Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Leimanis pievienojas no Spānijas augstākās līgas izkritušajai "Obradoiro"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Leimanis pievienojas no Spānijas augstākās līgas izkritušajai "Obradoiro"
Toms Leimanis. Foto: FIBA

LETA. Latvijas basketbolists Toms Leimanis karjeru turpinās Santjago de Kampostelas "Obradoiro" vienībā, kas šosezon pameta Spānijas augstāko līgu (ACB) un nākamsezon spēlēs Spānijas pēc spēka otrajā līgā, sestdien pavēstīja klubs.

Latvijas basketbolists noslēdzis vienošanos ar "Obradoiro" komandu uz divām sezonām.

Leimanis iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja Spānijas pēc spēka otrās basketbola līgas komandu "Movistar Estudiantes". Šosezon viņš ar Madrides vienību sasniedza izšķirošo maču par iekļūšanu augstākajā līgā, taču piedzīvoja zaudējumu.

29 gadus vecais latvietis aizvadītajā sezonā 40 mačos vidēji 21 minūtē guva 9,3 punktus, atdeva 2 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,6 atlēkušās bumbas.

Karjeras laikā Leimanis spēlējis arī Ukrainā, Lietuvā, Igaunijā, Grieķijā un Baltkrievijā. Pirms došanās uz ārvalstu klubiem basketbolists aizstāvēja "Ventspils" un "Liepājas Lauvu" komandu krāsas.

Latvijas pieaugušo valstsvienībā Leimanis debitēja 2022.gadā. Viņš bija arī Latvijas jauniešu izlašu dalībnieks, 2013.gadā Igaunijā palīdzot izcīnīt sudraba medaļas Eiropas U-20 čempionātā.

"Obradoiro", kuru šosezon pārstāvēja latvieši Jānis Timms un Jānis Strēlnieks, ACB pamatturnīru noslēdza ar 11 uzvarām un 23 neveiksmēm, ierindojoties pirmspēdējā pozīcijā 18 komandu konkurencē un zaudējot vietu Spānijas spēcīgākajā līgā.

     [+] [-]

, 2024-06-29 16:50, aizvakar
Runā, ka 10 pakas mēnesī Leimanis saņemšot. Tas informācijai tiem, kas par VEF te sapņoja