Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA soda Filu Džeksonu par pāragru Fišera virzīšanu trenera amatam

Rolands Eliņš

NBA soda Filu Džeksonu par pāragru Fišera virzīšanu trenera amatam
Fils Džeksons
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas vadība nolēmusi sodīt Ņujorkas "Knicks" prezidentu Filu Džeksonu ar soda naudu 25 tūkstošu dolāru apmērā par līgas noteikumu pārkāpšanu brīvo aģentu jautājumā, jo viņš publiski atzinis Dereku Fišeru par "Knicks" trenera amata kandidātu brīdī, kad Fišeram vēl spēkā līgums ar "Thunder".

13-kārtējais NBA čempions Fils Džeksons (11 reizes kā treneris, divreiz kā spēlētājs) šobrīd aktīvi meklē savā pārvaldībā esošās "Knicks" komandas jauno galveno treneri. Pagājušajā nedēļā viņš preses konferencē izteicās, ka viens no kandidātiem ir pašreizējais Oklahomas "Thunder" saspēles vadītājs Dereks Fišers. Fišers un Džeksons jau iepriekš sadarbojušies "Lakers" komandā, kad Džeksons bija tās treneris, līdz ar to saikni nav grūti saskatīt, un iespēju, ka Fišers patiešām kļūs par Ņujorkas galveno treneri, vietējie mediji vērtē kā pietiekami ticamu.

Tiesa, brīdī, kad Džeksons oficiāli paziņoja Fišera kandidatūru, saspēles vadītājs joprojām bija (ir arī šobrīd) "Thunder" komandas rīcībā un par brīvo aģentu kļūs tikai pirmajā jūlijā. Līdz ar to Džeksons pārkāpis līgas noteikumus, kas aizliedz līdz šim datumam veikt pārrunas ar citas komandas spēlētājiem, un būs spiests soda naudā samaksāt 25 tūkstošus ASV dolāru.

39 gadus vecais Fišers tikmēr noslēdzis sezonu "Thunder" sastāvā, Rietumu konferences finālā piekāpjoties Grega Popoviča Sanantonio "Spurs". Fišers ir rekordists "play-off" spēļu skaita ziņā - 16 sezonu laikā viņš piedalījies 259 izslēgšanas spēlēs. Vidēji mačā Fišers savā karjerā izcēlies ar 8,3 punktiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kas palīdzējis gūt piecus NBA čempionu titulus. Fišers arī septiņus gadus bija NBA Spēlētāju asociācijas prezidents.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  +1 [+] [-]

, 2014-06-03 09:27, pirms 10 gadiem
Kids, tad Fišers mož visi mauc no spēlētājiem uz trenneriem? Sods diezgan stulbs, Thunder sezona ir beigusies un tas nekādīgi neietekmē vairs pašu Fišeru + tikai kandidāts, nevis nolemtais trenneris jau, cmooN!

  +8 [+] [-]

, 2014-06-03 09:36, pirms 10 gadiem
Bayern/Heat fans rakstīja: Kids, tad Fišers mož visi mauc no spēlētājiem uz trenneriem? Sods diezgan stulbs, Thunder sezona ir beigusies un tas nekādīgi neietekmē vairs pašu Fišeru + tikai kandidāts, nevis nolemtais trenneris jau, cmooN!
NBA vadība mēģina sakasīt miljardu priekš Sterlinga tiesas.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-03 09:37, pirms 10 gadiem
Bet, ja nopietni, tad nesaprotu jēgu no tiem 25 000 dolāru sodiem. Ja grib sodīt spēlētāju ar tādiem ienākumiem, tad tur ir jāliek 250 000 dolāri.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-03 09:43, pirms 10 gadiem
nav prātīgākais risinājums par treneri likt tikko beigušu spēlētāju. paiet divi trīs gadi līdz parādās trenera domāšana un izpratne par spēles laukumu.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-03 10:08, pirms 10 gadiem
Bayern/Heat fans rakstīja: Kids, tad Fišers mož visi mauc no spēlētājiem uz trenneriem? Sods diezgan stulbs, Thunder sezona ir beigusies un tas nekādīgi neietekmē vairs pašu Fišeru + tikai kandidāts, nevis nolemtais trenneris jau, cmooN!
Fils par to runāja pagājušajā sezonā, kad OKC vēl sezona nebija beigusies

  +1 [+] [-]

, 2014-06-03 10:30, pirms 10 gadiem
Pumalv rakstīja: NBA vadība mēģina sakasīt miljardu priekš Sterlinga tiesas.
LABS!

  +2 [+] [-]

, 2014-06-03 11:42, pirms 10 gadiem
Pumalv rakstīja: Bet, ja nopietni, tad nesaprotu jēgu no tiem 25 000 dolāru sodiem. Ja grib sodīt spēlētāju ar tādiem ienākumiem, tad tur ir jāliek 250 000 dolāri.
Vai tad Fils Džeksons joprojām spēlē???