Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kārlis Muižnieks: "Basketbols ir raksturu cīņa"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kārlis Muižnieks: "Basketbols ir raksturu cīņa"
Kārlis Muižnieks
Foto: khimik.com.ua

"Labu spēlētāju no viduvējības atšķir raksturs un tā apliecinājums laukumā. Tikai pateicoties tam, ka trešajā un ceturtajā ceturtdaļā parādījām raksturu, mums izdevās uzvarēt," nodrošinot vēsturisku ceļazīmi uz Superlīgas finālu, teica Južnijas basketbola kluba "Himik" galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

"Ķīmiķi" ir vienīgā Ukrainas komanda, kura "play-off" spēlēs cīnās bez zaudējumiem. Južnijas basketbolisti (bilance 28-3, play-off 5-0) ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspēja "Kyiv" vienību (12-16, #8), savukārt pusfinālā trīs cīņās tika galā ar tradicionāli spēcīgo Doņecku (19-12, #4).

Kārlis Muižnieks, "Himik" galvenais treneris

"Doņecka svētdien parādīja labu sniegumu. Pēc otrās uzvaras brīdināju komandu, ka Doņecka mājās būs pavisam cita komanda ar citu noskaņojumu un apņēmību. Pirmās ceturtdaļas sākumā rezultāts liecināja, ka esam viegli izvirzījušies vadībā un tas vēl vairāk lika mums maldīties. Otrajā ceturtdaļā izpaudās Doņeckas spēks – visi puiši cīnījās, sitās un noķēra savu spēles ritmu. Zaudējām ceturtdaļu bez variantiem.

Spēlētājiem bieži saku, ka basketbols ir raksturu cīņa. Tikai, pateicoties tam, ka trešajā un ceturtajā ceturtdaļā spēlējām ar raksturu, mums izdevās uzvarēt. Domāju, ka spēle izdevās pusfināla cienīga, skatītājiem interesanta. Protams, pirms fināla mums ir, par ko padomāt. Cienu Doņeckas komandu – paldies viņiem par sēriju un vēlu veiksmi spēlēs par trešo vietu.

Doņecka svētdien vairāk izmantoja pirmās spēles taktiku. Lietoja zonas presingu visā laukumā, pēc tam pārejot uz zonas aizsardzību. Nevaru teikt, ka tiku pārsteigts. Mani spēlētāji gan, jo otrajā ceturtdaļā pieļāvām daudz kļūdu. Pirmajā puslaikā 10 kļūdas – tas ir pārāk daudz tāda līmeņa komandai, par kādu vēlamies sevi uzskatīt. Otrajā puslaikā sešas kļūdas, tas jau ir pieņemami. Savukārt pirmajā bija desmit, no tām, minimums, piecas ļoti rupjas kļūdas. Tādējādi apstiprinu, ka otrajā ceturtdaļā tikām pārsteigti.

Manuprāt, par priekšrocībām finālā nav īpaši jārunā, lai gan man ir liela "play-off" spēļu pieredze. Dažreiz komandas, kuras aizvada vairāk spēļu pusfinālā, izrādās labāk gatavas finālam. Tās iegājušas spēļu režīmā un ir gatavas veiksmīgi ielēkt finālā. Nelielo nogurumu kompensē labā spēļu prakse. Manuprāt, mums nav priekšrocību, īpaši zinot, ka "Budivelnik" veidoja komandu Eirolīgai un viņiem ir labi spēlētāji visās pozīcijās."

Južnijas pretinieki finālā tiks noskaidroti "Budivelnik" un "Azovmaš" cīņā. Pirmās divas finālspēles sērijā līdz trīs uzvarām paredzētas 6. un 8. maijā Južnijā. Trešā un ceturtā tikšanās plānota pretinieku laukumā, savukārt, ja būs nepieciešama piektā spēle, tā risināsies 16. maijā Južnijā.

Izmantotie resursi:
Муйжниекс: "Думаю, эта игра стоила...

     [+] [-]

, 2014-04-28 17:53, pirms 10 gadiem
Uzsaktu ka Kārli vajag LV izlasei par palīkgu, asistentu ļoti gudrs treneris.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-28 21:33, pirms 10 gadiem
Nevis par kaut kādu palīgu,bet par galveno! Nav mums labāka!