 17:51, pirms 4 gadiem
Vēlu veiksmi, bet ar Īrvingu būs problemas

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:04, pirms 4 gadiem
wizinjsh rakstīja: Diezgan jocīgs lēmums. Tādu sastāvu vāc un domā par titulu, bet paņem treneri bez pieredzes.... varēs pēc sezonas atlaist kā tas bija ar Kidu un Lū(iekš CLE).
Ja tāpat kā Lū dabūs titulu, neviens tur nebēdāsies.

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:07, pirms 4 gadiem
YIDO

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:50, pirms 4 gadiem
loook ploik! rakstīja: Ja tāpat kā Lū dabūs titulu, neviens tur nebēdāsies.
Nu jā.... šeit jau arī, ja dabūs titulu domāju tas būs KD nopelns nevis Neša. Bet nu ej sazini. Var jau arī paveikties.

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:01, pirms 4 gadiem
moš kāds noliks pie malas gan levertu, gan plakano zemi, gan durentu. Varbūt, ka komanda pat sāks spēlēt basketbolu

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:11, pirms 4 gadiem
Varbūt Īrvings un KD ir paprasījuši treneri bez smagas rokas

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:13, pirms 4 gadiem
Ar tādu sastāvu nevajag treneri, bet vienojošo elementu, kādu kas motivē un liek darboties visiem kopā. Tādu lomu arī karjeras laikā viņš pildija. NBA treneru štābs ir tik liels, ka reālu māku trenēt nemaz nevajag galvenajam. Svarīgākais ir labs kontakts ar spēlētajiem un sapratne par notiekošo laukumā - par saprašanu šaubu nav, jautajums ir tikai par kontaktu ar spēlētajiem

     [+] [-]

, 2020-09-03 22:34, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Steven A Smith atkal ādas krāsas kārti izspēlē
un tik ļooooti nepatēmu,ka pat juutuba melie komentētāji sāk šo slānīt