Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dončičs un Ērvings uzskata, ka ar Tompsonu "Mavericks" var tikt pie NBA titula

Ivars Krūze
Ivars Krūze

Dončičs un Ērvings uzskata, ka ar Tompsonu "Mavericks" var tikt pie NBA titula
Luka Dončičs. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Mediju dienu aizvadījusi arī Dalasas "Mavericks", kas pagājušajā sezonā spēlēja finālā pret Bostonas "Celtics". Starpsezonā Dalasa pievienoja savām rindām Goldensteitas "Warriors" leģendu Kleju Tompsonu.

"Mavericks" superzvaigznei Lukam Dončičam pašā sākumā tika vaicāts, kādi ir šīs sezonas galvenie mērķi. Pēc pāris sekunžu pauzes slovēnis atbildēja: "Tituls. Tas ir šīs sezonas galvenais mērķis." Dalasas nometnē uzskata, ka 13 gadus "Warriors" nospēlējušais Tompsons varētu būt jaunās sezonas panākumu atslēga. Tompsons vasarā kļuva par brīvo aģentu, un šo situāciju izmantoja "Mavericks", parakstot ar aizsargu trīs gadu līgumu, kura kopējā vērtība ir 50 miljoni dolāru.

Komentāru sniedza arī Kairijs Ērvings: "Man ir sajūta, ka tagad, kad esam komandas rindām pievienojuši Tompsonu, varam piepildīt savus sapņus. Viņš mūsu sastāvu noteikti pastiprina." Ērvings un Tompsons abi tika draftēti vienā gadā. Ērvings 2011. gadā tika draftēts ar pirmo numuru, bet Klejs tika izraudzīts ar 11. kārtas numuru.

Tompsona galvenais ierocis ir tālmetieni. Tieši šajā spēles elementā "Mavericks" kliboja NBA finālā pret "Celtics". Dalasa finālsērijā realizēja tikai 31.6% tālmetienu. Klejs karjeras laikā no tālās distances uzbrucis ar 41.3% precizitāti (pagājušajā sezonā viņš iemeta 38.7% tālmetienu). Viņš ir trešais visu laiku labākais tālmetienu rādītājā – līdz šim savā karjerā Tompsons realizējis 2481 tālmetienus.

"Mums ir bijuši komandā tālmetienu speciālisti, bet mums nebija Džeisona Terija vai Kleja Tompsona," izteicās "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids. "Tas ir pavisam kas cits. Ja mēs runājam par Kleju, tad viņš ir viens no visu laiku labākajiem šūteriem līgas vēsturē. Tagad mums būs daudz vieglāk spēlēt uzbrukumā."

Izmantotie resursi;
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

Slēpts komentārs: kristaps199021

  +2 [+] [-]

, 2024-10-01 11:39, vakar
Līdz finālam nemaz netiks
Dzīvo ilūzijās ka Klejs ir tas pats vecais Klejs kurš var samest un vēl otrā laukuma pusē nokapāt aizsardzībā

  +3 [+] [-]

, 2024-10-01 11:41, vakar
kristaps199021 rakstīja: Jācer uz 2024 fināla atkārtojumu , un ka Luca Magic uz laukuma piesmies mūsu slieku !
Vienīgo ko viņš var piesmiet ir tualetes podu pēc kārtējā burgera apēšanas.
Kamēr dzīvos ar savu apziņu, ka "esmu Princese", tikmēr gredzenu varēs redzēt tikai tad, ja Porziņģis parādīs.

  +1 [+] [-]

, 2024-10-01 12:17, vakar
Labu truli var iemest, ja ir kāds, kurš iedod labu piespēli. Vai Speķis būs tik ļoti mainījies, ka tagad dalīs piespēles, un nevis visu uzbrukuma laiku driblēs, lai gaidītu uzbrukuma laika beigas, kurās pats cenšas uzbrukt? Visbiežāk neveiksmīgi uzbrukt.

  +2 [+] [-]

, 2024-10-01 12:55, vakar
Uzskatīt viņi var daudz ko.

     [+] [-]

, 2024-10-01 14:15, vakar
Plātīzeri

     [+] [-]

, 2024-10-01 14:52, vakar
Manuprāt, Dallasas tikšana finālā bija halva, netiks viņi tik tālu.
Interesanti kā Bostona spēlēs, jo visi atkal viņus noliek un saka ka uzvarēs daudz mazāk utt., bet nevienu sakarīgu pamatojumu tam neredzu.

     [+] [-]

, 2024-10-01 15:05, vakar
heh rakstīja: Manuprāt, Dallasas tikšana finālā bija halva, netiks viņi tik tālu.
Interesanti kā Bostona spēlēs, jo visi atkal viņus noliek un saka ka uzvarēs daudz mazāk utt., bet nevienu sakarīgu pamatojumu tam neredzu.
Nu nu...pamatojums ir ļoti pat acīm redzams.
Porzingis nespēlēe vismaz līdz decembra vidum.

Vai tad tiešām atmiņa ir tik īsa, ka neviens neatceras kā Bostona laida ar viņu un bez viņa. Nu nebūs Lūks Kornē baigais aizstājējs. Spēle turēsies uz Teituma un Browna metieniem. Ļoti viendimensionāls basketbols būs redzams...
Nebūsim pārsteigti, ja lidz KP atnākšnai Bostona turēsies uz .500 robežas.

     [+] [-]

, 2024-10-01 15:06, vakar
Par Dallasu gan jā. Pērn viņus neviens neuztvēra tā daudz maz nopietni.
Šogad maximums pirmā kārta viņiem.