Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Bulls" problēmu patiesais cēlonis

"Bulls" problēmu patiesais cēlonis
Dž.Boilana kandidatūra - Dž.Paksona
kārtējais diskutablais lēmums.

Lai arī pagājušās sezonas izskaņa lika raudzīties optimistiski uz Čikāgas "Bulls" sekmēm jaunajā sezonā, pieticīgā starta neveiksmju iespaidā tika atlaists galvenais treneris Skots Skailss. Tiesa, daļa problēmu sakne meklējama citur.

Tā vietā, lai atzītu savas kļūdas, Čikāgas "Bulls" (11-18) ģenerālmenedžeris Džons Paksons vainīgo neveiksmēs samekēja galvenā trenera Skota Skailsa izskatā. Jāpiebilst, ka tieši šie vīri spēja "Bulls" izvilk ārā no bedres, proti, sešas sezonas bez playoff, kas iedragāja vienības 90. gados izveidotā zīmola spožumu.

Lielākās Paksona kļūdas, kas daļēji izskaidro šīs sezonas neveiksmes, bija līgumu nepagarināšana ar 2004. gada drafta numuriem un komandas līderiem Benu Gordonu un Luolu Dengu. Ģenerālmenedžeris neradīja simbolisku nākotnes ainu, bet veicināja šaubas abos spēlētājos, tā arī nav zināms, cik lielas cerības klubs saista ar šiem jaunajiem talantiem. Otra lielākā kļūda bija četru gadu līguma (60 miljonu dolāru vērtībā) parakstīšana ar 33 gadus veco centru Benu Volesu, kura sniegumā iestājies acīmredzams regress. Ja aizsardzībā Lielais Bens ar pienākumiem tiek galā salīdzinoši veiksmīgi (8,6 atlēkušās bumbas), tad centra uzbrukums ir gana bezzobains (4,2 punkti vidēji spēlē). "Bulls" ir otrais vājākais uzbrukums visā līgā (iemesti vien 92,7 punkti vidēji spēlē, turklāt visliktākais metienu procents, realizēti vien 41% metienu no spēles). 2006. gada draftā ar kopējo otrās kārtas numuru iegūts Lamarkuss Aldridžs, kuru tūlīt aizmainīja uz Portlendu apmaiņā pret Tairusu Tomasu. Lai arī Tomass spēlē uz publiku, viņa izaugsme ir apstājusies - 6,1 punkts un 4,7 atlēkušās bumbas -, kā arī pamatsastāva vietas zaudēšana. Taču, atlaižot bijušo līgas saspēles vadītāju un pieredzējušo treneri Skotu Skailsu, par aizstājēju tika paņemts nevis kāds treneris ar vārdu, bet gan Skailsa "labā roka" Džims Boilans, kurš šo iespēju gaidīja 30 gadus. Jāsaka gan, ka Boilans debitēja ar divām uzvarām ("Bucks" 103:99, "Knicks" 100:83), kā arī minimālu zaudējumu pagarinājumā "Magic" (110:112).

Presē pavīdēja arī Skotija Pipena kandidatūra galvenā trenera amatam. "Kas ir mani trūkumi? Nepietiekama pieredze.. Esmu spēlējis basketbolu, zinājis, kā motivēt komandas un uzvarēt. Tieši es spēju Maiklu Džordanu turēt grožos, mēs spēlējam ar prieku," sarūgtinājumu par uzteikumu neslēpa Pipens, kurš ieplānojis dažas spēles uzspēlēt Somijas un Zviedrijas čempionātā reklāmas nolūkos.

Izmantotie resursi:
www.sportsillustrated.cnn.com

  -2 [+] [-]

, 2008-01-02 19:54, pirms 16 gadiem
Taču, atlaižot bijušo saspēles vadītāju Skotu Skailsu, par aizstājēju tika paņemts kāds treneris ar vārdu, bet gan Skailsa "labā roka


WTF?!

     [+] [-]

, 2008-01-02 19:58, pirms 16 gadiem
Vareetu ta kaa piekrist visam iznjemot vienu - Aldridzha mainja pret Tomasu shodienas skatiijumaa izraadijaas kljuuda, bet tomeer ar jaunajajiem nekad neko nevar zinaat. Varbuut atveersies jau pirmajaa gadaa, a varbuut neatveersies nekad. Tie pashi Biedra pirmaa gada stati neliecinaaja par to, ka naakamajaa gadaa vinjsh kandidees uz MIP...

     [+] [-]

, 2008-01-02 20:00, pirms 16 gadiem
Ak jaa, un shiis te treneru mainjas pret paliigiem manaa skatiijumaa toch nav gudrs gaajiens. Automaatiski naak praataa Starkova un Andreejeva gadijums..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-02 20:42, pirms 16 gadiem
Es noteikti būšu tās komandas atbalstītājs, kuras treneris būs Skotijs Pipens! Bulls forever... tie gan bija laiki, viens no visu laiku labākajiem NBA sastāviem 1993- 1998!

  -2 [+] [-]

, 2008-01-02 20:54, pirms 16 gadiem
interesanti būtu ja Pipens kļūtu par treneri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-03 09:22, pirms 16 gadiem
Cendlers cik atceros Bulls komandaa speeleeja diezgan vaaji...un tieshi tiekot NOH kopaa ar Polu saaka raadiit to sniegumu !
Un ar Gordonu jau noteikti vajadzeeja pagarinaat liigumu ! vienalga cik vinsh prasiija...

     [+] [-]

, 2008-01-03 19:36, pirms 16 gadiem
Jaunais treneris ir labs izcīnījis 3 uzvaras 4 spēlēs, iespējams, atgūs Bulls iepriekšējās sezonas spožumu