Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks paraksta līgumu ar Itālijas klubu "Scafati" un drīkstēs doties uz Eirolīgu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Strēlnieks paraksta līgumu ar Itālijas klubu "Scafati" un drīkstēs doties uz Eirolīgu
Jānis Strēlnieks. Foto: FIBA

34 gadus vecais Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks pievienojies Itālijas klubam "Scafati". Talsenieka līgumā iekļauts punkts, kas ļauj pamest komandu, ja saņemts piedāvājums no Eirolīgas, atklāja spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis.

"Scafati" jauno sezonu sākusi ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem, Itālijas čempionātā ieņemot astoto vietu. Svētdien ar 107:103 pagarinājumā viesos tika pieveikta "Pesaro", un starp komandas sešiem rezultatīvākajiem basketbolistiem pieci bija amerikāņi. Pērnajā sezonā "Scafati" ierindojās desmitajā vietā un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Lai atbrīvotu vietu Jānim Strēlniekam, Itālijas klubs pieņēmis lēmumu šķirties no 25 gadus vecā amerikāņu saspēles vadītāja Džaizeka Lotija, kurš četrās spēlēs vidēji iemeta 5,0 punktus, atdeva 2,5 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas.

"Kluba īpašnieki bija gatavi rīkoties un ātri izmantot iespēju parakstīt līgumu ar vērtīgu spēlētāju, kuram ir pieredze augsta līmeņa klubos un čempionātos, kurš vairākas sezonas spēlējis Eirolīgas laukumos. Lai varētu pievienoties Strēlnieks, vajadzēja šķirties no Lotija. Neapšaubāmi talantīgs spēlētājs, kuru noteikti vēlēsies citas komandas, taču mums nācās upurēt viņa vietu," pauda "Scafati" ģenerālmenedžeris Džino Gastaferro.

Arī galvenais treneris Stefano Sakripanti atzīmēja Strēlnieka pieredzi: "Esam priecīgi, ka mums pievienojies uzticams spēlētājs, kuru novērtējuši vairākos vadošajos klubos. Viņš palīdzēs ar ritma kontroli un padarīs mūs par vēl vienotāku komandu. Viņam ir lieliskas zināšanas par basketbolu, līdz ar to viņš varēs papildināt un uzlabot citu basketbolistu sniegumu."

Pagājušajā sezonā Strēlnieks pārstāvēja Grieķijas klubu Atēnu AEK, bet martā iedzīvojās Ahilleja cīpslas savainojumā, kura dēļ nevarēja piedalīties Pasaules kausā. Pirms tam Strēlnieks spēlējis Kauņas "Žalgirī", Maskavas CSKA, Pirejas "Olympiacos", Bambergas "Brose", Kijivas "Budivelnyk", Sanktpēterburgas "Spartak" un "Ventspilī".

Izmantotie resursi:
https://www.scafatibasket.com/colpo...

  +4 [+] [-]

, 2023-10-25 14:53, pirms 11 mēnešiem
Vef var kost pirkstos. Saspēle sezonas sākumā ir kauns. Būtu parakstījuši ar šādu pašu variantu, vismaz sezonas sākumā varētu uzraut jēdzīgāku bilanci ČL. Un nekur nav teikts, ka kādam EL klubam Janka būs diži vajadzīgs - sezonas gaitā interese par traumatisku veterānu liela nebūs.

  +6 [+] [-]

, 2023-10-25 14:55, pirms 11 mēnešiem
Lieliski! Veiksmi!

  +6 [+] [-]

, 2023-10-25 15:02, pirms 11 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Vef var kost pirkstos. Saspēle sezonas sākumā ir kauns. Būtu parakstījuši ar šādu pašu variantu, vismaz sezonas sākumā varētu uzraut jēdzīgāku bilanci ČL. Un nekur nav teikts, ka kādam EL klubam Janka būs diži vajadzīgs - sezonas gaitā interese par traumatisku veterānu liela nebūs.
Domā, Jānis nesagaidīja VEF piedāvājumu un nolēma spēlēt Itālijā?

  +2 [+] [-]

, 2023-10-25 16:05, pirms 11 mēnešiem
Mord rakstīja: Domā, Jānis nesagaidīja VEF piedāvājumu un nolēma spēlēt Itālijā?
Sen jau ir runāts - VEF un Jānim bija sarunas, bet VEF negribēja piekrist palaist Jāni labāka piedāvājuma gadījumā, kā minimums līdz ČL beigām.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-25 16:06, pirms 11 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Vef var kost pirkstos. Saspēle sezonas sākumā ir kauns. Būtu parakstījuši ar šādu pašu variantu, vismaz sezonas sākumā varētu uzraut jēdzīgāku bilanci ČL. Un nekur nav teikts, ka kādam EL klubam Janka būs diži vajadzīgs - sezonas gaitā interese par traumatisku veterānu liela nebūs.
Vefs ņems Džaizeku Lotiju

  +1 [+] [-]

, 2023-10-25 16:15, pirms 11 mēnešiem
Vismaz klubu atrada un normālā līgā.

Personīgi šķiet, ka Eirolīga visticamāk viņam ir beigusies, ja vien kāds traumas nelāpīs pēdējā brīdī

  +1 [+] [-]

, 2023-10-25 16:31, pirms 11 mēnešiem
Kā otrais saspēlnieks Eirolīgas blicei (izņemot grandus Real, Barsu, abus grieķus utt.) Janka vēl noderētu itin labi (ja paspēs ieiet fiziskajā formā), bet man tikai liekas, ka itāļi par Strēlnieku paprasīs apaļu summiņu, ko diez kā neviens negribēs maksāt. Par burgeri bez desas - noteikti paņems.

     [+] [-]

, 2023-10-25 16:36, pirms 11 mēnešiem
dzabarbols rakstīja: Kā otrais saspēlnieks Eirolīgas blicei (izņemot grandus Real, Barsu, abus grieķus utt.) Janka vēl noderētu itin labi (ja paspēs ieiet fiziskajā formā), bet man tikai liekas, ka itāļi par Strēlnieku paprasīs apaļu summiņu, ko diez kā neviens negribēs maksāt. Par burgeri bez desas - noteikti paņems.
Rakstā teikts, ka viņam ir punkts par Eirolīgu, respektīvi, neko nemaksātu klubam.

Problēma tā, ka jau bija zemāki nedaudz klubi ar sastāva problēmām īsajā galā, un viņu neparakstīja. tapēc teicu, ka Eirolīga Strēlniekam iespējams beigusies

     [+] [-]

, 2023-10-25 22:45, pirms 11 mēnešiem
Streļķis un eirolīga ? Smieklīgi