Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dokumentālā filma par Džeimsu un draugiem

Andrejs Siliņš

Dokumentālā filma par Džeimsu un draugiem
Lebrons Džeimss
Foto: AP

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Klīvlendas "Cvaliers" superzvaigznes Lebrona Džeimsa bērnība iemūžināta dokumentālajā filmā "More Than A Game", kas šonedēļ piedzīvos savu pirmizrādi Toronto filmu festivālā.

Filma ir par Džeimsa bērnības dienām, kad astoņu gadu vecumā mazais basketbolists uzsāka ceļu pretī tam, kas uzbrucēju sagaidīja 18 gadu vecumā, kad tika draftēts ar pirmo kārtas numuru. Īpaši uzsvērta būs "St. Vincent-St. Mary High School" vidusskolas komandas ceļš uz ASV vidusskolu čempiontitulu.

Pirmizrādē ieradīsies arī četri Lebrona komandas beidri vidusskolā un draugi Drū Džoiss III, Saians Kotons, Villijs Makgī un Romeo Treiviss. Filmā izmantoti ne vien tās režisora un scenārija autora Krisa Belmana safilmētie materiāli, bet arī mājas video un personīgie ģimenes foto. Interesanti, ka Belmans pats sekojis līdzi komandas un Džeimsa gaitām vidusskolā, jo mācījies par režisoru "Loyola Marymount" skolā un veidojis dokumentālo filmu par šo komandu jau iepriekš.

"Mēs uzsākām ceļu ar mērķa uzstādīšanu, vēl bērni būdami, un mēs to vēlējāmies sasniegt kaut kādā veidā, izmantojot basketbolu kā instrumentu," sacīja filmas galvenais varonis Džeimss. "Tobrīs mēs nezinājām, ka tas izveidos tādu draudzību un uzticību. Mēs no bērniem izaugām par pieaugušiem jauniem vīriem."

"Uzstādījām mērķi, kad bijām astoņus gadus veci, un sasniedzām to, kad bijām 18 gadus veci," turpināja basketbolists. "Tas ir lielisks stāsts, un es to ļoti vēlējos pastāstīt visiem bērniem, lai tie turpinātu ceļu pretī saviem mērķiem, ticētu tam un izdzīvotu to, ja vēlas sasniegt."

Izmantotie resursi:
espn.com

Slēpts komentārs: atiz

  -2 [+] [-]

, 2008-09-03 16:29, pirms 16 gadiem
Kur var dabūt šo filmu? (Baigi gribas redzēt)

  +3 [+] [-]

, 2008-09-03 17:40, pirms 16 gadiem
"...filmā "More Than A Game", kas šonedēļ piedzīvos savu pirmizrādi Toronto filmu festivālā." Tu domā dabūt to filmu jau pirms pirmizrādes?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-09-03 21:00, pirms 16 gadiem
Gribeetos redzeet !

  -1 [+] [-]

, 2008-09-04 16:09, pirms 16 gadiem
Njāā varētu būt laba