Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Fredam Bagatskim 13 punkti "Valencia U18" zaudējumā jaunatnes Eirolīgas kvalifikācijā

Rolands Eliņš

Fredam Bagatskim 13 punkti "Valencia U18" zaudējumā jaunatnes Eirolīgas kvalifikācijā
Freds Pauls Bagataskis (pa labi no trenera). Foto: Valencia Basket Club

LETA. Latvijas jaunais basketbolists Freds Bagatskis sestdien "Adidas Next Generation" turnīra jeb jaunatnes Eirolīgas kvalifikācijas posma trešajā spēlē iemeta 13 punktus, bet tas neglāba viņa pārstāvēto komandu "Valencia" U-18 no zaudējuma.

Valensijas komanda turnīra trešajā spēlē ar rezultātu 58:60 (9:23, 10:15, 21:12, 18:10) zaudēja Malagas "Unicaja".

Bagatskis laukumā pavadīja 19 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā iemeta 13 punktus, grozā raidot četrus no deviņiem tālmetieniem, kā arī vienīgo "sodiņu". Basketbolists arī iekrāja trīs atlēkušās bumbas, reizi kļūdījās, nopelnīja divas piezīmes un spēli noslēdza ar deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Valensijas komanda pēc trim aizvadītām spēlēm A grupā ieņem otro vietu, kā rezultātā Eirolīgas finālturnīrā neizdevās iekļūt.

Jau ziņots, ka Bagatska komanda piektdien pirmajā spēlē ar 81:70 uzvarēja Pirejas "Olympiakos" no Grieķijas, bet otrajā ar 87:72 pieveica Zagrebas "Cibona".

Bagatskis pirmajā spēlē iemeta 11 punktus, bet otrajā deviņus.

Jaunatnes Eirolīgas atlase notiek četros kvalifikācijas posmos, katra etapa uzvarētājai iekļūstot finālturnīrā. Titula cīņas maijā Ķelnē notiks paralēli ULEB Eirolīgas finālčetrinieka sacensībām.

2016.gadā par turnīra čempionu "Barcelona" komandas rindās kļuva Latvijas basketbolists Rodions Kurucs.

Izmantotie resursi:
LETA