Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Muižnieks: "Južnijai bija iespēja spēlēt arī VTB līgā..."

Andrejs Siliņš

Muižnieks: "Južnijai bija iespēja spēlēt arī VTB līgā..."
Kārlis Muižnieks
Foto: figurski.com.pl

Latviešu treneris Kārlis Muižnieks intervijā "Sporta Avīzei" atklājis, ka Južnijas "Khimik" klubam, ar ko treneris nesen parakstīja līgumu uz nākamo sezonu, bijis piedāvājums iesaistīties VTB Vienotajā Basketbola līgā, taču šāds variants netiekot izskatīts - komanda spēlēšot Ukrainas superlīgā un kādā no starptautiskajiem kausiem.

Muižnieks uzskata, ka no Polijas pārceļoties uz Ukrainu, veicis soli augšup pa karjeras kāpnēm: "Polijā līmenis krītas – jau šosezon kritās un nākamsezon noteikti turpinās. Tas saistīts ar "Prokom" aiziešanu no basketbola – šogad Gdiņa vēl spēlēja Eirolīgā, taču darīja to vairāk pēc inerces. Vienkārši izspēlēja sezonu, nevis gāja uz to ar kādiem mērķiem, un beigās pat radās problēmas vispār pabeigt sezonu. Līdz ar to cieš visa Polijas līga – līdz šim tajā bija Eirolīgas komanda, kas tomēr bija kā mērķis un izaicinājums arī pārējiem klubiem, bet tagad tā vairs nebūs. Ukrainā konkurētspējīgu komandu ir vairāk, kopējais līmenis un intriga augstāki, līdz ar to arī kopumā sportiskajā ziņā čempionāts ir labāks. Šeit nav, kā bija Polijā, kur gadu gaitā pirms spēlēm ar atsevišķiem pretiniekiem bija drošības izjūta, – ja nospēlēsim savā līmenī, uzvara garantēta."

Neraugoties uz dažādiem notikumiem sezonas gaitā, treneris aizvadīto darba ciklu "Krivbasbasket" vienībā sauca par izdevušos: "Labi iesākām sezonu un pēc pirmā riņķa atradāmies 7.–8. vietā, taču tad klubu piemeklēja finanšu problēmas. Tika aizturētas algas. Nesaku, ka tas ir normāli, taču šajā tirgus situācijā tā gadās. Daži spēlētāji šo situāciju neizturēja un devās prom – divi pēc savas iniciatīvas, bet ar trešo paši gribējām lauzt līgumu. Pēc kāda laika finansiālā situācija uzlabojās un klubs rada iespēju parakstīt trīs jaunus spēlētājus. Sanāca, ka visu šo apstākļu rezultātā regulārā čempionāta vidusdaļu izgāzām, toties trešo riņķi atkal nospēlējām labi. Pabeidzām devītie, uzreiz aiz "play-off" svītras, tiesa, objektīvi iespējas aizķerties bija diezgan minimālas. Klubs atzina, ka 9. vieta tam ir panākums, – pērn bija 10. vieta, bet tagad, neraugoties uz finanšu problēmām, izdevās spert solīti augstāk."

Nākamajā sezonā Muižnieks vadīs ambiciozo Južnijas "Khimik" klubu. "Klubs plāno piedalīties FIBA kausā, kurā spēlēja arī pagājušogad. Vēl gan nav zināma formula, kāda tā būs nākamsezon, jo pastāv dažādi varianti par turnīru
iespējamo apvienošanu. Taču jebkurā gadījumā šajā turnīrā piedalīsimies. Klubam bija iespēja spēlēt arī VTB līgā, bija uzaicinājums, taču tas netiek izskatīts. Južnija plāno spēlēt nacionālajā čempionātā un vienā starptautiskā turnīrā, šajā situācijā – FIBA kausā. Kalendārs vienalga būs saspringts, tomēr, domāju, realizējams."

Plašāka saruna ar Kārli Muižnieku par Ukrainas basketbolu lasāma jaunajā "Sporta Avīzes" numurā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja