Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Jazz" uzvar pastarīšu duelī, Karijs nokārto "Warriors" panākumu Maiami

Rolands Eliņš

"Jazz" uzvar pastarīšu duelī, Karijs nokārto "Warriors" panākumu Maiami
Stefans Karijs
Foto:AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas divu pēdējo vietu īpašnieču duelī Jūtas „Jazz” ar Andri Biedriņu uz rezervistu soliņa ar 96:87 apspēlēja Milvoki „Bucks”. Savukārt savu septīto uzvaru pēc kārtas guvusi Goldensteitas „Warriors”, kura sameta 123 punktus pēdējo divu gadu čempiones Maiami „Heat” grozā (123:114).

„Jazz” pirms mača ar 10 uzvarām 34 spēlēs ieņēma priekšpēdējo vietu līgā, „Bucks” ar septiņiem panākumiem 32 cīņās bija pēdējā. Savstarpējā spēle gan nozīmēja, ka vismaz viena pie uzvaras šonakt tiks. Par laimīgo izrādījās „Jazz” vienība.

Andris Biedriņš bija mača pieteikumā, taču laukumā neizgāja jau astotajā spēlē pēc kārtas. Viņa pārstāvētā komanda savukārt otrajā ceturtdaļā ieguva deviņu punktu pārsvaru, kuru par spīti nelieliem satraukumiem ceturtās ceturtdaļas vidū arī izdevās noturēt līdz spēles beigām (96:87).

22 punktus uzvarētāju rindās guva Gordons Heivārds, bet double-double pievienoja Derikss Feivorss – viņam 21 punkts un 11 atlēkušās bumbas.

Savukārt Maiami šonakt pieredzēja savas komandas astoto zaudējumu sakāvi un pilnīgu bezspēcību pret Stefana Karija piedāvāto uguņošanu. „Warriors” līderis Karijs viens pats iemeta tikpat tālmetienus, cik visa „Heat” komanda kopā (astoņus), kopā mačā guva 36 punktus, turklāt atrada vēl laiku izdarīt 12 rezultatīvas piespēles.

Samērā nepieklājīgi par Krisa Boša spējām aizsardzībā izteicās arī Deivids Lī, kurš guva 32 punktus (2p. 13/17) un savāca 14 atlēkušās bumbas. Tas viss kopā noveda pie tā, ka „Heat” ielaida 123 punktus (Lebrons Džeimsa ērā „Heat” mājas spēlē pamatlaikā tik daudz nebija ielaidusi) un zaudēja ar 114:123. Džeimss izcēlās ar 26 punktiem, tiesa, pieļāva arī astoņas kļūdas, bet „Warriors” uzvarējusi jau septītajā spēlē pēc kārtas un arvien drošāk pierāda savu piederību NBA elitei.

To pašu dara arī Portlendas "Trail Blazers", kura ar 21 precīza tālmetiena palīdzību ierādījusi vietu Šarlotes "Bobcats" (134:104). Teju neticama bija Demiana Lilarda un Veslija Metjūza precizitāte no tālās līnījas (abi kopā trāpīja 11 no 12), kas ļāva jau pirmajā ceturtdaļā iegūt 18 punktu pārsvaru, un viss pārējais jau bija tikai formalitāte.

Par pārsteigumiem parūpējušās Ņujorkas komandas. Bruklinas „Nets” mača otrajā puslaikā pamanījās atspēlēt 16 punktu deficītu pret „Thunder”, un spēles izskaņā par savām spējām iemest visgrūtāko metienu vissvarīgākajā mirklī atgādināja Džo Džonsons, ar precīzu pustālo pēc virknes māņkustību nodrošinot „Nets” uzvaru 95:93. Derons Viljamss guva 29 punktus.

Savukārt „Knicks” viesos sagādājuši pavisam nepieplānotu zaudējumu „Spurs” basketbolistiem. Lieliskā Īmana Šamperta precizitāte no tālās līnijas (3p. 6/8) un Karmelo Entonija double-double (abiem pa 27 punktiem) izrādījās pārāka pār karsto itāļa Marko Belineli roku (32 punkti). „Knicks” spēja ierobežot Sanantonio lielo trijnieku (Dankanam deviņi punkti, Džinobili 11 Pārkeram 12), kurš kopā trāpīja tikai 12 no 32 metieniem no spēles.

NBA spēļu rezultāti

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Cavaliers-Magic87:81 PVarežau 18 Deiviss 16
Heat-Warriors114:123Džeimss 26 Karijs 36
Bulls-Celtics94:82Noā 17 Kraufords 22
Thunder-Nets93:95Durents 24 Viljamss 29
Spurs-Knicks101:105Belineli 32 Entonijs 27
Suns-Grizzlies91:99Dragičs 33 Rendolfs 20
Jazz-Bucks96:87Heivārds 22 Senderss 16
Trail Blazers-Bobcats134:104Metjūzs 25 Daglass-Robertss 20
Kings-76ers104:113Kazinss 33 Jangs 28

Dienas izcilnieki

SpēlētājsKomandaKategorija
Stefans Karijs”Warriors”36punkti
Andersons Varežau”Cavaliers”25atl.bumbas
Stefans Karijs”Warriors”12rez. piespēles
Tadeuss Jangs”76ers”6pārtv. bumbas
Kriss Hamfrīzs”Celtics”6bloki
Stefans Karijs”Warriors”8tālmetieni

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  -3 [+] [-]

, 2014-01-03 07:26, pirms 10 gadiem
Heat nebija varianti, nespēlēja viņi slikti bet spēles vidū vienkārši Goldensteita samauca pa kārtu iekšā un apturēja visas pakaļdzīšanās.
Kā arī neatceros, kad Veids, Bošs un LBJ būtu aizmetuši tik daudz garām brīvos metienus no apakšas...
Pelnīta GSW uzvara apskaužama precizitāte, bet neskatāms baskets, neciešu, ka aizskrien ātrajā, tu esi vadībā un uzliek truli...

  +6 [+] [-]

, 2014-01-03 08:56, pirms 10 gadiem
Vakara parsteigumi NYK un Nets

  -1 [+] [-]

, 2014-01-03 08:58, pirms 10 gadiem
Irbe, Karijs viens pats sagrāva tavu smakojošo komandu. Un kā Igijs bija labāks par Karali. Karalis pat sabijās, kad ieraudzīja Igiju un nokrita, jo zināja, ka neapspēlēs Igiju. Rezultāts - Igijs dabū stīlu un Karalis paliek raudam.

Bet vispār laba nakts. Visādi it kā neplānoti zaudējumi- SAS, OKC, MIA.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-01-03 10:30, pirms 10 gadiem
MaigaisS rakstīja: Patiesībā tu esi tikpat @$@##% kaa tas irbēns
Tak ar viņu savādāk nevar runāt, jo viņš savādāk nesaprot.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 10:44, pirms 10 gadiem
jāpagaida expertu viedoklis - Austrumi daudz vājāki par Rietumiem, Ņujorka un Bruklina pat Austrumos miskastes - bet te izbraukumā uzvar Rietumu līderus SAN un OKC

     [+] [-]

, 2014-01-03 10:45, pirms 10 gadiem
Raitcha rakstīja: Heat nebija varianti, nespēlēja viņi slikti bet spēles vidū vienkārši Goldensteita samauca pa kārtu iekšā un apturēja visas pakaļdzīšanās.
Kā arī neatceros, kad Veids, Bošs un LBJ būtu aizmetuši tik daudz garām brīvos metienus no apakšas...
Pelnīta GSW uzvara apskaužama precizitāte, bet neskatāms baskets, neciešu, ka aizskrien ātrajā, tu esi vadībā un uzliek truli...
ir gandrīz nereāli uzvarēt, ja pretinieks met iekšā pilnīgi visu, pie tam ar tādu precizitāti. protams, var jau diskutēt par to, ka, ja esi ielaidis 120+ punktus, ir bijusi slikta aizsardzība, taču šis laikam nebūs tāds gadījums. to pašu var teikt arī par Portlendas sniegumu - nu sedz kā gribi, taču, ja pretinieks var iemest arī ar aizsietām acīm, tad rokas nolaižas... bet piekrītu - šāds baskets ir nedaudz kaitinošs. man pie sirds vairāk iet pleiofu stila, nevis zvaigžņu spēles basketbols.
p.s. toties kā Varežao zem groziem nocīnijies, jopcik! jācer tik, ka atkal nesatraumēsies, jo esmu novērojis - tikko kā viņš aktīvāk iet cīnīties par bumbām un defā, tā agrāk vai vēlāk seko kāda trauma. spēli neredzēju, bet 25 bumbas pašas rokās sabirt nevar.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-03 11:20, pirms 10 gadiem
zigiss rakstīja: jāpagaida expertu viedoklis - Austrumi daudz vājāki par Rietumiem, Ņujorka un Bruklina pat Austrumos miskastes - bet te izbraukumā uzvar Rietumu līderus SAN un OKC
TNT un ESPN eksperti jau sen teica, ka vēl sliktāk NY komandas nevar spēlēt kā šobrīd. OKC bez Vestbruka domāju, ka būs pāris zaudētas spēles un zaudējums diez gan, ja ne loģisks, tad izskaidrojams. par BKN - viņi var spēlēt divreiz labāk nekā pēc tabulas, ko pierādīja sezonas pirmajās spēlēs, manuprāt vienkārši veterāniem trūkst motivācijas. Jebkurā gadījumā, ja neskaita Indianu un Miami, austrumos nav spēcīgu komandu. NYK ir problēmu komanda, savukārt par BKN, ja tiks playoffos, domāju būs pavisam cita komanda, kas varbūt, ja spēlēs pret trešo vai ceturto komandu, varētu arī tikt līdz konferences pusfināliem un kādas 2 spēles paņemt pret Indianu vai Miami.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-03 11:43, pirms 10 gadiem
Nu nu zēni, teikt, ka spēle nebija interesanta tikai tāpēc, ka pa visu spēli varbūt bija 5-6 ātri izmesti metieni pie troikām? Pārsvarā metieni bija ļoti labi, brīvi izspēlēti un krita arī iekšā. Abām komandām precizitāte bija ļoti laba.

Principā Warriors nebūtu atstājuši cerības Heat, bet pieļāva ļoti daudz stulbu kļūdu, kas arī ir šīs ātrās saspēles vājais punkts. Heat jau pēc pirmā HT no Warriors kļūdām bija guvuši manuprāt 20 punktus. Vienu brīdi statistika bija no 8 Warriors kļūdām, Heat guva 16 punktus.

Džeimss varbū sakasīja savus punktus, bet sākums viņam pagalam švaks. Igijs tiešām aizsardzībā izcili apturēja Džeimsu, un zem groza tika tik pāris reizes. Ļāva mest no distances, bet zem groza nelaida.

Pa lielam ļoti skatāms basketbols ar daudz ātrām piespēlēm un brīviem metieniem.

Un vēl, jā Čalmerss ir ļoti izdaudzis līmenī. Vismaz šājā spēlē tā izlikās.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 12:39, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: Nu nu zēni, teikt, ka spēle nebija interesanta tikai tāpēc, ka pa visu spēli varbūt bija 5-6 ātri izmesti metieni pie troikām? Pārsvarā metieni bija ļoti labi, brīvi izspēlēti un krita arī iekšā. Abām komandām precizitāte bija ļoti laba.

Principā Warriors nebūtu atstājuši cerības Heat, bet pieļāva ļoti daudz stulbu kļūdu, kas arī ir šīs ātrās saspēles vājais punkts. Heat jau pēc pirmā HT no Warriors kļūdām bija guvuši manuprāt 20 punktus. Vienu brīdi statistika bija no 8 Warriors kļūdām, Heat guva 16 punktus.

Džeimss varbū sakasīja savus punktus, bet sākums viņam pagalam švaks. Igijs tiešām aizsardzībā izcili apturēja Džeimsu, un zem groza tika tik pāris reizes. Ļāva mest no distances, bet zem groza nelaida.


Pa lielam ļoti skatāms basketbols ar daudz ātrām piespēlēm un brīviem metieniem.


Un vēl, jā Čalmerss ir ļoti izdaudzis līmenī. Vismaz šājā spēlē tā izlikās.
gaumes jautājums! man šāda nēsāšanās pa laukumu, ātras 2-3-4 piespēles un troika nesniedz to basketbola skatīšanās prieku, kādu dod kārtīgs PO "kapiņš".

kas attiecas uz Čalmersu, tad grūti apstāties izaugsmē, ja esi divkārtējs NBA čempions un dienu dienā spēlē kopā ar tādiem večiem kā Lebrons un Veids. varbūt no Alena, Batjē vai Hazlema vairs neko jaunu nesagaidīsim, bet tādiem jauniem čaļiem kā Čalmerss, Kols un arī Bīzlijs vajadzētu progresēt. tas pats Lebrons ar katru gadu demonstrē arvien gudrāku un labāku basketbolu t.i. progresē.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 12:56, pirms 10 gadiem
Skatījos Heat-Warriors. heat izredzes kko darīt bija tikai spēles sākumā. pēc puslaika Warriors vienmēr bija soli priekšā. Karijs ar Lī nodemonstrēja lielisku sniegumu.

  -1 [+] [-]

, 2014-01-03 14:26, pirms 10 gadiem
GSW nav vaajo vietu. Sastaavs ir ideaals. Ir gan aizsardziibas specialisti, gan meteeji. Tomsons un Karijs shis duets ir neapturams, ja vinjiem uzkriit un biezhi taa notiek. Heat nekaadu variantu shoreiz groza apakshaa Bosh viens pats neko neizciinija. Bruklinai atgriezaas AK47 un ir varianti.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 14:56, pirms 10 gadiem
Emilio rakstīja: ir gandrīz nereāli uzvarēt, ja pretinieks met iekšā pilnīgi visu, pie tam ar tādu precizitāti. protams, var jau diskutēt par to, ka, ja esi ielaidis 120+ punktus, ir bijusi slikta aizsardzība, taču šis laikam nebūs tāds gadījums. to pašu var teikt arī par Portlendas sniegumu - nu sedz kā gribi, taču, ja pretinieks var iemest arī ar aizsietām acīm, tad rokas nolaižas... bet piekrītu - šāds baskets ir nedaudz kaitinošs. man pie sirds vairāk iet pleiofu stila, nevis zvaigžņu spēles basketbols.
p.s. toties kā Varežao zem groziem nocīnijies, jopcik! jācer tik, ka atkal nesatraumēsies, jo esmu novērojis - tikko kā viņš aktīvāk iet cīnīties par bumbām un defā, tā agrāk vai vēlāk seko kāda trauma. spēli neredzēju, bet 25 bumbas pašas rokās sabirt nevar.
Nu 1/4 aizsardzība bija tāda nekāda, bet spēles vidū jau bija visai labi, pat efektīvi, bet vienkārīs nespēja sadeldēt pārsvaru, jo ikvienu mēģinājumu panākt neizsķirtu noslāpēja ar ātriem truļiem pretim. Jā biaj līdzsvars, pat vadība vienu brīdi, bet nu... Heat nebija kaut kā attapušies, turklāt, ja Karijs iemočī divus truļus pāri rokām, kritienā, nu, tad tā nav Heat diena

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 14:58, pirms 10 gadiem
chubaki rakstīja: GSW nav vaajo vietu. Sastaavs ir ideaals. Ir gan aizsardziibas specialisti, gan meteeji. Tomsons un Karijs shis duets ir neapturams, ja vinjiem uzkriit un biezhi taa notiek. Heat nekaadu variantu shoreiz groza apakshaa Bosh viens pats neko neizciinija. Bruklinai atgriezaas AK47 un ir varianti.
Sastāvs viņiem nav slikts, bet ne ideāls, turklāt šodien uzvarēja treneris, kurš pēc minūtes pārtraukuma savējiem aizliedza mest ātros truļus, lai Heat nevar pieraut klāt. Karijs uzmeta divus (vai tomsons, neatceros) neiemeta, un Heat tuvojās, pēc minūtes lielākā daļa izspēles bija uz apakšu, vismaz pēdējās sešas minūtes.
Būtu turpinājuši lādēt, kas zin vēl kā te visi Kariju slavētu

  +2 [+] [-]

, 2014-01-03 15:17, pirms 10 gadiem
GSW satrieca lupatās Heat un pārgāja pāri kā ceļa rullis. Igija dzelžainās aizsardzības priekšā, Lebrons izskatījās pabāls un nokrita kā veca aita.
Denvera sasaukusi pat krīzes sapulci, jo beidzot apzinās cik liela kļūda bija atdot Iguadalu.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 15:37, pirms 10 gadiem
Dobleens kā reiz pēc saviem monstruālajiem pareģojumiem sēž klusi sarāvies stūrītī. GSW un Karijs ar monstruālu spēku pāriet pāri Heat

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 17:49, pirms 10 gadiem
valjero rakstīja: GSW satrieca lupatās Heat un pārgāja pāri kā ceļa rullis. Igija dzelžainās aizsardzības priekšā, Lebrons izskatījās pabāls un nokrita kā veca aita.
Denvera sasaukusi pat krīzes sapulci, jo beidzot apzinās cik liela kļūda bija atdot Iguadalu.
Nu tas bija bishk smiekliigi, kaa Lebronam sapinaas kaajas un paklupa. shoreiz nebija crossover, bet turnover.

  -1 [+] [-]

, 2014-01-03 19:44, pirms 10 gadiem
Nesaprotu ''Jazz'' treneri,kāpēc viņš nelaiž Andri laukumā? Lai tak dod iespēju spēlēt,vismaz 20 minūtes,varu derēt,ka kaut ko labu parādīs! Saprotu,ka vajadzīgas uzvaras,bet Jūtas komandai play-off šosezon neredzēt kā savas ausis!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 21:09, pirms 10 gadiem
chubaki rakstīja: GSW nav vaajo vietu. Sastaavs ir ideaals. Ir gan aizsardziibas specialisti, gan meteeji. Tomsons un Karijs shis duets ir neapturams, ja vinjiem uzkriit un biezhi taa notiek. Heat nekaadu variantu shoreiz groza apakshaa Bosh viens pats neko neizciinija. Bruklinai atgriezaas AK47 un ir varianti.
līdz ideālam sastāvam tālu. beņķis diez gan pašvaks. Labi, ka ir Bārnss.

  -1 [+] [-]

, 2014-01-03 21:42, pirms 10 gadiem
AirSasch rakstīja: līdz ideālam sastāvam tālu. beņķis diez gan pašvaks. Labi, ka ir Bārnss.
Nu ar labo benķi nācās samaksāt par Igiju. Jāņem Bainums Kgan viņš nepaspēs aizskriet līdz otram galam, kad kāds jau būs uzpuļījis pa grozu kā tas bija ar AB bieži vien...

  -1 [+] [-]

, 2014-01-03 22:12, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu ar labo benķi nācās samaksāt par Igiju. Jāņem Bainums Kgan viņš nepaspēs aizskriet līdz otram galam, kad kāds jau būs uzpuļījis pa grozu kā tas bija ar AB bieži vien...
tikai ne Bainamu, es raudāšu ja Warriors viņu paņems.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 22:31, pirms 10 gadiem
AirSasch rakstīja: tikai ne Bainamu, es raudāšu ja Warriors viņu paņems.
Nu viņš GSW neiederās tāpat kā MIA un LAC, kurus uzskata par galveniem viņa ņēmējiem.