Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Investori Lasvegasā plāno būvēt NBA standartiem atbilstošu arēnu

Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš

Investori Lasvegasā plāno būvēt NBA standartiem atbilstošu arēnu
Foto: www.lasvegas.rpc1.org

Sporta un izklaides investīciju kompānijas “Oak View Group” izpilddirektors Tims Laivikī intervijas laikā telekanālam CNBC paziņoja, ka viņa grupa ir iegādājusies 25 akrus zemes Lasvegasā, lai uzbūvētu trīs miljardu dolāru vērtu sporta un izklaides rajonu, kurā būs 20 000 vietu. Ar savu paziņojumu viņš lika saprast, ka, ja NBA kādreiz vēlas iegūt franšīzi “grēku pilsētā”, jaunā arēna varētu kalpot par tās mājvietu.

‘’Arēna būs pasaules klases. Mēs esam gatavi tērēt aptuveni miljardu dolāru jaunās arēnas celtniecībai. Tā kalpos mūzikai, sportam, kultūras pasākumiem, un ja NBA nolems par jaunu komandu - un, starp citu, nav nekādas skaidrības un nekādu garantiju, ka NBA jebkad būs klubs no Lasvegasas, bet, ja viņi šeit ieradīsies, mēs noteikti būsim tam gatavi un gādāsim, lai mēs atbilstu visiem viņu standartiem,” sacīja Laivikī. Darbus pie arēnas būvniecības plānots sākt 2023. gadā. Kompleksā bez arēnas ietilps arī viesnīca un teātris.

NBA komisārs Adams Silvers oktobrī izteicās, ka, ja līga nolems paplašināties, tad Lasvegasa būs tās sarakstā. NBA jau ir dziļas saites ar Lasvegasu, jo ik vasaru tieši šajā pilsētā tiek rīkota Vasaras līga, kā arī bāzēta WNBA vienība ‘’Aces”.

Tā kā līgas un komandas pēdējā laikā parakstījušas sponsorēšanas līgumus ar azartspēļu kompānijām, pilsēta ir kļuvusi par pieprasītu vietu sporta notikumiem. Lasvegasā vēsturiski bieži tiek aizvadītas lielākās boksa cīņas, un to par savām mājām sauc arī cīņas veidu organizācija UFC. NHL bija pirmā no lielākajām Ziemeļamerikas vīriešu līgām, kas 2017. gadā izveidoja komandu Lasvegasā, bet 2020. gadā no Oklendas uz pilsētu pārcēlās NFL vienība “Raiders”.

Atgādināsim, ka NBA pēdējo reizi paplašinājās 2002. gadā ar Šarlotes “Bobcats”, bet pēdējā komandas lokācijas maiņa notika 2008. gadā, kad Sietlas “SuperSonics” pārcēlās uz Oklahomu un kļuva par “Thunders”.

Izmantotie resursi:
https://www.si.com/nba/2022/03/30/l...
https://www.sportsnet.ca/nba/articl...