Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kers: "Atgriezīšos, kad jutīšos labāk"

Kers: "Atgriezīšos, kad jutīšos labāk"
Lūks Voltons un Stīvs Kers
Foto: AFP/Scanpix

Vēsturiski izcili Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu uzsākušo Goldensteitas "Warriors" (19-0) vienību vēl aizvien vada galvenā trenera asistents Lūks Voltons, savukārt pats Stīvs Kers, kuram vasarā tika veikta muguras operācija, atgriešanos uz treneru tiltiņa nevēlas sasteigt.

Pat neskatoties uz Stīva Kera prombūtni, pašreizējie NBA čempioni Lūka Voltona vadībā, pateicoties demoralizējošam uzbrukumam ar Stefenu Kariju priekšgalā un vienu no līgas labākajām aizsardzībām, turpina startēt izcili - izcīnītas uzvaras visās 19 regulārā turnīra spēlēs. NBA vēsturē vēl nepieredzētais sezonas ievads arī ir viens no iemesliem, kāpēc nedz "Warriors" vadība, nedz arī pats Kers nevēlas sasteigt savu atgriešanos galvenā trenera postenī.

"Esmu ļoti lepns par Lūka, treneru un spēlētāju paveikto. Viņu sasniegtais ir prātam neaptverams. Komanda ir pārliecināta par saviem spēkiem un nav samierinājusies ar iespēto, bet gan sper nākamo soli savā izaugsmē. Izbaudu komandas un atsevišķu spēlētāju demonstrēto spēli. Esmu ļoti priecīgs, taču vienlaikus ir arī ļoti grūti, jo pats neesmu tur. Man pietrūkst būšana kopā ar komandu. Daļa manis jūt, ka palaižu kaut ko garām, un tas ir ļoti sāpīgi."

Kers atzīst, ka pēc vasarā veiktās muguras operācijas šobrīd jūtas labi, tomēr vēl aizvien saskaras ar galvassāpēm un citiem pēc operācijas blakusefektiem: "Kad jutīšos labāk, atgriezīšos pie kluba stūres, taču tas arī ir pats sarežģītākais - neziņa par to, kad tas notiks." Kers gan turpina būt iesaistīts kluba darbībās, palīdzot Voltonam ar dažādiem padomiem un ieteikumiem, taču pat bez galvena trenera fiziskas klātbūtnes, nevarētu teikt, ka kareivju sniegums laukumā būtu piedzīvojies kritumu - "Warriors" turpina perfekti izmantot treneru korpusa izstrādātās taktiskās shēmas, kas ļāva pagājušajā sezonā izcīnīt NBA čempionu titulu.

Tikmēr līgas vadība nolēmusi, ka Voltona, kurš nule kā atzīts par rietumu konferences mēneša labāko treneri, izcīnītās uzvaras tomēr nonāks Kera aktīvā. Lūks gan par šo situāciju īpašu sašutumu nepauda: "Stīvs ir daudz ko paveicis manā labā, tāpēc dažu uzvaru izcīnīšana viņa vietā ir kā pateicība no manis par to."

Izmantotie resursi:
Warriors' Steve Kerr: No timetable for return,...
Luke Walton Will Not Get Credited with Warriors...

  +6 [+] [-]

, 2015-12-02 15:44, pirms 9 gadiem
Kāda starpība, kam aizies uzvaras statistikā, galvenais, ka visi dabūs tos sasodītos gredzenus!
Slēpts komentārs: chubaki

  +2 [+] [-]

, 2015-12-02 15:49, pirms 9 gadiem
Labāk,lai šo sezonu novada Waltons.
Slēpts komentārs: AarnyZ

  +1 [+] [-]

, 2015-12-02 21:31, pirms 9 gadiem
Līgas vadība gan to nav 'tikmēr' nolēmusi. Šādi noteikumi NBA ir jau gadiem.