Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Ošenieka komanda atlaiž treneri

Andrejs Siliņš

Ošenieka komanda atlaiž treneri
Tabijs Smits (centrā)
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola izlases kandidāta Oto Ošenieka pārstāvētajai NCAA komandai Minesotas "Golden Gophers" būs jauns galvenais treneris. Līdzšinējo speciālistu Tabiju Smitu pēc zaudējuma "Marta trakuma" otrajā kārtā Minesotas universitāte atbrīvojusi no darba.

Pirmajā "Marta trakuma" cīņā "Golden Grophers" parūpējās par pārsteigumu, sakaujot visu laiku titulētāko NCAA komandu, Kalifornijas Universitātes Losandželosā vienību "UCLA Bruins", kura 11 reizes uzvarējusi NCAA čempionātā. Tomēr otrajā kārtā pretī nāca ar trešo numuru izsētā Floridas "Gators" un nācās atzīt pretinieku pārākumu - 64:78.

Par šāda sezonas nobeigumu ar savu darba vietu nācās samaksāt "Golden Gophers" galvenajam trenerim Tabijam Smitam, kurš veica šos pienākumus pēdējās sešas sezonas. Kopumā treneris aizveda komandu līdz 124 uzvarām un 81 zaudējumam. Šajā sezonā Smita vadībā komanda uzvarēja pirmajās 15 spēlēs no 16, taču sekoja neveiksmīga sezonas otrā daļa - sešas uzvaras pēdējās 18 spēlēs un tikai knapi sasniegts "Marta trakums".

"Tabijam bijusi gara un ievērojama karjera, un mēs jūtam, ka ir pienācis laiks svaigam acu pārim mūsu studentiem un programmai kopumā," 61 gadu vecā Smita atbrīvošanu no amata skaidroja Minesotas universitātes atlētikas nodaļas direktors Norvuds Tīgs. "Esam pateicīgi Tabijam un viņa kolektīvam par ieguldīto darbu universitātes, studentu un visas Minesotas sabiedrības labā."

Smits bijis galvenais treneris arī Talsas, Džordžas un Kentaki universitātēs, ar pēdējo 1998. gadā izcīnot NCAA čempiontitulu. 2000. gada olimpiskajās spēlēs Sidnejā Smits bija viens no ASV izlases treneriem-asistentiem.

Kā viens no potenciālajiem kandidātiem uz vakanto amatu Minesotas basketbola komandā tiek minēts bijušais Minesotas "Timberwolves" treneris Flips Sanderss, kurš šobrīd veic basketbola analīzi ESPN.

Oto Ošenieks "Golden Gophers" rindās aizvadījis jau divas sezonas. Aizvadītajā Oto, kurš pagājušajā vasarā bija starp Latvijas izlases kandidātiem, vidēji spēlēja 9,1 minūti un guva 2,2 punktus.

Saistītais raksts:
Ošenieka treneris piedalās trakā uzvaras dejā

Izmantotie resursi:
Sports - CBSSports.com Sports News, Fantasy...