Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Par februāra vērtīgākajiem NBA spēlētājiem atzīti Dončičs un Derouzens

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Par februāra vērtīgākajiem NBA spēlētājiem atzīti Dončičs un Derouzens
Luka Dončičs pēc Porziņā aizmainīšanas guva 51 punktu. Foto: USA Today Sports/Scnpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) ir paziņojusi februāra vērtīgākos līgas spēlētājus. Austrumu konferencē par tādu kļuvis ir Čikāgas ''Bulls'' spēlētājs Demārs Derouzens, bet Rietumu konferences vērtīgākā spēlētāja tituls piešķirts Dalasas ''Mavericks'' līderim Luka Dončičam.

Demāra pārstāvētā komanda februārī aizvadīja 13 spēles, kurās izcīnīja astoņus panākumus. Pats Derouzens guva 34.2 punktus, savāca 6.2 atlēkušās bumbas un atdeva 5.2 rezultatīvas piespēles vidēji spēlē. Mēneša laikā Derouzens guva vismaz 30 punktus desmit spēlēs pēc kārtas. Franšīzes rekords pieder Maiklam Džordanam, kurš to ir paveicis 11 mačos pēc kārtas.

''Bulls'' spēlētājs laboja arī Viltam Čamberleinam ilgi piederošo rekordu - viņš guva 35 vai vairāk punktus ar vismaz 50% precizitāti no spēles astoņus mačus pēc kārtas.

Dončiča ''Mavericks'' tikmēr uzvarēja septiņas no desmit cīņām. Luka Dončičs guva 34.7 punktus, savāca 10.3 atlēkušās bumbas un atdeva 8.8 rezultatīvas piespēles vidēji spēlē. Spēlē pret Losandželosas ''Clippers'' viņš arī uzstādīja savas karjeras rekordu, gūstot 51 punktu spēlē. Dončičs izcēlās ar vismaz 30 gūtiem punktiem septiņās februāra spēlēs.

Slovēņu basketbolists šo apbalvojumu saņem otro reizi savā karjerā. Viņš ir kļuvis arī par otro ''Mavericks'' spēlētāju aiz Dirka Novicka, kurš saņēmis mēneša labākā spēlētāja balvu vairāk par vienu reizi.

Čikāgas ''Bulls'' ir izcīnījusi 39 uzvaras 62 spēlēs un atrodas Austrumu konferences otrajā pozīcijā, bet Dalasas ''Mavericks'' ar 37 uzvarām 62 cīņās ieņem piekto vietu Rietumos.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/news/demar-dero...

     [+] [-]

, 2022-03-04 08:26, pirms 3 gadiem
Njā... iespaidīgi stati Dončičam. Velk komandu uz PO. Turpretī Jangs ar savu individuālismu un savtīgumu tikai gremdē Hawks.

     [+] [-]

, 2022-03-04 11:44, pirms 3 gadiem
Dončiks mans varonis <3, bet Derozans patīkami pārsteidz šosezon, likās ka jau noriets iestājies pēc Spurs posma.