Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Abdurs-Rahīms būs "Kings" treneris

Abdurs-Rahīms būs "Kings" treneris
Šarīfs Abdurs-Rahīms
Foto: AFP

NBA klubs Sakramento "Kings" par vienu no galvenā trenera Redžija Teusa asistentiem iecēlis komandas bijušo spēlētāju Šarīfu Abduru-Rahīmu, kurš pirms neilga laika paziņoja par aiziešanu no profesionālā sporta savainojumu dēļ.

"Mans laiks kā spēlētājam ir pagājis, tāpēc tas būs kas labs," tā par pievienošanos Sakramento "Kings" treneru kolektīvam izteicās spēlētājs. "Mīlu basketbolu un izbaudu iespēju būt tuvumā šai spēlei," sacīja Abdurs-Rahīms, kurš septembra beigās paziņoja par aiziešanu no basketbola ceļgala savainojumu dēļ.

1996. gada jauno spēlētāju izvēles ceremonijā Vankūveras "Grizzlies" Rahīmu draftēja ar trešo kārtas numuru. 12 sezonu laikā uzbrucējs spēlējis četrās NBA vienībās - bez jau pieminētā "Grizzlies" vēl arī Atlantas "Hawks", Portlendas "Trailblazers" un Sakramento komandā, kas bija pēdējā spēlētāja pieturvieta.

Vidēji karjerā uzbrucējs izcēlies ar 18,1 punktu, 7,5 atlēkušajām bumbām un 2,5 rezultatīvām piespēlēm vidēji katrā no 830 nospēlētajām spēlēm. 2000. gadā ASV izlases rindās Abdurs-Rahīms kļuva par olimpisko čempionu Sidnejas spēļu turnīrā. 2002. gada 28. decembrī uzbrucējs 26 gadu vecumā kļuva par visu laiku sesto jaunāko NBA spēlētāju, kurš guvis vismaz 10 000 punktus.

2001. gada 23. novembrī Rahīms spēlē pret Detroitas "Pistons" sameta 50 punktus, trāpot 21 metienu no spēles, un abi šie rādītāji ir, protams, arī karjeras rekordi. Rahims kļuva par pirmo "Hawks" spēlētāju, kurš guvis vismaz 50 punktus spēlē kopš to 1991. gadā paveica Dominiks Vilkinss (guva 52).

Izmantotie resursi:
sacbee.com

  +3 [+] [-]

, 2008-10-02 19:26, pirms 16 gadiem
Nu treneris interesanti. tad jau redzēs kā kings ies..