Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Piedāvā izmainīt NBA izslēgšanas spēļu formātu

Juris Miņins
Juris Miņins

Piedāvā izmainīt NBA izslēgšanas spēļu formātu
Denveras "Nuggets" basketbolisti pagājušā gada "play-off" spēlēs.
Foto: AP

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Denveras "Nuggets" viceprezidents Marks Varkentens, atsaucoties uz līgas komisāra Deivida Stērna aicinājumu, ir nācis klajā ar, viņaprāt, veiksmīgu piedāvājumu NBA izslēgšanas spēļu turnīra formāta maiņai.

NBA komisārs Deivids Stērns pirms kāda laika bija nācis klajā ar paziņojumu, ka no komandu īpašniekiem, menedžeriem un pārējiem līgā iesaistītajiem, vēlētos saņemt piedāvājumus kā labāk noorganizēt čempionāta izslēgšanas spēļu turnīru. Un nu jau ir arī pirmie ieteikumi no Denveras "Nuggets" vadības, precīzāk, komandas viceprezidenta Marka Varkentena.

Varkentens piedāvātais variants izskatā šādi: katras konferences pirmās septiņas komandas vietu "play-off" spēlēs nodrošina automātiski, taču par pēdējo, astoto, brīvo vietu izslēgšanas spēlēs, izspēlējot vēl vienu "play-off" tīklu (katras spēles uzvarētājs tiek tālāk, zaudētājiem - sezona beigusies) cīnās visas pārējās konferences komandas, bet vēlāk šī miniturnīra uzvarētājs pievienojas pārējām vienībām un izspēlē klasikso 16 komandu "play-off" tīklu līdz četrām uzvarām. "Es uzskatu, ka no šāda formāta iegūtu visi, līga, komandas, spēlētāji, līdzjutēji", sacīja pats idejas autors, "un, beigu beigās, no tā iegūtu viss basketbols kopumā."

Jāpiebilst, ka pašlaik šī ideja ir vien piedāvājuma līmenī, taču "Nuggets" viceprezidents apsolīja šādu izspēles kārtības variantu piedāvāt NBA sacensību komitejā, lai jau nākamajā līgas un spēlētāju kolektīvajā līgumā būtu iekļautas šīs noteikumu izmaiņas.

Izmantotie resursi:
sportingnews.com

     [+] [-]

, 2009-11-02 17:58, pirms 15 gadiem
Argumenti, kapec šī ideja butu jaatbalsta? 0. Tikai standarta amīšu [cenzēšana] "Es uzskatu, ka no šāda formāta iegūtu visi, līga, komandas, spēlētāji, līdzjutēji un, beigu beigās, no tā iegūtu viss basketbols kopumā."
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2009-11-02 18:05, pirms 15 gadiem
Tā nebūs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2009-11-02 18:06, pirms 15 gadiem
Hipotenūza rakstīja: Argumenti, kapec šī ideja butu jaatbalsta? 0. Tikai standarta amīšu [cenzēšana] "Es uzskatu, ka no šāda formāta iegūtu visi, līga, komandas, spēlētāji, līdzjutēji un, beigu beigās, no tā iegūtu viss basketbols kopumā."
Lūzerkomandām būtu vairāk spēļu, iespējams kāda galīgi ne galvenā miniturnīra favorītkomanda uzvarētu. Vairāk "svarīgo" spēļu (lasi - spēļu, no kurām var nokāst labu naudu). Interese par NBA tiktu "sildīta" arī pilsetās/reģionos, kuros ir vājas komandas... .

  +2 [+] [-]

, 2009-11-02 18:08, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Tad jau regulārajā čempī var luni laist, ja jau visi tāpat spēlē playoffus.
Bet ir starpība vai gaidi sev pretiniekus, vai vēl sities četras spēles.

  -1 [+] [-]

, 2009-11-02 18:09, pirms 15 gadiem
nebūtu jau slikti, bet vienīgi tas ja to pieņemtu teiši sezonas beigās priecīgas būtu komandas no 9-15 vietai, bet astotas vietas gan nē, jo tomēr ir milzīga iespēja netikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-11-02 18:12, pirms 15 gadiem
Ricins 23 rakstīja: nebūtu jau slikti, bet vienīgi tas ja to pieņemtu teiši sezonas beigās priecīgas būtu komandas no 9-15 vietai, bet astotas vietas gan nē, jo tomēr ir milzīga iespēja netikt.
Tā ir papildus motivācija nepalikt 8. vietā, bet spēlēt labāk un tikt 7. rindiņā.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-02 18:23, pirms 15 gadiem
Tad jau labak butu cinities par divam vietam,un ari lidz 6. vietai butu spraigaaks sizhets. Savadak par vienu vietu taada jezga. Nu nezinu,gribetaju bus loti daudz. Vai nu varetu pedejo vietu izspelet loterejaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-11-02 18:42, pirms 15 gadiem
Tas jau nebutu isti godigi pret lidzjutejiem, jo piemeram tadas komandas kā lakers un celtics visu sezonu vares laist luni un playoffos aizvadis nedaudz vairak speles

  -1 [+] [-]

, 2009-11-02 18:47, pirms 15 gadiem
Nu lielākais ieguvums laikam būtu tas, ka sezonas vidū komandu cilvēki uzvalciņos nesēstos pie sarunu galda, lai apspriestu iespējamo sezonas ''atdošanu'' ar domu palikt pēdējā vietā līgā, lai dabūtu sev lielākas izredzes uz labāku drafta vietu.
Citādi šis priekšlikums ietver tikai mīnusus. Interesanti, kādu sniegumu PO spētu demonstrēt šī laimīgā turnīra uzvarētāja, ja viņai jāaizvada visdrīzāk 7 papildus spēles?

     [+] [-]

, 2009-11-02 18:48, pirms 15 gadiem
Pilnīgas blēņas, neko stulbāku neesmu dzirdējis, tas nevis palīdzētu neieslīgt apātijā, bet sezonas vidusdaļā komandām ļautu pilnīgi atslābt jo redz tāpat jau beigās viss izšķirsies, sāktos arī vairāk mahināciju ar totalizatoriem jo uzvaras komandām nav tik vajadzīgas. Nebūs arī jēgas cīnīties par 8. vietu kas Rietumu konferencē ir ierasta lieta sezonas beigās. Neticu, ka amīši nespēs šajā sistēmā atrast milzīgus robus sezonas gaitā un beigu beigās viss būs tāpat kā bijis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-02 19:34, pirms 15 gadiem
Nu ideja nav zemee metama.

     [+] [-]

, 2009-11-02 19:46, pirms 15 gadiem
yuka rakstīja: Interesanti, kādu sniegumu PO spētu demonstrēt šī laimīgā turnīra uzvarētāja, ja viņai jāaizvada visdrīzāk 7 papildus spēles?
Papildus miniturnīra uzvarētājiem sanāk 3 spēles (jebkurā gadījumā) - piedalās 8 komandas, tad "atbirst" 4, tad vēl 2, un tad ir fināls, tb 1/4 fināls, 1/2 fināls, fināls.

Kādai vājākai komandai tieši trīs labā līmenī aizvadītas spēles var būt tikai sākums, kamēr pirmajām 7 komandām ir kādu ~ nedēļu liels "brīvlaiks", kas var būt arī stipri negatīvs faktors (priekš tām 7 komandām, protams).

  +2 [+] [-]

, 2009-11-02 19:49, pirms 15 gadiem
wyneMiller rakstīja: Pilnīgas blēņas, neko stulbāku neesmu dzirdējis, tas nevis palīdzētu neieslīgt apātijā, bet sezonas vidusdaļā komandām ļautu pilnīgi atslābt jo redz tāpat jau beigās viss izšķirsies, sāktos arī vairāk mahināciju ar totalizatoriem jo uzvaras komandām nav tik vajadzīgas. Nebūs arī jēgas cīnīties par 8. vietu kas Rietumu konferencē ir ierasta lieta sezonas beigās. Neticu, ka amīši nespēs šajā sistēmā atrast milzīgus robus sezonas gaitā un beigu beigās viss būs tāpat kā bijis.
Sišanās nekur nebūs palikusi, tieši otrādi, tā kļūs vēl lielāka, jo sitīsies par 7. vietu, tb (nosacīti) cīņa kļūs vēl asāka.
Un par nevajadzīgajām spēlēm... pat pašā "astesgalā" ir atšķirība vai spēlēt ar 8. komandu, tb komandu, kas reāli pretendēja uz, tieksim, 7 vietu, bija sagatavojusies iekļūt (pirms tam pastiprinot sastāvu), vai, teiksim pret 10, kura tā vidēji spēlēja visu sezonas otro daļu, ne uz ko regulārajā sezonā baigi necerot, visu liekot uz "autsaideru turnīru".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-11-02 19:53, pirms 15 gadiem
Mednieks rakstīja: Interesantāk būtu tā - pirmajām 7 komandām nekas nav garantēts, bet vnk pēc sezonas pirmās 7 kvalificējas, bet pārējās izspēlē to miniplay offu. tad jaunu čista nevarētu sezonā laist luni. Vot tas gan būtu interesanti.
Arī tagad nekas nav garantēts, jo astoņas komandas PO spēlēs visu sāk no jauna. Vienīgais jautājums ir tieši par astotās komandas noteikšanu. Nekas cits nemainīsies (vismaz te nav paredzēts).

     [+] [-]

, 2009-11-02 20:09, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Tad jau regulārajā čempī var luni laist, ja jau visi tāpat spēlē playoffus.
Nu isteniba jā,slikti nebutu bet lideri var luni laist mierigi

     [+] [-]

, 2009-11-02 21:28, pirms 15 gadiem
Da kāds luni laist ? Tu arī kad k-kur spēlē kādu spēli luni laid ? Es k-vai spēlējot ar draugiem atdodu sevi visu lai izcīnītu uzvaru. Sportā uzvara ir galvenais.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-02 22:44, pirms 15 gadiem
cik tad pirmajām komandām jāgaida būs, kamēr tie izspēlēs savā starpā?

     [+] [-]

, 2009-11-03 00:34, pirms 15 gadiem
Loti normals piedavajums, jo:
1) komandas, kas tagadeja izspele jau ir zaudejusas ceribas tikt play-off tomer speletu basketbolu nevis luni laistu ka Suns pagajushaja gada, kad kluva skaidrs, ka netiks tomer
2) sezonas gaita ari lunoshanas nebus, jo ir labak nodrosinat sev vietu pirmaja 7nieka un gaidit pretiniekus, nevis atlikt visu uz pedejo bridi + vel uzvaras gadijuma dabut liekas speles play-off tatad ari atstat vairak spekus pirms izskirosajam spelem. Bez tam sava laukuma prieksrocibas neviens nav atcelis lidz sim un tas ir vel viens arguments tam, lai pakaptos augstak sezona
3) no intereses, marketinga, ligas popularizacijas utt. viedokla butu iespaidigi, ja teiksim viena no pedejam komandam sezona tiek play-off astotaja vieta un uzvelk vel kadus liderus piemeram.
Ta ka idejas limeni shi ir diezgan interesanta shema.