Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Meieram seši punkti un piecas kļūdas zaudējumā Ziemeļu basketbola līgā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Meieram seši punkti un piecas kļūdas zaudējumā Ziemeļu basketbola līgā
Mārtiņš Meiers. Foto: Marita Brigitta Mones

Eiropas Ziemeļu basketbola līgā latviešu basketbolistu Mārtiņa Meiera un Zigmāra Raimo pārstāvētā Tallinas "Kalev/Cramo" savā laukumā zaudēja (69:74) Polijas klubam Zeļonas Guras "Zastal".

• Latvijas valstsvienības basketbolists Meiers laukumā pavadīto 15 ar pusi minūšu laikā guva sešus punktus (3/6 - 2p.), savāca trīs atlēkušās bumbas, piecas reizes kļūdījās, divreiz pārkāpa noteikumus un iekrāja +/- rādītāju -16.

• 25 gadus vecais Raimo sev laukumā atvēlēto 19 minūšu un 17 sekunžu laikā trāpīja vienu no trim divpunktu metieniem, veica piecas rezultatīvas piespēles, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, četras reizes pārtvēra bumbu, reizi kļūdījās, nopelnīja pats un izprovocēja pretiniekiem pa četriem noteikumu pārkāpumiem, kā arī tika pie augstvērtīgākā +/- koeficienta (+10) komandā.

• Tallinieši nespēja atgūties pēc katastrofāla otrā puslaika ievada, kad Polijas komanda guva 21 (!) punktu pēc kārtas, no 40:38 panākot krietni apjomīgāku vadību 61:38.

Citā A grupas spēlē Kijivas "Budivelnyk" turpat Tallinā sagrāva (85:62) Prištinas "Sigal" no Kosovas. Pa 15 punktiem guva "Budivelnyk" basketbolisti Džonijs Berhanemeskels un Bohdans Blizņuks, kā arī kosovietis Lejsons Zečiri.

Eiropas Ziemeļu basketbola līgā arī šosezon Latviju pārstāvēs "Valmiera Glass/ViA" komanda, kas B grupā spēlēs ar Nikolaja Mazura trenēto "Tartu Ülikool", Ojāra Siliņa un Aigara Šķēles poļu vienību Ostrovas Velkopolskas "BM Stal", citiem Polijas klubiem Ščečinas "King Wilki Morskie" un Sopotas "Trefl", Čehijas komandu "Brno Basket", Viļņas "Wolves" un Nesas-Cionas "Ironi" no Izraēlas.

• A grupā kopā ar Tallinas "Kalev/Cramo" iekļautas arī Klāva Čavara Ļubļinas "Start", Kristapa Gludīša Tallinas "TalTech", "Budivelnyk", Prištinas "Sigal", poļu Zeļonas Guras "Zastal" un Lietuvas "Šiauliai".

• Pērnajā sezonā turnīrā triumfēja Polijas komanda Vloclavekas "Anwil", finālā sakaujot (90:79) "Šiauliai".

Izmantotie avoti:
https://www.enbleague.eu/home