Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Bijām pamatīgi uzvilkušies"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bagatskis: "Bijām pamatīgi uzvilkušies"
Ainars Bagatskis: kad Eirolīgā nav jāspēlē, uzvaras Ukrainā tiek izcīnītas biežāk
Foto: AFP/Scanpix

"Spēles lūzuma brīdis bija trešajā ceturtdaļā, kad daudzas reizes nesavācām atlēkušās bumbas un pretinieki aizskrēja ātrajos uzbrukumos. Beigās, kad pietuvojāmies sešu punktu attālumā, sasteidzām uzbrukumus un pieļāvām tās pašas kļūdas," piedzīvojot pirmo neveiksmi deviņās spēlēs, teica Kārļa Muižnieka trenētā Južnijas kluba "Himik" amerikāņu basketbolists Džamals Šulers.

Ainars Bagatskis, "Budivelnik" galvenais treneris

"Šī spēle mums bija ārkārtīgi svarīga. Ļoti gribējām sev pierādīt, ka mūsu pašreizējās pozīcijas Superlīgā neatbilst lietu kārtībai. Uzskatu, ka spēle sākas ar spēlētāja noskaņošanos, viņa agresivitāti, uzvilkšanos pirms cīņas. Iepriekšējās spēlēs izjutām tāda veida problēmas, taču ne šodien. Spēle pret “Himik” bija tik labs stimuls, ka man nevajadzēja noskaņot komandu. Bijām uzvilkušies no paša sākuma. Neskatoties uz to, ka kādā brīdī “sākām peldēt” un ļāvām pretiniekiem iegūt 6-8 punktu pārsvaru, nesākām krist panikā. Izdarījām savu darbu, pacietīgi spēlējām visas 40 minūtes. Teicamu spēli aizvadīja Sammers un Ļebedincevs – abi nospēlēja uz 12 ar plusu."

Kārlis Muižnieks, "Himik" galvenais treneris

"Protams, gadu vēlējāmies pabeigt ar uzvaru pār tādu pretinieku kā “Budivelnik”, taču neparādījām cerēto sniegumu. Nenospēlējām labi ne aizsardzībā, ne uzbrukumā. Jā, “Budivelnik” neļāva to darīt, viņu rindās spēlē augstas klases meistari. Neskatoties uz to, pirmajā puslaikā biežāk atradāmies vadībā un kontrolējām spēli. Trešo ceturtdaļu sākām ļoti mīksti, nespēlējām pienācīgi aizsardzībā, spēlētāji neparādīja raksturu un tādi basketbolisti kā Sammers mūs nekavējoties sodīja. Pret tik spēcīgu pretinieku nevaram atļauties vienu ceturtdaļu nospēlēt tik vāji. Var gadīties kritums vienas vai divu minūšu garumā, taču nedrīkst pieļaut tik pamatīgus kritienus. Vērtēsim, kāpēc tā notika un kā no tādām kļūdām izvairīties nākotnē. Pēdējā ceturtdaļā aizsardzība uzlabojās, atļāvām pretiniekiem iemest tikai 14 punktus, taču uzbrukumā trūka agresivitātes un pareizu lēmumu, kuri ļautu uzvarēt."

Izmantotie resursi:
Новости спорта: футбол, хоккей, бокс,...