Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Jazz" godina treneri Slounu; Robinsonam no "Nuggets" sezona beigusies

Rolands Eliņš

"Jazz" godina treneri Slounu; Robinsonam no "Nuggets" sezona beigusies
Džerijs Slouns
Foto:AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Jūtas „Jazz”, kuru pārstāv arī latviešu centrs Andris Biedriņš, aizvadītajā naktī pagodinājis savu ilggadējo treneri Džeriju Slounu ar goda karogs, kurš pacelts pie Jūtas arēnas griestiem.

Džerijs Slouns bija „Jazz” treneris 23 gadus un ir lielā mērā atbildīgs par tās panākumiem tūkstošgades noslēgumā, kad „Jazz” divreiz aizkļuva līdz NBA finālam. Slouns kopā ar komandu izcīnīja 1223 uzvaras (1127 regulārajā sezonā un 96 izslēgšanas spēlēs), un tieši ar šādu skaitli pie komandas arēnas griestiem tika pacelts Slounu pagodinošais karogs.

Slouns arī pirms šīs ceremonijas saņēma personīgu vēstuli no ASV prezidenta Baraka Obamas, kurā viņš izteica savu atzinību basketbola trenerim: „Jūta var lepoties ar Jums un izcilības standartiem, kurus Jūs uzstādījāt kopā ar Pastnieku un Stoktonu”.

Pastnieka, proti, Karla Melouna, un Džona Stoktona sadarbība bija viena no visneapturamākajām kombinācijām NBA vēsturē, par kuras izveidošanu atbildīgs tieši Slouns. Bijušais treneris uz jautājumu, vai no savas ilgās karjeras neko nenožēlo, atbildēja ar joku: „Vienīgais, kas nāk prātā, ir tas, ka vajadzēja spēlēt citu kombināciju fināla izskaņā pret Čikāgas „Bulls”.”

Jūtas „Jazz” pēc karoga pacelšanas gan nespēja sarūpēt trenerim attiecīgu dāvanu un piedzīvoja zaudējumu ar 90:95 pret „Warriors”. Andris Biedriņš šajā mačā, tāpat kā daudzos citos, nepiedalījās, bet „Jazz” šobrīd atrodas 13. vietā Rietumu konferencē.

Ar īpaši priecīgu dienu nav izcēlies arī „Nuggets” aizsargs Neits Robinsons, kuram tikusi veikta ceļgala operācija. Krustenisko saišu plīsuma dēļ Robinsonam šī sezona beigusies, kas ir nopietns zaudējums „Nuggets”, jo Neits bija labākais no komandas rezervistiem un šosezon vidēji mačā bija guvis 10,4 punktus. Ņemot vērā, ka savainojuma dēļ pāris pēdējās spēlēs izlaidis arī pamata saspēles vadītājs Tajs Losons, kuru aizvietoja Robinsons, Denveru sagaida grūtas dienas.

Nekas vieglāks gan nav priekšā arī Losandželosas „Lakers”, kuras uzbrucējam Pau Gazolam šodien tiks veiktas labā cirkšņa pārbaudes. To dēļ iespējama viņa nepiedalīšanās komandas trīs spēļu izbraukumā. Gazols izteica pieņēmumu, ka cirkšņa sāpes radušās no pastiprinātās slodzes potītes savainojuma laikā. Jebkurā gadījumā, „Lakers” sastāvs kļūst plānāks ar katru nedēļu.

Aizvadītajā naktī potītes traumu guva Maiks Konlijs no „Grizzlies”, kurš pats saviem spēkiem laukumu pamest nespēja. Jau šonakt Memfisu sagaida spēle pret „Bucks”, un Konlijs izteicies, ka diez vai piedalīsies šajā spēlē. Ņemot vērā, ka „Bucks” ir pārliecinoši pēdējā vietā līgā, tad nez vai „Grizzlies” treneris būs noskaņots riskēt ar sava saspēles vadītāja veselību.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  +1 [+] [-]

, 2014-02-01 13:55, pirms 10 gadiem
a kur Andzha?

  +1 [+] [-]

, 2014-02-01 19:37, pirms 10 gadiem
fans81 rakstīja: a kur Andzha?
Dalīja cienastu