Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Solomons upurē naudu NBA dēļ

Solomons upurē naudu NBA dēļ
Vils Solomons NBA mediju dienā
Foto: AFP

Toronto "Raptors" amerikāņu saspēles vadītājs Vils Solomons šovasar atteicās no krietni izdevīgāka piedāvājuma, lai spēlētu Nacionālajā Basketbola Asociācijā.

Šovasar, pēc kārtējās lieliskās sezonas Eiropā, saspēles vadītājs Vils Solomons plānoja palikt Vecajā kontinentā, nevis atgriezties līgā, kuru skatoties viņš uzauga. "Neskatījos uz NBA. Uz galda bija līguma piedāvājums un domāju spēlēt atkal Eiropā. Tad piezvanīja aģents, kurš iepazīstināja ar situāciju Toronto klubā, ko apvēru. Kādu nedēļu padomāju, tad viesojos Toronto, kur tikos ar galveno treneri Semu Mičelu. Starp citu, mēs nākam no viena rajona. Satikāmies un parunājamies. Man patika viņa stratēģija un harizma. Patika viņa personība un respektēju viņu arī kā bijušo spēlētāju," tā Solomons.

Vēl vienu reizi izmēģināt spēkus pasaules spēcīgākajā līgā bija Solomona galvenais vilinājums. Kā lēš pats spēlētājs, viņš atteicies no aptuveni diviem miljoniem ASV dolāru par sezonu, ko viņš saņemtu, paliekot turku klubā Stambulas "Fenerbahce".

2001. gada NBA draftā Solomonu ar 33. numuru izvēlējas Memfisas "Grizzlies", kur spēlētājs pavadīja vienu sezonu, vidēji gūstot 5,2 punktus 62 spēlēs. Pēc debijas sezonas NBA 188 cm garais spēlētājs pārcēlās uz Eiropu. Sešas sezonas viņš pavadīja dažādos klubos Grieķijā, Izraēlā un Turcijā, kaut gan sākotnēji tas nebija plānots. "Plāns nebija palikt tur sešus gadus, bet es biju priecīgs, spēlēju un saņēmu labu naudu, varēju parūpēties par ģimeni un sevi. Pieradu pie dzīves Eiropā, gribēju palikt tur, jo izbaudīju to visu," izsakās Solomons, kurš tomēr mainīja domas un šo sezonu pavadīs Toronto "Raptors".

Gaidāms, ka Solomons būs otrais saspēles vadītājs aiz spāņa Hosē Kalderona. Vēl saspēles vadītāja pozīcijā ir horvāts Roko Ukičs, bet viņam šī ir pirmā sezona un visticamāk treneris Mičels vairāk uzticēsies 30 gadus vecajam Solomonam.

"Šajā karjeras punktā svarīgākais vairs nav nauda. Tas viss ir par būšanu laimīgam, iespēju realizēt mērķus, ko neesmu sasniedzis vēl kā basketbolists," tā Vils Solomons.

Izmantotie resursi:
nationalpost.com

  +1 [+] [-]

, 2008-10-02 18:59, pirms 16 gadiem
Normaals Calis!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-02 19:27, pirms 16 gadiem
Var redzēt nav galvenais nauda.!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-02 20:16, pirms 16 gadiem
kādam tas bija jāizdara lai pierādītu tiem dirsējiem ka NBA nav tikai šovs un bizness