Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Blūms un K. Valters uzsāks Eirokausa otro kārtu

Blūms un K. Valters uzsāks Eirokausa otro kārtu
Jānis Blūms
Foto: www.eurocupbasketball.com

Šodien atsākas ULEB Eiropas kausa spēles un tiks aizvadītas pirmās "Last 16" jeb otrās kārtas spēles. Šajā turnīra fāzē iekļuvuši arī divu Latvijas basketbolistu - Jāņa Blūma un Kristapa Valtera pārstāvētie klubi.

ULEB Eiropas kausā pirms divām nedēļām noslēdzās regulārā sezona, kurā tika noskaidrotas tās 16 komandas, kas turpinās cīņu šajā turnīrā. Neviens no abiem Baltijas valstis pārstāvošajiem klubiem ("Ventspils" un Šauļi) neiekļuva tālāk, taču galīgi bez Latvijas pārstāvniecības otrais spēcīgākais Eiropas klubu turnīrs nepaliks. "Last 16" komandu pulkā ir "Bilbao Basket", ko pārstāv Jānis Blūms, kā arī Badalonas "DKV Joventut", kura sastāvā spēlē Kristaps Valters.

"DKV Joventut" ir iekļuvis I grupā, kur būs jāspēlē ar Francijas klubu "Le Mans", Vācijas klubu Berlīnes "ALBA" un Grieķijas klubu Saloniku "Aris", kura galvenais treneris ir Deivids Blats. Tieši ar grieķiem Kristapa Valtera pārstāvētais "DKV Joventut" uzsāks "Last 16" kārtu. Pirmā spēle Valteram notiks savā laukumā Spānijā un tās sākums pulksten 21:45 pēc Latvijas laika. Savukārt cita Spānijas kluba "Bilbao Basket" visi pretinieki K grupā šosezon ir viesojušies Latvijā. Atēnu "Panellinios BC" sezonas sākumā aizvadīja ULEB Eiropas kausa kvalifikācijas kārtas spēli pret "VEF Rīga", bet Trevīzo "Benetton" arī viesojās Rīgā, kad ULEB Eirolīgas pirmajā kvalifikācijas kārtā tikās ar "Ventspili". Starp citu, nesen "Benetton" nomainīja galveno treneri - tagad šo itāļu klubu vadīs Jasmins Repeša (strādājis par Horvātijas izlases galveno treneri, pēdējais darbs klubu basketbolā Romas "Lottomatica").

Trešais pretinieks ir Vācijas klubs Bambergas "Brose Baskets", kas bija vienā grupā ar Ventspili Eiropas kausa regulārajā sezonā. Blūma spēle šodien pret "Benetton" sāksies pulksten 21:45 pēc Latvijas laika. Jādomā, ka spēles Eirokausos Bilbao klubam būs laba iespēja reabilitēties par neveiksmēm vietējā čempionātā. Neapmierinošais sniegums ACB līgā maksāja galvenā trenera nomaiņu un tagad tikai otro spēli BIlbao komandu vadīs grieķu speciālists Fotis Katsikaris, kurš komandu pārņēma janvāra vidū.

"Eurosport 2" kanālā šovakar translēs divas spēles - Valensijas "Power Electronics" spēli ar Jeruzalemes "Hapoel" un nedaudz vēlāk arī Čehijas kluba "CEZ Nymburk" maču ar serbu klubu Belgradas "Crvena Zvezda".

ULEB Eiropas kauss, Top16

I grupa

KomandaValsts
ALBAVācija
ArisGrieķija
Le MansFrancija
DKV JoventutSpānija

J grupa

KomandaValsts
ValenciaSpānija
UnicsKrievija
GalatasarayTurcija
HapoelIzraēla

K grupa

KomandaValsts
Bilbao BasketSpānija
Brose BasketsVācija
BenettonItālija
PanelliniosGrieķija

L grupa

KomandaValsts
Crvena ZvezdaSerbija
CEZ NymburkČehija
Gran CanariaSpānija
Turk TelekomTurcija

Izmantotie resursi:
eurocupbasketball.com

  +5 [+] [-]

, 2010-01-26 15:20, pirms 15 gadiem
Forss sporta vakars - hokjis first un tad pa eurošproti basitis

     [+] [-]

, 2010-01-26 21:16, pirms 15 gadiem
internetā varēs kkur redzēt??? es nekur nemanu.....