Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

P.Gazols varētu nonākt Fīniksas ''Suns''

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

P.Gazols varētu nonākt Fīniksas ''Suns''
Po Gazols un Losandželosas ''Lakers'' ar bilanci 16-31 Rietumu konferencē ieņem 13. vietu.
Foto: AP/Scanpix.

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubi Losandželosas ''Lakers'' un Fīniksas ''Suns'' ir diskusijās, lai izveidotu maiņas darījumu, kā rezultātā uz Fīniksu dotos pieredzējušais ''Lakers'' centrs Po Gazols, vēsta ESPN, atsaucoties uz darījumam pietuvinātām personām.

NBA reglaments paredz, ka komandas spēlētāju apmaiņas darījumus var veikt līdz 20. februārim, un, kā vēsta ESPN, ''Lakers'' līdz minētajam datumam plāno atbrīvoties no spāņu centra Po Gazola, kurš šogad saņem 19,3 miljonus, bet pēc sezonas beigām kļūs par brīvo aģentu. Ņemot vērā ''Lakers'' neveiksmīgo sezonu un Gazola saspīlētās attiecības ar galveno treneri Maiku D'Antonī, versijas par spāņa pāriešanu uz kādu citu līgas komandu NBA aizkulisēs klejo jau kopš pagājušā gada, šonedēļ iegūstot konkrētas aprises.

Lai savā īpašumā iegūtu Gazolu, ''Suns'' ir gatava pretī dot savainoto centru Emeku Okaforu, kura 14,5 miljonus vērtais līgums noslēdzas, kad sezona ir galā. Tāpat Fīniksa ir gatava šķirties no pirmās kārtas drafta izvēles 2014. gada draftā [Fīniksai pirmajā kārtā, visticamāk, piederēs četras (!) izvēles tiesības]. Okafors šosezon kakla traumas dēļ nav spēlējis, un piecus miljonus no viņa līguma, iespējams, segs apdrošinātāji, kas varētu šķist pievilcīgi ''Lakers'' vadībai.

Sezonas sākumā Gazols un ''Lakers'' spēlēja drausmīgi, turklāt pieredzējušais spānis publiski izrādīja neapmierinātību ar savu lomu komandā. Janvārī ''Lakers'' centrs demonstrēja spīdošu sniegumu, vidēji ik mačā gūstot 20,8 punktus, izcīnot 11,9 bumbas zem groziem un desmit spēlēs pēc kārtas gūstot vismaz 20 punktus (karjeras labākais rādītājs).

33 gadus vecais Gazols Losandželosā ieradās pirms sešiem gadiem, palīdzot ''Lakers'' iekļūt NBA finālā trīs sezonas pēc kārtas un divas reizes izcīnīt čempiontitulu. ''Los Angeles Times'' vēsta, ka Gazols uz Fīniksu dotos ar prieku, alkstot sevi pierādīt jaunā sistēmā un spēcīgākā komandā. Daudziem par pārsteigumu ''Suns'' jaunā galvenā trenera Džefa Hornačeka vadībā uzvarējusi 29 no 47 mačiem un spēcīgajā Rietumu konferencē ieņem sesto vietu.

Izmantotie resursi:
Los Angeles Times - California, national and...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  +5 [+] [-]

, 2014-02-03 15:38, pirms 10 gadiem
Ar šo maiņu Fīniksa varētu kļūt par ļoti nepatīkamu pretinieci izslēgšanas spēlēs. Ja vēl Bledsoe atgriezīsies, tad var uztaisīt pārsteigumu 1. kārtā.

  +3 [+] [-]

, 2014-02-03 15:41, pirms 10 gadiem
Lakers būtu ieguvēji gan finansiāli, gan nākamgad draftā varētu iegūt kādu jaunu, potenciāli labu spēlētāju, tikai nez kā Kobe uz to reaģētu, zinot labās savstarpējās attiecības starp šiem abiem spēlētājiem

  +1 [+] [-]

, 2014-02-03 15:54, pirms 10 gadiem
Suns labs papildinājums būtu. Suns jau it īpaši ir tā komanda, kurai riktīgi jāiespringst, jo playoffi viņiem nu galīgi nav garantēti un būs smagi jācīnās līdz pat pavasarim, lai neizkristu. Tik par to piku (lai gan ko tad var gribēt, lakers jau nav jēgas aizmainīt cap space pret cap space) drusku žēļ, interesanta un laba komanda veidojas, vēl kāds jaunais noteikti noderētu nākotnē.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-03 15:58, pirms 10 gadiem
kzii rakstīja: Lakers būtu ieguvēji gan finansiāli, gan nākamgad draftā varētu iegūt kādu jaunu, potenciāli labu spēlētāju, tikai nez kā Kobe uz to reaģētu, zinot labās savstarpējās attiecības starp šiem abiem spēlētājiem
Vai tad ir vēl kāds, kas cer, ka gasols tiešām varētu palikt un parakstīt jaunu līgumu? Sen jau atrunāta tēma, ka tur ir konflikti, grūti sadarboties ar trenneri u.tml.

  +5 [+] [-]

, 2014-02-03 16:03, pirms 10 gadiem
Abas komandas butu ieguveji!

  +4 [+] [-]

, 2014-02-03 16:12, pirms 10 gadiem
showstopper rakstīja: Ar šo maiņu Fīniksa varētu kļūt par ļoti nepatīkamu pretinieci izslēgšanas spēlēs. Ja vēl Bledsoe atgriezīsies, tad var uztaisīt pārsteigumu 1. kārtā.
pilnīgi tev piekrītu!

  +2 [+] [-]

, 2014-02-03 16:15, pirms 10 gadiem
Fric rakstīja: Vai tad ir vēl kāds, kas cer, ka gasols tiešām varētu palikt un parakstīt jaunu līgumu? Sen jau atrunāta tēma, ka tur ir konflikti, grūti sadarboties ar trenneri u.tml.
njā.. Lakers bez Gazola jau būtu grūti iedomāties, jau pieradums bet agri vai vēlu kādām lielām pārmaiņām jānotiek- kā saka - viss kas notiek, notiek uz labu - bet žēl ka treneris gan nekāds (manas domas) un visu komandu rauj uz leju

  +2 [+] [-]

, 2014-02-03 16:25, pirms 10 gadiem
Okafors šajā iespējamā maiņā ir tikai tāds kā piedēklis - leikeriem šobrīd vairāk vajag drafta 1.kārtu nevis Po, savukārt Suns vairāk vajag Po, nevis 1.kārtas izvēli. komandas tomēr ir dažādās attīstības stadijās - Lakers veic būvlaukuma sagatavošanu jaunas mājas(komandas) celšanai, kamēr Suns jau māja(komanda) ir tuvu pabeigšanai.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-03 16:35, pirms 10 gadiem
Kā saka bēg no grimstoša kuģa.
Laba izvēle, Suns iet uz augšu, kamēr LAL ar smago Kobes līgumu ņemsies pa lejasgalu tuvākos 2 gadus.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-03 16:41, pirms 10 gadiem
valjero rakstīja: Kā saka bēg no grimstoša kuģa.
Laba izvēle, Suns iet uz augšu, kamēr LAL ar smago Kobes līgumu ņemsies pa lejasgalu tuvākos 2 gadus.
Po līgums jau nav mazāk smags kā Kobem. precīzi nezinu kuriem spēlētājiem vēl līgumi beigsies, taču, ja nemaldos, pēc šīs sezonas leikeriem būs pietiekami daudz līdzekļu vēl vienai līgas superzvaigznei. pie tam arī drafts solās būt gana labs ar Viginsu priekšgalā. ej nu sazin - beigās vēl leikeri tiks pie 1.lozes.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-03 17:22, pirms 10 gadiem
Emilio rakstīja: Po līgums jau nav mazāk smags kā Kobem. precīzi nezinu kuriem spēlētājiem vēl līgumi beigsies, taču, ja nemaldos, pēc šīs sezonas leikeriem būs pietiekami daudz līdzekļu vēl vienai līgas superzvaigznei. pie tam arī drafts solās būt gana labs ar Viginsu priekšgalā. ej nu sazin - beigās vēl leikeri tiks pie 1.lozes.
Viginsu LAL neredzēt, ar vēl vienu superzvaigzni, tpt tas nebūs titula sastāvs

     [+] [-]

, 2014-02-03 17:24, pirms 10 gadiem
Emilio rakstīja: Po līgums jau nav mazāk smags kā Kobem. precīzi nezinu kuriem spēlētājiem vēl līgumi beigsies, taču, ja nemaldos, pēc šīs sezonas leikeriem būs pietiekami daudz līdzekļu vēl vienai līgas superzvaigznei. pie tam arī drafts solās būt gana labs ar Viginsu priekšgalā. ej nu sazin - beigās vēl leikeri tiks pie 1.lozes.
Nu Neša līgums paliek. Un tie divatā ar Kobi labu summu paņem, lai pietiktu TIKAI vienam superstāram un daudziem veterānu minimumiem. Neticu, ka Kobi saliekot ar kādu superstāru, pietiks čempim.

Un vispār. Pašlaik tās ir baumas. Un vai man vienīgajam liekas, ka Gazols neiederas PHO stila basītī?!?!?

     [+] [-]

, 2014-02-03 17:25, pirms 10 gadiem
bobiits rakstīja: njā.. Lakers bez Gazola jau būtu grūti iedomāties, jau pieradums bet agri vai vēlu kādām lielām pārmaiņām jānotiek- kā saka - viss kas notiek, notiek uz labu - bet žēl ka treneris gan nekāds (manas domas) un visu komandu rauj uz leju
Vajadzēja maiņā vēl D`Antoni pa brīvu atdot

  -1 [+] [-]

, 2014-02-03 18:04, pirms 10 gadiem
Neko daudz lakers neiegūs, vienīgais labums, ka varēs Kobem samaksāt

  +1 [+] [-]

, 2014-02-03 19:08, pirms 10 gadiem
Emilio rakstīja: Po līgums jau nav mazāk smags kā Kobem. precīzi nezinu kuriem spēlētājiem vēl līgumi beigsies, taču, ja nemaldos, pēc šīs sezonas leikeriem būs pietiekami daudz līdzekļu vēl vienai līgas superzvaigznei. pie tam arī drafts solās būt gana labs ar Viginsu priekšgalā. ej nu sazin - beigās vēl leikeri tiks pie 1.lozes.
Viginss es domāju vairs nav tik pārlieconošs drafta top1. Embīds, Pārkers - ari reālas nākotnes zvaigznes.
Labprāt redzētu, kā uz Suns aizceļo, piemēram, Monro no Detroitas.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-03 19:30, pirms 10 gadiem
ak dies Lakers 16-31 kas notiek

  -2 [+] [-]

, 2014-02-03 20:46, pirms 10 gadiem
rudy_Latvija rakstīja: ak dies Lakers 16-31 kas notiek
Tā ir viņu vieta!

  -2 [+] [-]

, 2014-02-03 20:53, pirms 10 gadiem
Viss vienkarsi.
Taka slikta spele tad ir iespeja dabut labu drafta izveli. Kas nozime ,jaunu speletaju uz vairakam sezonam par kapeikam.Ar kuru var pagariant ligumu uz ilgiem gadiem.
Ja veic mainu ari labi. Jo cik pau klastija ,tad pa lielu samazinajumu nepaliks. Ta ka nabags negribetu spelet pa 10-13 miljoniem, tad neatliek ka mainit prom. Un ik dzirdets tad k.lovs varetu uz la doties.
Nesam tas traumas un tt. Reali var amnestet vai atlaist vai kada vaida vel var reali tos 9 miljonus sezona nemaksat vai sadalit pa trim sezonam,jo tas ir pedejais gads .. Tad budzeta tas aiznemtu kadus 3,4 miljonus maksimums.Taka kobem ira tur 24 ,iljoni laikam ligums.
Tad sanak ka parejo naudu var teret labiem speletajiem. Kobe,ness,ja pa leto var tur sadali spelet vai bez. nav svarigi. Tagad laiz tas marshals vai kads lidzigs uzvards bija no d-ligas. Tas dod tadu pasu pienesumu ka ness sezona. Tik izmaksa pa kapeikam.
Ja nebutu nemakuli tad kobe, plus ja var nes pa 3,5 plus marshal uz 4 sezonas pa 1,0 sezona ligumu ,plus gazola vieta love, plus paliek nauda kadai vel zvaigznei. Reali ari dabut ne tikai antony, bet teiksim lebronu. kas butu ideali. Jo cik runa, tad visiem beidzas ligumi un visi gribot max ligumu.Tagad jau visiem trim maksa 20 sezona vai kadam tur pa 1 miljonu atskiras.Jo reali tie ari butu vinu pedejie lielie ligumi. Un ja vel nedabus titulu, tad reali izjuks ta komanda.
Cik bija algu griesti neatceros bet kadi tur 58 miljoni.
58 -24-3.4=30 miljoni brivi,,, Paraksta ligumu ar love pa 15 pirmaja sezona ar augoso 17,19,21 un lebronu ar 15,17,19, ad vel pa veterana minimumu pielasa klat visadus un vel ja pareizi atceros tad ar tiem kuri jau spele komanda tad var pagarinat tos ligumus jaunus pa kadam sumama tur vienojas.Tas neierobezo algu griestus. Nu nav ta ka nevar parakstit pa lielakam summam , ka tikai tik cik sasniedz tos 58 miljonus. Taka ieprieks maksaja tos luksary tax tad nebus problema turpinat.Bet taka lebrons grib ma ligumu tad nez vai sanaks.Var panemt kadu citu labu speletaju vai divus pa sakarigam naudam. UNtitula pretendenti bus rokaaa.

     [+] [-]

, 2014-02-03 21:04, pirms 10 gadiem
Nebūtu labāk rakstījis savu pātaru, ja neko nerubī.

Nešam neko nevar sadalīt pa 3 sezonām. Kur tu vispār tādu murgu izraki?

Lebrons nespēlēs kopā ar Kobi. Aizmirsti. (+ Lebronam ir player option)

LAL iztērēja amnestiju un MWP.

Tu pat nezini, kas tur spēlē, ja reiz izsakies- kaut kāds Māršals no D-league.

Lai atjaunotu līgumu pāri salary cap ir jābūt birdie rights.

Karoč secinājums- aizmirsti!

  +1 [+] [-]

, 2014-02-03 21:51, pirms 10 gadiem
LAL paņems Porziņģi draftā un visi aizmirsīs par Gazeli (sapņoju)

  -1 [+] [-]

, 2014-02-03 22:00, pirms 10 gadiem
tu mazais nerubi
ir kautkads variants vai nu kad atlaiz tad kompensacija maksa pa vairakam dalam vai ari pedejo gadu tur var sadalit pa dalam. jebkura gadijuma sanak ta ka to naudu viosu neskaita algu griestos bet tikai dalu no visa.
tas ka ir speletaja izvele vins ja izvelas partraukt ligumu. tad ja nevienoajs ar komandu par jaunu,sie nemaksa cik grib un ja vispar liguma ir ieklauti konkreti punkti ka vins pats izvelas, tad sanak ka var iet kur grib mazais..... amnestiju var teret ne tikai vienu reizi, bet ne katru gadu mazais.
nu mazais tas jaunais speletajs kurs tagad labi moci pa pg..
tu nerubi-skat nav marsals?? Kendall Marshall?????? neko nerubi. vinu vai nu drafteja vai nee, bet isti nespeleja. sezonas sakuma speleja d liga un taka traumas ar pg ir la tad so panema.. Ja atmina nevil, tad bija kur spelejis, bet atlaida jo nedereja. mazais.
var atjaunot jau tiem kas spele paslaik un kuriem beidzas ligums. itka to jau es neteicu.... tas pats ,ja paraksta jaunu ligumu ar pau un tt
mazais nemaci. vajag lasit ko labi komentetaji ir rakstijusi

  +1 [+] [-]

, 2014-02-03 22:05, pirms 10 gadiem
tas kendell marshall speleja pagajusaja sezona phoenix suns

  +1 [+] [-]

, 2014-02-04 00:12, pirms 10 gadiem
stelmaher rakstīja: tu mazais nerubi
ir kautkads variants vai nu kad atlaiz tad kompensacija maksa pa vairakam dalam vai ari pedejo gadu tur var sadalit pa dalam. jebkura gadijuma sanak ta ka to naudu viosu neskaita algu griestos bet tikai dalu no visa.
tas ka ir speletaja izvele vins ja izvelas partraukt ligumu. tad ja nevienoajs ar komandu par jaunu,sie nemaksa cik grib un ja vispar liguma ir ieklauti konkreti punkti ka vins pats izvelas, tad sanak ka var iet kur grib mazais..... amnestiju var teret ne tikai vienu reizi, bet ne katru gadu mazais.
nu mazais tas jaunais speletajs kurs tagad labi moci pa pg..
tu nerubi-skat nav marsals?? Kendall Marshall?????? neko nerubi. vinu vai nu drafteja vai nee, bet isti nespeleja. sezonas sakuma speleja d liga un taka traumas ar pg ir la tad so panema.. Ja atmina nevil, tad bija kur spelejis, bet atlaida jo nedereja. mazais.
var atjaunot jau tiem kas spele paslaik un kuriem beidzas ligums. itka to jau es neteicu.... tas pats ,ja paraksta jaunu ligumu ar pau un tt
mazais nemaci. vajag lasit ko labi komentetaji ir rakstijusi
Tev ar galvu viss kārtībā? Tu vari kaut vienu lasāmu teikumu uzrakstīt?

1. Parādī man netā kaut vienu vietu, kur komandai piedāvā vienkārši izgudrot un maksāt algu nevis vienā sezonā, bet tāpat vien samaksās 3 sezonu laikā. Nejauc te nekādus garantētos un negarantētos kontraktus. Neesmu kaut kā dzirdējis, ka Nešam būtu negarantētais, kā bija Bainumam.
2. Player optionā neviens neprasa, cik spēlētājs grib. Ir noslēgts teiksim 4+1 gadi līgums. Un 5o spēlētājs izvēlas. Ja klubs negrib maksāt, viņš maksās tāpat un tikai sanaidosies ar spēlētāju.
3. Es jau teicu, ka 100% ir Māršals, bet tu jau te kaut ko šaubījies kas nu tas par PG ir.
4. Tu pat nezini, kas ir birdie rights.

Īsumā- ej uz poda izbezdies. Es labāk lasu irbītes murgu, nevis kāda idiota palagu, no kura pašam nav ne mazākās sajēgas.

Un vēl tā mazā pieminēšana katrā teikuma(cik nu tu vispār māki teikumos rakstīt), vispār liecina par kaut kādu pedofīlijas mēģinājumu. Tik es nevaru saprast vai es būšu tas pedofīls, vai pedofīlijas upuris.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-04 09:40, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu Neša līgums paliek. Un tie divatā ar Kobi labu summu paņem, lai pietiktu TIKAI vienam superstāram un daudziem veterānu minimumiem. Neticu, ka Kobi saliekot ar kādu superstāru, pietiks čempim.

Un vispār. Pašlaik tās ir baumas. Un vai man vienīgajam liekas, ka Gazols neiederas PHO stila basītī?!?!?
protams, ar vienu superzvaigzni priekš titula uzreiz nepietiks, taču, ja leikeri tiks arī pie laba drafta pika, tad viss var notikt. es šeit domāju nevis momentānu titulu, bet gan atgūtu pazīciju Rietumos un, pats galvenais - cieņu.
man jau šķiet, ka Po diezgan labi pat iederētos Suns dinamiskajā basketbolā. vienīgi uz Gazola rēķina savas minūtes zaudēs kāds no šī brīža labiniekiem - Plamlī, Frajs, brāļi Morisi. savukārt jaunais talants Lens vispār var aizmirst par basketbola spēlēšanu.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-04 09:43, pirms 10 gadiem
xero rakstīja: Viginss es domāju vairs nav tik pārlieconošs drafta top1. Embīds, Pārkers - ari reālas nākotnes zvaigznes.
Labprāt redzētu, kā uz Suns aizceļo, piemēram, Monro no Detroitas.
baigi neesmu sekojis līdzi kurš uz doto brīdi kotējas visaugstāk, taču man no jaunuļiem vislabāk simpatizē Viginsa spēle. taču, jā, arī Pārkers esot ļoti labs, tā esmu dzirdējis...
Monro... un kas tad ceļotu pretējā virzienā?

  -1 [+] [-]

, 2014-02-04 10:15, pirms 10 gadiem
Ja tu mazuli neesi izskilies, tad nekvekski. butu kautko palasijis ko raksta eksperti , ted purkski nelaistu laukaaa.
Neiet runa nesha sakara pa vinu pasu, bet par komandas apcijam....
Par tadu naudu jau neatstas vinu.
Ja nerubi tad saproti, ka naudu ietaupis ar mainu, Dabus labu piku,plus dabus vel labu piku, jo sezonu beigs slikta vieta turnira tabula..
Kobe, plus divi labi draftetie, [lus var dabut divus ja ne superzvaigznes abus, tad vienu zvaigzni un vienu loti labu speletaju, plus pagarinat ligumus ar tiem speletajiem ,kas jau spele un tur jau var parmaksat ar...
Taka komanda bus labaka ka sogad...

  -1 [+] [-]

, 2014-02-04 14:01, pirms 10 gadiem
Emilio rakstīja: protams, ar vienu superzvaigzni priekš titula uzreiz nepietiks, taču, ja leikeri tiks arī pie laba drafta pika, tad viss var notikt. es šeit domāju nevis momentānu titulu, bet gan atgūtu pazīciju Rietumos un, pats galvenais - cieņu.
man jau šķiet, ka Po diezgan labi pat iederētos Suns dinamiskajā basketbolā. vienīgi uz Gazola rēķina savas minūtes zaudēs kāds no šī brīža labiniekiem - Plamlī, Frajs, brāļi Morisi. savukārt jaunais talants Lens vispār var aizmirst par basketbola spēlēšanu.
Frajam nedaudz sekoju līdzi fantasy game. Nekas no viņa īsti nav. Var izšaut ar kādiem 20-25 punktiem, bet ir dienas līdzīgas J.R. Smitam, ka nekautrējas mest un met visu garām. Tīra punktu mašīna.

Bet es tā pa lielam neredzu, ka Gazols desos no viena gala uz otru. Varbūt mans viedoklis. Bledso + Dragičs un Gazols man kaut kā neiet kopā.

Un šorīt vēl NBA.com parādījās info, ka Suns ļoti grib viņu. Un tad jau no maybe tas varētu pārlekt uz reālu lietu.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-04 14:07, pirms 10 gadiem
stelmaher rakstīja: Ja tu mazuli neesi izskilies, tad nekvekski. butu kautko palasijis ko raksta eksperti , ted purkski nelaistu laukaaa.
Neiet runa nesha sakara pa vinu pasu, bet par komandas apcijam....
Par tadu naudu jau neatstas vinu.
Ja nerubi tad saproti, ka naudu ietaupis ar mainu, Dabus labu piku,plus dabus vel labu piku, jo sezonu beigs slikta vieta turnira tabula..
Kobe, plus divi labi draftetie, [lus var dabut divus ja ne superzvaigznes abus, tad vienu zvaigzni un vienu loti labu speletaju, plus pagarinat ligumus ar tiem speletajiem ,kas jau spele un tur jau var parmaksat ar...
Taka komanda bus labaka ka sogad...
Varbūt tava komenta sākumā es vēlējos padalīties ar tevi ar pāris linkiem, par ko tu visu laiku runā greizi...

..... bet tad izlasīju beigas un sapratu, ka tu tiešām neko nerubī. Ar saviem spēlētājiem jāpārslēdz līgumi PIRMS jauniem brīviem aģentiem.

Un Nešam līgums ir vēl uz vienu sezonu. Un komanda var d.... un peldēt un tur neko nevar izdarīt, ja nu vienīgi iesmērēt viņu kādam tāpat kā Biedriņu un Džefersonu. Naudas ziņā norakstīšanas ziņā varbūt kāds paņems, bet ne jau spēles pēc (it sevišķi redzot viņa traumatismu tagad). Un tas būs tikai nākošā sezonā- ar uzsvaru uz NĀKOŠĀ.