Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Muižniekam pirmā uzvara Polijas finālsērijā; Bertāns iekļūst Serbijas finālā

Muižniekam pirmā uzvara Polijas finālsērijā; Bertāns iekļūst Serbijas finālā
Kārlis Muižnieks
Foto: figurski.com.pl

Otrdienas vakarā Polijas basketbola līgas trešajā finālspēlē pirmo uzvaru sērijā guva Kārlis Muižnieks un viņa trenētā Sopotas "Trefl", kas savā laukumā ar 26 punktu pārsvaru sagrāva Gdiņas "Asseco Prokom" - 83:57. Savukārt Serbijas finālā iekļuvusi Dāvja Bertāna pārstāvētā Belgradas "Partizan".

Pirmajās divās finālspēlēs Muižnieka vienība piedzīvoja zaudējumus, spēlējot izbraukumā (81:89 un 65:77), bet uz trešo maču fināls pārcēlās uz "Trefl" mājvietu Sopotā. Šajā spēlē Muižnieka komanda nodemonstrēja pārliecinošu sniegumu visas spēles garumā, pamatus uzvarai ieliekot jau pirmajā puslaikā. Pēc tā Trefl" bija 17 punktu pārsvars - 47:30, kas veiksmīgi tika noturēts arī otrajā puslaikā, sagraujot pretiniekus ar 83:57.

Uzvarētāju sastāvā 18 punkti un deviņas atlēkušās bumbas amerikāņu centram Džonam Tarekam, bet pa 15 punktiem guva trīs poļu spēlētāji - Dilevics, Košareks un Vačinskis. "Asseco Prokom" rindās rezultatīvākais ar 11 punktiem bija lietuviešu spēka uzbrucējs Donāts Motejūns. Līdz ar šo "Trefl" uzvaru sērijā rezultāts kļuvis 2:1, joprojām priekšā atrodoties "Asseco Prokom". Ceturtā finālspēle notiks ceturtdienas vakarā arī "Trefl" laukumā.

Otrdienas vakarā spēles norisinājās arī Serbijas līgā, kur Belgradas "Partizan" otro reizi uzvarēja "Vojvodina". Šoreiz panākums tika gūts izbraukumā ar 87:81, dodot "Partizan" uzvaru visā sērijā ar 2:0. Dāvis Bertāns nospēlēja astoņas minūtes, kurās guva trīs punktus (3p 1/1), pieļāva vienu kļūdu un saņēma divas piezīmes. Pagaidām nav zināms, ar ko "Partizan" tiksies finālā, jo otrā pusfinālā starp "Crvena Zvezda" un "Radnički" ir neizšķirts (1:1), bet trešā spēle paredzēta 1. jūnijā.

Izmantotie resursi:
Tauron Basket Liga
Košarkaška liga Srbije

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-05-29 23:13, pirms 12 gadiem
Bertans kravā koferus lai dotos just līdzi savai nakosajai komandai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja