Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Līgas rezultatīvākais spēlētājs Braients pret Rietumu vicelīderi "Nuggets" vienību

Līgas rezultatīvākais spēlētājs Braients pret Rietumu vicelīderi "Nuggets" vienību
Danilo Galinari
Foto: AP/Scanpix

Agrā sestdienas rītā pulksten 5:30 pēc Latvijas laika Denverā, Pepsi Center basketbola arēnā, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) ietvaros cīņu uzsāks vietējā “Nuggets” vienība, kura mērosies spēkiem ar Kobe Braientu, Pau Gazolu un Losandželosas “Lakers” vienību. Šī būs komandu trešā savstarpējā cīņā. Iepriekšējos divos mačos uzvaras tika dalītas uz pusēm.

“Lakers” (bilance 13-9, bilance izbraukumā 2-7, 6.v. Rietumu konferencē) vienība sezonas sākumā ir labi cīnījos savā laukumā, ko nevarētu teikt par izbrukuma mačiem, jo tik slikta bilance izbraukuma mačos losandželosiešiem iepriekšējo reizi bija pirms deviņiem gadiem. Lai arī otrdien savā laukumā “Lakers” viegli ar 106:73 apspēlēja līgas sliktāko vienību Šarlotes “Bobcats”, gaidāmajā mačā pret “Nuggets” tik viegli vis neklāsies.

Lai arī “Lakers” rindās spēlē Endrjū Bainams (vidēji 12.1 atlēkusī bumb ik mačā) un Pau Gazols (9.5), kuri ir vieni no labākajiem cīnītājiem par atlēkušajām visā līgā, tomēr “Lakers” ir izcīnījusi par vismaz astoņām atlēkušajām mazāk nekā pretinieks trijos mačos.

Pagājušajā mačā, kas tika iazvadīts Denverā, “Lakers” daudzos spēles komponentos buksēja, jo losandželosieši kopā pieļāva 15 kļūdas, aizmeta garām 19 no 23 tālmetieniem un uzbruku grozam no spēles vien ar 39.8 procentu precizitāti, ciešot zaudējumu ar 90:99 Jaunā gada pirmajā dienā.

Braients 1. janvāra mačā guva 16 punktus, kļūstot par sesto spēlētāju NBA līgas vēsturē, kas ir guvis 28 000 punktu. Taču kopumā mačā 33 gadus vecais aizsargs aizmeta garām 22 no 28 metieniem no spēles. Tas bija Braienta sliktākais rādītājs visā kajerā mačos, kuros viņš ir izmetis vismaz 26 metienus no spēles.

“Nuggets” (15-7, savā laukumā 7-3, 2. v. Rietumu konferencē) centīsies izcīnīt sesto uzvaru pēdējos septiņos mačos, kas aizvadīti pret “Lakers” savā laukumā. Ceturtdien denverieši spēja izvairīties no trešā zaudējuma pēc kārtas, izbraukumā ar 112:91 pieveicot otru Loandželosas vienību “Clippers”.

“Nuggets” vienība atrodas 1. vietā visā līgā pēc vidēji spēlē gūtajiem punktiem (105.7 vidēji mačā), taču tā prot arī spēlēt aizsardzībā, jo mačā pret “Clippers” pretiniekiem otrajā, trešajā un ceturtajā ceturtdaļā kopā atļāva gūt vien 59 punktus. Denvera bilance ir 13-3 mačos, kad pretinieks ir guvis mazāk par 105 punktiem mačā.

Denveras vienībā seši spēlētāji vidēji mačā gūst vismaz 11.1 punktu, bet komandas līderis ir Danilo Galinari, kurš vidēji spēlē gūst 17.5 punktus. “Lakers” vienībā punkti tik līdzīgi nesadalās, jo trešadaļā no uzbrukumiem bumba atrodas pie Braienta, taču losandželosieši var vērst pozitīvu skatu pirmgadnieka Endrū Goudeloka virzienā, kurš pēdējās četrās spēlēs vidēji mačā ir guvis 11.5 punktus.

Bainams, kurš ceturtdien kopā ar Braientu tika iekļauts gaidāmās All-Star spēles Rietumu konferences pamatpieciniekā, ir gan “Lakers” labākais punktu guvējs (23.5 vidēji mačā), gan arī labākais cīnītājs par bumbām (14.5 atlēkušās bumbas vidēji spēlē) šīs sezonas mačos pret “Nuggets”.

“Lakers” ar maču Denverā uzsāks sešu izbraukuma spēļu sēriju.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Vai "Lakers" izcīnīs trešo uzvaru pēc kārtas?

  • 52

  • 18


  +2 [+] [-]

, 2012-02-04 02:35, pirms 13 gadiem
Lakers panems!!!!