Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kostalas: "Anetei Jēkabsonei pienācis laiks kļūt par "Spartak" līderi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kostalas: "Anetei Jēkabsonei pienācis laiks kļūt par "Spartak" līderi"
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: Milena Salp

"Mums jau tagad pietrūkst Dī (Diana Taurasi). Esam paziņojuši par viņas numura rezervēšanu un vēlam viņai labāko, taču, ja "Boston Celtics" var uzvarēt čempionātā bez Bila Rasela un Lerija Bērda, viss ir iespējams," nākotnē skatās Anetes Jēkabsones pārstāvētā Maskavas apgabala sieviešu basketbola kluba "Spartak" ģenerālmenedžeris Efstratios "Stīvs" Kostalas.

Starpsezonā „Spartak” atstājušas divas pamatpiecnieka spēlētājas – četrkārtējā Eirolīgas uzvarētāja Daiena Taurasi („Phoenix Mercury” un Stambulas „Fenerbahce”) un spēka uzbrucēja Dženela Makārvila („New York Liberty”). Klubs panācis vienošanos par sadarbības turpinājumu ar Aneti Jēkabsoni-Žogotu („Connecticut Sun”), Sjū Bērdu („Seattle Storm”), Krievijas izlases spēlētājām Marinu Karpuņinu, Ilonu Korstinu, jauno serbu centra spēlētāju Soņu Petroviču un galveno treneri Pokiju Četmenu, teica Kostalas. „Spartak” plānos ietilpst arī Austrālijas valstsvienības un „Seattle Storm” līderes Lorēnas Elizabetes Džeksones atgriešanās.

Komandas ģenerālmenedžeris uzskata, ka Anete Jēkabsone-Žogota ieguvusi, gan spēlējot kopā ar Taurasi, gan iegūs viņas prombūtnē. „Viņām sapasēja, abas strādāja ļoti smagi un Anete, bez šaubām, kļuva par labāku spēlētāju. Tagad, Dī dodoties tālāk, Anetei pienācis laiks kļūt par mūsu līderi un atgūt to, kas viņai pienākas – gada labākās Eiropas spēlētājas titulu.”

Hokey-Pokey style

„Spartak” 2011. gada sezonā spēlēs Pokey style, komandas jauno modeli raksturo Kostalass. „Nopietni runājot, Pokija ir trenere un, ja gribētu iesaistīties vai atklāt viņas noslēpumus, tad viņa gribētu piedalīties manā darbā. Un to nevēlas neviens no mums. Skaidrs ir viens – mums būs jautri un pretiniekiem nē... Pērn izmantojām Šabtaja iecienīto saukli - tagad vai nekad (it's now or never).”

Komandā atgriezīsies universālā austrāliete, pasaules čempione Džeksone, ir pārliecināts ģenerālmenedžeris. „Lorēna nāk mājās. Kad tikāmies Šabtaja (fon Kalmanoviča) bērēs, viņa man teica, ka darīs labāko, kas iespējams, mūsu ģimenei. Sezonu vēlāk, kad runāju ar viņu pa telefonu, abi zinājām, ka viņas atgriešanās Vidnojē ir tikai papīru lieta. Sagaidām tikai labas lietas no mūsu atkalapvienošanās. Viņa iekļausies komandā ar pārējām zvaigznēm, ar kuru vairumu kopā spēlējusi jau iepriekš.”

Kostalass augstu vērtē Gundara Vētras trenēto Jekaterinburgas UGMK komandu. „Gadiem ilgi UGMK pulcējusi labākās spēlētājas un dažus no labākajiem treneriem Eiropā. Mūsu priekšrocība bija, ka bijām ģimene un mums bija Šabtajs – labākais īpašnieks, izpilddirektors un tēvs basketbolā. Neaizmirsīsim, ka UGMK pēdējo starptautisko titulu izcīnīja kopā ar Šabtaju. Sacensība padara mūs labākus. UGMK ir varena komanda, un, ja kādu iemeslu dēļ nevarēsim uzvarēt, ceru, ka (Jekaterinburgas) meitenes uzvarēs, jo viņas strādājušas ļoti smagi.”

THE STARS AT THE SUN 2010: Balso par Aneti Jēkabsoni-Žogotu WNBA Visu Zvaigžņu spēlē

Izmantotie resursi:
fibaeurope.com

 +18 [+] [-]

, 2010-05-25 17:16, pirms 14 gadiem
Augosha Latvijas zvaigzne , vinja ir liidere un vienmeer taada buus RESPECT !

  +7 [+] [-]

, 2010-05-25 17:17, pirms 14 gadiem
Viņa tāda noteikti būs,tikai jāapbrino Anates spēkes spēlet Krievijas līgā un WNBA. Lai viņai veicas

 +31 [+] [-]

, 2010-05-25 17:18, pirms 14 gadiem
Viņa ir un būs labākā!!
Lai veicas

  +9 [+] [-]

, 2010-05-25 17:19, pirms 14 gadiem
Dzimusi līdere

  -3 [+] [-]

, 2010-05-25 17:21, pirms 14 gadiem
labākā līdere latvijā ir un paliks arī šahā!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-25 17:38, pirms 14 gadiem
Pēc WNBA pirmajām spēlēm var just, ka ir ir ieguvusi spēlējot/trenējoties ar Taurasi. Ja pagāšsezon bieži vien izvēlējās piespēlēt mešanas vietā, tad šogad jau daudz vairāk met, nemaz nerunājot par drošāku iešanu uz grozu pēc sodiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-05-25 19:37, pirms 14 gadiem
Par lielu Latvijas briljantu-Aneti Jēkabsoni!

  +1 [+] [-]

, 2010-05-25 19:53, pirms 14 gadiem
Anete būtu pelnījusi netikai būt Spartak līdere, bet ari Connecticut Sun.

     [+] [-]

, 2010-05-25 21:13, pirms 14 gadiem
nu un kur taa balsošana notiek"?