Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Voltons atgriezīsies, Bainumam vēl jāpagaida

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Voltons atgriezīsies, Bainumam vēl jāpagaida
Endrjū Bainums
Foto: AP/Scanpix

NBA čempionvienība Losandželosas ''Lakers'' pirmdien mačā pret Sanantonio ''Spurs'' gaida laukumā atgriežamies uzbrucēju Lūku Voltonu, kurš pēc divu mēnešu pārtraukuma ir atlabis no nopietnās muguras traumas. Tajā pašā laikā centra spēlētājam Endrjū Bainamam līdz nopietnai spēlēšanai vēl jāpaciešas viena līdz divas nedēļas.

Vakar ''Lakers'' uzbrucējs Lūks Voltons aizvadīja pirmo nopietno treniņu kopā ar komandu pirmo reizi pēdējo divu mēnešu laikā. Plānots, ka Voltons laukumā varētu atgriezties pirmdien, kad ''ezernieki'' savā laukumā uzņems spēcīgo Sanantonio ''Spurs'' komandu.

''Lūks šodien skrēja kopā ar visu komandu, un mēs ceram, ka viņa ķermenis uz slodzēm reaģēs labi un viņš pirmdien varēs doties laukumā,'' pēc treniņa atzina ''Lakers'' galvenais treneris Fils Džeksons. Der atgādināt, ka 30 gadus vecais Voltons šosezon devies laukumā tikai 24 mačos, vidēji gūstot tikai 2,4 punktus.

Situācija ar Losandželosas centra uzbrucēju Endrjū Bainumu ir nedaudz sarežģītāka. Sākotnējās ārstu prognozes liecināja, ka Bainumam laukumā būtu jāatgriežas jau šonedēļ, taču rehabilitācijas process nav ritējis pēc plāna, tāpēc centra atgriešanās laukumā varētu notikt tikai pēc septiņām līdz 14 dienām. Atgādinām, ka Bainums patlaban ārstē kreisās kājas Ahilleja cīpslas sastiepumu.

Šosezon 22 gadus vecais centrs ''Lakers'' sastāvā piedalījies 65 mačos, vidēji katrā gūstot 15 punktus, izcīnot 8,3 bumbas zem groziem un bloķējot 1,4 pretinieku metienus. Zīmīgi, ka daudzi NBA eksperti uzskata, ka ''Lakers'' pēdējā laika neveiksmes saistītas tieši ar atlētiskā Bainuma nespēlēšanu. Arī komandas galvenais treneris Džeksons atzina, ka ar nepacietību gaida dienu, kad viņa komanda spēlēs optimālajā sastāvā.

Izmantotie resursi:
Associated Press

     [+] [-]

, 2010-04-02 17:52, pirms 15 gadiem
Voltona loma šosezon nav bijusi tik nozīmīga, taču play-off laikā viņš būs ļoti būtisks spēlētājs. Play - off laikā pieredzei ir liela loma, un Voltonam tāda netrūkst.

     [+] [-]

, 2010-04-02 20:04, pirms 15 gadiem
Kas ir ar Bainamu, ka pirms katriem playoff'iem viņam traumas...

     [+] [-]

, 2010-04-02 21:36, pirms 15 gadiem
Cik sapratu Voltons jau labu laiku varējis spēlēt, bet Džeksons vēlējies, lai Lūks pilnībā atgūstas no savainojuma un ir gatavs tieši play-off. Tieši tā, izslēgšanas spēlēs Voltonam būs liela nozīme.