Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Deiviss plāno spēlēt sestdienas naktī pret ''Pelicans''; atgriezties varētu arī Džeimss

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Deiviss plāno spēlēt sestdienas naktī pret ''Pelicans''; atgriezties varētu arī Džeimss
Lebrons Džeimss un Entonijs Deiviss. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas ''Lakers'' zvaigzne Entonijs Deiviss plāno atgriezties laukumā naktī uz svētdienu. Klubs savā laukumā uzņems tiešo pretinieci Ņūorleānas ''Pelicans'' un turpinās cīņu par vietu ''play-in'' turnīrā. Spēlēt varētu arī komandas līderis Lebrons Džeimss, vēsta ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis.

Entonijs Deiviss laukumā nav devies jau kopš februāra vidus, kad satraumēja kāju. Klubs kopš šī laika ir zaudējis vairākas vietas turnīra tabulā un nu balansē uz naža asmens, lai iekļūtu ''play-in'' turnīrā un turpinātu cīņu arī par izslēgšanas spēlēm.

Pastāv pamatotas cerības, ka laukumā varētu atgriezties arī komandas līderis Lebrons Džeimss. Pirms nedēļas ''Lakers'' aizvadīja spēli pret ''Pelicans'' un tajā viņš izmežģīja potīti. Viņam tiks veiktas visas nepieciešamās pārbaudes, taču kluba vadība cer, ka 37 gadus vecais uzbrucējs varēs apvienoties ar Deivisu, lai aizstāvētu ''Lakers'' godu jau naktī uz sestdienu.

2012. gada pirmā drafta izvēle Deiviss šogad ir devies laukumā 37 spēlēs. Tajās viņš izcēlies ar 23.1 gūtu punktu, 9.7 atlēkušajām bumbām, 2.9 rezultatīvām piespēlēm, 1.2 pārtvertām bumbām un 2.3 bloķētiem metieniem vidēji katrā no tām.

Lebrons tikmēr ir ņēmis dalību 55 mačos, kuros guvis 30.1 punktu, savācis 8.2 atlēkušās bumbas, atdevis 6.3 rezultatīvas piespēles, pārtvēris 1.3 bumbas un bloķējis 1.1 metienu vidēji katrā no tiem. Viņš ir līgas līderis vidēji gūtajos punktos spēlē.

Losandželosai ir atlikušas vēl septiņas spēles regulārajā sezonā - vienreiz pret ''Jazz'', ''Pelicans'', ''Suns'', ''Warriors'', ''Thunder'' un divreiz pret ''Nuggets''. Tikai divas spēles no visām ir pret nomināli vājāku vai līdzvērtīgu pretinieku.

''Lakers'' ar 31 panākumu 75 spēlēs ieņem desmito pozīciju Rietumu konferencē un aizņem pēdējo vietu ''play-in'' turnīrā. Uz papēžiem gan min Sanantonio ''Spurs'', kurai ir par vienu spēli un zaudējumu vairāk. Komandai gan ir ''taibreika'' priekšrocības vienāda uzvaru skaita gadījumā. Devītā tikmēr ir ''Pelicans'', kurai ir par divām uzvarām vairāk un zaudējumu mazāk. Arī Ņūorleāna ''taibreika'' gadījumā ieņem augstāku pozīciju.

Izmantotie resursi:
https://www.si.com/nba/lakers/news/...