Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bagatskis paliks Rumānijas klubā un veiks komandas pārbūvi

Agris Suveizda

Bagatskis paliks Rumānijas klubā un veiks komandas pārbūvi
Ainars Bagatskis. Foto: FIBA

Rumānijas basketbola klubs "Voluntari" pēc piektās vietas Rumānijas čempionātā šķīries no lielas daļas sastāva, taču paziņojis par sadarbības turpināšanu ar komandas galveno treneri Ainaru Bagatski.

"Zinām, ka pārmaiņas parasti ir biedējošas un rada daudz jautājumu, taču esam pārliecināti, ka ar pareizajiem cilvēkiem, kā tas būs mūsu gadījumā, pārmaiņas var būt tikai pozitīvas. Pašlaik esam procesā, lai "Voluntari" komandu pārbūvētu par komandu ar citu spēles stilu, kas atbildīs mūsu trenera Ainara Bagatska filosofijai, kuram, ienākot sezonas vidū, bija ļoti sarežģīti ieviest kādas izmaiņas," teikts kluba paziņojumā.

Bagatskis par tā brīža vicečempiones un divkārtējās kausa ieguvējas 'Voluntari" galveno treneri kļuva pagājušā gada decembrī, kad klubs jau bija izstājies no FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas un FIBA Eiropas kausa pirmā posma, bet Rumānijas čempionāta pirmajā fāzē ar bilanci 4-4 atradās piektajā vietā deviņu komandu konkurencē savā apakšgrupā.

Bagatska vadībā "Voluntari" pirmo posmu turpināja ar bilanci 5-3 un pakāpās uz ceturto pozīciju, otrajā fāzē ar bilanci 10-8 ieņēma ceturto vietu spēcīgāko desmitniekā, bet ceturtdaļfinālā ar 2-3 tomēr piekāpās Roberta Blumberga "Sibiu". Tālāk Bagatska klubs mazajās sērijās uzveica Timišoaras un Krajovas klubus un ieguva piekto vietu. Par komandas rezultatīvāko spēlētāju kļuva 30 gadus vecais amerikāņu saspēlnieks Moriss Vatsons, kurš sakrāja vidēji 13,9 punktus, 6,4 rezultatīvas piespēles un 3,1 atlēkušo bumbu.

56 gadus vecais speciālists ir vadījis Latvijas un Ukrainas izlases, bet klubu līmenī iepriekš strādājis Latvijā ("Barons", "Valmiera"), Lietuvā ("Žalgiris"), Krievijā ("Enisey", "Nizhny Novgorod"), Gruzijā ("Sukhumi"), Ukrainā ("Kryvbas", "Budivelnyk", "Kyiv"), Turcijā ("Darussafaka" asistents), Izraēlā (Telavivas "Maccabi") un Vācijā ("Brose Baskets").

''Voluntari" nākamajā sezonā spēlēs Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL).

Izmantotie resursi:
https://csovoluntari.ro/stire/un-no...
https://twitter.com/cso_voluntari/s...