Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Četrkārtējo NBA čempionu Džinobili uzņems Slavas zālē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Četrkārtējo NBA čempionu Džinobili uzņems Slavas zālē
Manu Džinobili. Foto: AFP / Scanpix

ESPN vēsta, ka 2022. gadā Slavas zālē tiks uzņemts argentīnietis Manu Džinobili, kurš kopā ar Sanantonio ''Spurs'' četras reizes kļuvis par NBA čempionu. Bez viņa Slavas zāli papildinās arī Tims Hārdevejs, Svina Keša, Džordžs Karls un Bobs Haginss.

Argentīnietis Manu Džinobili tiks uzņemts NBA Slavas zālē, bijušajam Sanantonio ''Spurs'' tiekot iekļautam 2022. gada kandidātu lokā, ziņo ''The Athletic'' un ESPN. Bez Džinobili Slavas zāli papildinās Tims Hārdevejs, WNBA leģenda Svina Keša, bijušais vairāku NBA komandu galvenais treneris Džordžs Karls un NCAA Rietumvirdžīnijas treneris Bobs Haginss. Sagaidāms, ka oficiāls lēmums tiks paziņots sestdien.

Manu Džinobili visu savu NBA karjeru pavadīja Sanantonio ''Spurs'', kuras rindās kļuva par četrkārtējo līgas čempionu. Tāpat argentīnietis ieguva NBA sestā spēlētāja balvu un divas reizes piedalījās NBA Zvaigžņu spēlē. 1057 spēlēs līgā Džinobili vidēji spēlē guva 13.3 punktus, atdeva 3.8 piespēles un izcīnīja 3.5 atlēkušās bumbas.

Tims Hārdevejs karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas ''Warriors'', Maiami ''Heat'', Dalasas ''Mavericks'', Denveras ''Nuggets'' un Indiānas ''Pacers''. Karjeras laikā basketbolists piecas reizes spēlēja NBA Zvaigžņu spēlē un piecas reizes tika iekļauts regulārās sezonas simboliskajā pieciniekā.

Džordžs Karls karjeras laikā trenēja Sietlas ''Supersonics'', Milvoki ''Bucks'', Denveras ''Nuggets'' un Sakramento ''Kings''. 2012./2013. gada sezonā speciālistu atzina par NBA gada treneri. No 27 sezonām 22 viņa trenētās komandas sasniedza NBA izslēgšanas spēles un Karls ir sestais visu laiku uzvarām bagātākais līgas treneris.

Svina Keša WNBA karjeras laikā trīs reizes kļuvusi par līgas čempioni, basketboliste četras reizes spēlējusi WNBA Zvaigžņu spēlē, divas reizes tiekot atzītai par mača vērtīgāko spēlētāju. Kopā ar ASV izlasi Keša kļuvusi par divkārtējo olimpisko čempioni, bet pēc karjeras beigām bijusī spēlētāja ieguvusi amatu NBA komandā Ņūorleānas ''Pelicans''.

Haginss NCAA karjerā izcīnījis vairāk nekā 900 uzvaras un divas reizes speciālists atzīts par studentu līgas labāko treneri. Bez Rietumvirdžīnijas Haginss trenējas arī tādas universitātes kā Ohaio, Akronas, Sinsinati un Kanzasas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/espn/story/_/i...