Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kas ir "Egaleo"?

Andrejs Siliņš

Kas ir "Egaleo"?
Raimonds Gabrāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Jau ziņojām, ka saspēles vadītājs Raimonds Gabrāns karjeru turpinās grieķu basketbola klubā "Egaleo". Piedāvājam iepazīties ar latviešu basketbolista jauno darba vietu.

Iz vēstures

Klubs ar nosaukumu "Egaleo" dibināts 1956. gadā. Nosaukums ir Atēnu pilsētas daļa gluži kā, piemēram, ja Rīgā būtu basketbola klubs "Jugla" vai "Pļavnieki". Komanda mājas spēles aizvada "Egaleo Indoor Hall" arēnā, kurā ir vietas kopumā 1200 basketbola interesentiem. Lai arī klubs neatrodas Atēnu centrā, Gabrāns par to nesatraucas: "Dzīvoju vienā no tās daļām, viss nepieciešamais ir apkārt, līdz zālei jāiet četras minūtes ar kājām. Ir arī mašīna, bet vēl nezinu, vai maz to izmantošu, jo viss ir tepat uz vietas. Man ir piešķirts divistabu dzīvoklis un ar sadzīvi viss izskatās kārtībā."

Sākotnēji klubam bija nepieciešami seši gadi, lai tiktu līdz augstākajai grieķu līgai A1. Kopumā 52 pastāvēšanas gadu vēsturē līdz čempiontitulam augstākajā līgā nav izdevies tikt ne reizi, taču tas arī saprotams, ja par naudu klubam jācīnās ar tādiem Atēnu klubiem kā "Panathinaikos", "Olympiacos", "AEK", "Panionios" un "Maroussi", un jāteic, cīņā par finansēm "Egaleo" piekāpjas visu iepriekš minēto klubu priekšā.

Komanda

Komandas galvenais treneris ir grieķis Tanasis Skourtopoilos, kurš 2006. gadā nomainīja ilggadējo komandas vadītāju Dimitriosu Karvelasu. Sastāvā aizsargu pozīcijās ir slovēnis Dežans Hohlers, Gabrāna vienaudzis Līmairs Goldvairs, par gadu vecākais Cigkounakis Angeloss, kā arī no ukraiņu "BC Kyiv" pārnākušais Vladimirs Krstičs. Tieši pieredzējušais horvātu aizsargs varētu būt Gabrāna lielākais konkurents. Tiesa, arī amerikānis var būt labs cīnītājs, ko pierāda tas, ka Goldvairam, kuram šī ir debijas sezona profesionālajā groza bumbā – aizvadītajā sezonā aizsargs pabeidza Šarlotes universitāti Amerikā, aizvadītajās trīs kārtās izdevies nospēlēt ļoti produktīvi.

Komandā ārzemnieku netrūkst – Raimonds kļuvis par septīto leģionāru. Bez jau nosauktajiem Hohlera, Krstiča un Goldvaira komandā ir arī melnkalnietis Ivans Todorovičs (214 cm), Kriss Beisijs (198 cm) un NBA uzspēlējušais amerikāņu veterāns Andrae Patersons, kuram "Egaleo" ir jau otrais grieķu klubs karjerā (pirms tam sezona "Panellinios").

Rezultāti

Pagājušajā sezonā "Egaleo" ar 26 spēlēs izcīnītām 12 uzvarām bija sakrājusi 38 punktus, kas par nieka tiesu lika palikt aiz izslēgšanas spēlēm un bija jāsamierinās ar devīto pozīciju turnīra noslēguma tabulā. Šo sezonu komanda uzsākusi visai nesekmīgi – trijās spēlēs tikai viena uzvara, tiesa līdz galam par neveiksmi to saukt nedrīkst.

Pirmajā sezonas mačā nācās uzņemt vareno "Oltmpiacos", kas mājiniekiem neatstāja nekāda cerības – 90:65. Tam sekoja visai iepriecinošs panākums – pilsētas derbijā (tāds tas bija arī pirmajā spēlē) tika uzveikts "Maroussi", kas gan turnīra tabulā tik un tā šobrīd atrodas vietu augstāk nekā "Egaleo". Trešajā spēlē atkal izbraukumā atkal zaudējums un atkal diezgan bezcerīgs – 57:75 pret Saloniku "Aris". Ar bilanci 1:2 šobrīd "Egaleo" ieņem devīto pozīciju turnīra tabulā.

Gabrāna debija

"It kā šodien vajadzētu būt gatavai licencei, līdz ar to izskatās, ka pirmo spēli aizvadīšu jau svētdien," par pievienošanos klubam sarunā ar eSports.lv stāstīja Gabrāns. Ja tā patiešām notiks un licence ir gatava (tam nevajadzētu rasties nekādiem šķēršļiem), tad Grieķijas basketbola čempionāta laukumos Raimonds pirmo reizi kāju spers mājās pret Larisas "Olympia", kas turnīra tabulā šobrīd ieņem vietu zemāk nekā "Egaleo" – 10.

Pirmo reizi "Panathinaikos" ar Šarūnu Jasikeviču ierindā Raimondam būs jāspēlē 29. novembrī, bet atbildes spēle 7. martā. Tā kā pirmo spēli ar "Olympiacos" Raimonds nokavējis, tad nāksies gaidīt vien atbildes maču 10. janvārī.

Interesanti

* - komandas formastērpi ir baltā un tumši zilā krāsā
* - sporta klubs "Egaleo" dibināts 1931. gadā
* - ja ņem vērā tikai izbraukuma spēļu rezultātus, pagājušajā sezonā komanda bija astotā līgā, kamēr tikai pēc mājas spēļu rezultātiem devītā. Šosezon situācija ir līdzīga – attiecīgi ceturtā un 11. vieta.
* - komandas mājaslapa internetā - egaleobc.com (šobrīd rekonstrukcijā)

Saistītais raksts

Gabrānam līgums ar "Egaleo"

Izmantotie resursi:
the-sports.org
eurobasket.com
wikipedia.org
egaleobc.com
basket.gr
esake.gr

Slēpts komentārs: ~Liepājas Metalurgs~

 +20 [+] [-]

, 2008-10-31 23:30, pirms 16 gadiem
Paldies par info!

tieshaam interesanti un, lai raimondam veicas

 +14 [+] [-]

, 2008-10-31 23:30, pirms 16 gadiem
mazliet pastraadaats , infa pavākta raxts kopumā labs unj lai izdodas svētdien debija
Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Speciaalists
Slēpts komentārs: ~Liepājas Metalurgs~
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-11-01 10:02, pirms 16 gadiem
man arii slinkums lasiit bija, bet galveno sadalju, cik stipra komanda un cik augstu tiek taapat izlasiiju. 9.vieta griekjijaa... Nav nekas speeciigs, bet vismaz dabuus redzeet kaut ko stipraaku pretii, ja pati komanda nav stipra (olympiakos). Vides mainja noteikti naaks par labu pasham attiistiibaa, bet domaaju, ka peec gada - diviem buus atpakalj Latvijaa un speelees Lauvaas vai Valmieraa.

  +1 [+] [-]

, 2008-11-01 13:20, pirms 16 gadiem
Domāju, ka salīdzinājums ar Purvciemu vai Juglu nav īstais. Drīzāk tā varētu būt Olaine vai Ķekava.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-01 15:18, pirms 16 gadiem
Komandas galvenais treneris ir grieķis Tanasis Skourtopoilos........

pat gribeedams nespeeju izlasiit to uzvaardu.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-01 19:52, pirms 16 gadiem
Visvaldis Flinstons rakstīja: oaline un ķekava neskaitās rīga, tā ir olaine un ķekakava, bet šeit ir atenu egaleo, analfabēts, drošivien riidzinieks
Paskatījos kartē - Egaleo ir Atēnas tikpat daudz kā Pireja (tur kur Olypiakos). Tā kā drīzāk Ķekava kā Jugla.

Nu jā, pareizi, bet mēs jau arī Piņku hokeja klubu par Rīgas saucam.