Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Porziņģis vērtē Itāliju

Porziņģis vērtē Itāliju
Jānis Porziņģis

Jānis Porziņģis, kurš pārstāv Itālijas otrās spēcīgākās līgas klubu "Carmatic Pistoia", intervijā portālam liepajniekiem.lv dalījās iespaidos par šo sezonu, savu lomu klubā un Itālijas basketbola līgu līmeni.

Porziņģis uz Ziemassvētkiem bija izmantojis iespēju atbraukt uz dzimto Liepāju, kur kopumā pavadīja četras dienas. Savu izvēli pievienoties "Carmatic Pistoia" Porziņģis skaidroja ar to, ka šīs vienības interese bijusi nopietnākā: "Tajā brīdī man nebija gluži lielas izvēles. Jā, vairākas komandas izrādīja par mani interesi, taču tas nebija nopietni. Rezultātā vienojos ar Pistojas klubu, kas izvēlējās mani ar domu, ka es varētu būt viens no galvenajiem vilcējspēkiem. Arī atalgojuma ziņā šis piedāvājums bija vērtīgāks, salīdzinot ar iepriekšējo komandu "TD.Shop.it". Starp citu, divas dienas pēc tam, kad biju parakstījis līgumu ar "Carmatic Pistoia", sekoja piedāvājums no tā paša "TD.Shop.it". Iespējams, ja tas būtu nācis ātrāk, atgrieztos Livorno komandā, jo tur patiešām biju labi iejuties."

Pagājušajā sezonā Porziņģis spēlēja Itālijas augstākajā līgā, bet šogad - klasi zemāk, kas basketbolistam nešķiet pārāk traks: "Zināmā mērā tā, protams, ir, jo, kā jau visiem, gribētu spēlēt visaugstākajā līmenī. Taču tas, ka tagad spēlēju pēc spēka otrajā līgā, nenozīmē, ka nevarētu tur atgriezties kaut vai pēc šās sezonas, kad beigsies mans pašreizējais līgums."

Porziņģis arī salīdzina līmeni starp pirmo un otro līgu: "Protams, spēcīgākajā līgā visi spēlētāji ir augstas klases, un, ja salīdzinām, tad tie ir fiziski spēcīgāki, augumā raženāki un spēlē gudrāku basketbolu. Nevar teikt, ka starp otro līgu ir milzīga atšķirība, tomēr, saliekot kopā visus šos komponentus, izkristalizējas divi dažādi līmeņi."

25 gadus vecais uzbrucējs pauž apmierinātību ar savu lomu komandā: "Tā kā Itālijā vienā komandā drīkst spēlēt tikai trīs ārzemnieki, Pistojas klubs mani izraudzījās ar tādu domu, ka būšu viens no līderiem, tāpat kā vēl divi melnādainie spēlētāji. Pagaidām izdodas tikt galā ar saviem pienākumiem un, kad ir nepieciešams, arī uzņemties līdera lomu. Mēs spēlējam komandas spēli, bet, kā jau tas nereti gadās, amerikāņiem bieži vien patīk spēlēt pirmās vijoles, taču šajā komandā tas nav tik izteikti jūtams. Par sevi varu teikt, ka man noteikti galvenā doma, ejot laukumā, nav uzlabot savu statistiku."

Lai arī pats sezonas sākums "Carmatic Pistoia" nebija pārāk iepriecinošs, turpinājums ir vairāk kā sekmīgs (pašreiz sestā vietā) un Porziņģis uzskata, ka ar katru nākamo spēli aina kļūst optimistiskāka, un līdz ar to arī pašam noskaņojums labāks. Jānis Porziņģis arī pastāstīja, ka pamatuzdevums ir nosargāt vietu otrajā līgā, kas jau lielā mērā ir izdarīts, taču komanda sezonas turpinājumā vēlas cīnīties par uzvaru katrā spēlē un, iespējams, pat pacīnīsies par iekļūšanu spēcīgākajā Itālijas līgā.

Intervijas nobeigumā Porziņģis atklāja interesantus faktus saistībā par sava kluba vēsturi un pilsētu, kurā tas bāzējas: "Pistojas pilsēta ir apmēram tikpat liela kā Liepāja un sporta zāle ar 4000 skatītāju vietām uz spēlēm parasti ir ja ne gluži pilna, tad brīvu vietu nav daudz. "Carmatic Pistoia" kluba līdzjutēji ir visai karstasinīgi, agresīvi un brīžiem pat rupji. Dažās spēlēs man ir šķitis, ka viņi tādā veidā izgāž dusmas. Tiesnešiem nudien nav viegli. Pistojas klubam ir visai ievērojama vēsture - tas ar labiem panākumiem spēlējis ne tikai augstākajā līgā, bet arī to pārstāvējis izcilās NBA zvaigznes Kobe Braienta tēvs Džo Dželībīns Braients."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-12-27 15:07, pirms 16 gadiem
lai veicas!

  +2 [+] [-]

, 2007-12-27 15:10, pirms 16 gadiem
Normals dzeks. Lenam veido karjeru un ipashi nezimejas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2007-12-27 16:17, pirms 16 gadiem
Baronsfan, a man gan liekas ka Pistoja varētu uzvarēt tavu Baronu

Jānis malacis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-12-27 16:37, pirms 16 gadiem
buutu jau labi ja vinsh speeleetu kaadaa no latvijas top3 komandaam...un ja liepaaja buutu tikpat speeciiga kaa pagaajushogad tad pat uz liepaaju vareetu.
labs speeleetaajs, ljooti atleetisks un metiens ar labs...nu ko var teikt, LAI VEICAS!!!

     [+] [-]

, 2007-12-27 17:15, pirms 16 gadiem
Jurchiks_pe4o,
kaut ari neesmu barons fans bet domaju ka ar to uzvAru tu druscin parsavi par stipu!!!bet ok varbut veiksmes sakritiba ari tas butu iespejams

  +2 [+] [-]

, 2007-12-27 17:51, pirms 16 gadiem
bet padomājiet loģiski - kāda velna pēc viņam nākt uz LV? Alga domājams itālijā ir labāka, no visādām stulbām runām un nejēdzīgiem komentētājiem (kādu Latvijā netrūka, kad puisis sāka spēlēt izlasē) viņš ir gana distancēts (var jau teikt, ka tādi ir arī itālijā, bet tie tomēr nerunā tavā dzimtajā valodā, un tur ir liela atšķirība). Arī par spēles laika trūkumu viņš sūdzēties nevar. ko Latvijas klubi viņam tādu var piedāvāt, kā viņam vēl nav?

  -1 [+] [-]

, 2007-12-27 20:17, pirms 16 gadiem
Nu var jau viņa teiktajā saprast, ka pārāk priecīgs ar spēlēšanu makaronu 2jā līgā viņš nav.

     [+] [-]

, 2007-12-27 21:11, pirms 16 gadiem
Laba intervija! Porziņģis sakarīgs čalis!