Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Leģionāru paveiktais līdz Ziemsvētkiem

Andrejs Siliņš

Leģionāru paveiktais līdz Ziemsvētkiem
Jānis Blūms, Andris Biedriņš, Kristaps Valters
Foto: ULEB/AFP/solobasket.com

Latvijas basketbola skolu vairāk vai mazāk pasaulē profesionālā līmenī pārstāv vairāk nekā desmit spēlētāji. eSports.lv piedāvā ielūkoties, kā tad mūsējiem gājis ārzemēs šajā sezonā līdz Ziemassvētku vakaram.

Pēdējais no latviešiem līdz Ziemassvētkiem laukumā devās Rihards Kuksiks, kurš palīdzēja izcīnīt desmito uzvaru savai "Sun Devils" vienībai aiz okeāna, bet nākamais, kurš dosies laukumā, būs Jānis Blūms, kura "Bilbao Basket" Spānijā spēle tūlīt pēc svētkiem - 27. decembrī.

Apskatīsim 11 basketbolistus, par kuru sniegumu eSports.lv regulāri raksta un no kuriem lielākā daļa ir Latvijas valstsvienības redzeslokā. Protams, ir arī tādi, par kuriem izlases kontekstā vēl nav runāts, netiek runāts un varbūt arī nekad netiks runāts.

NBA

Andris Biedriņš, Warriors
Pasaules basketbola Mekā joprojām cīnās tikai viens pats mūsu basketbolists un, visdrīzāk, vienatnē būs spiests to darīt vēl kādu laiciņu. Tomēr dara to godam - lai gan Goldensteitas "Warriors" vienība šosezon ir viena no bēdīgākajām līgā, Andri Oklendā mīl. Un ne jau par acīm vien. Biedriņš šosezon izgājis sākumsastāvā visās 28 aizvadītajās spēlēs, nospēlējis 32,4 minūtes, ko laikā guvis 15,2 punktus un izcīnījis 12,0 atlēkušās bumbas. Pēdējā rādītājā latvietis kādu laiku bija labākais līgā, tad ilgu brīdi otrs labākais, bet tagad ieņēmis diezgan stabilu trešo pozīciju.

SpēlētājsMinPABRPPBBMK*
Andris Biedriņš32.415.212.02.11.11.62.3

Spānijas ACB

Kristaps Valters, Fuenlabrada
Par pasaules otru spēcīgāko līgu uzskatītajā spāņu ACB šosezon divi mūsējie un abi izlases saspēlnieki. Kristaps Valters aizvadījis 13 spēles, kuru laikā vidēji sametis 8,8 punktus, taču pēc paša vārdiem svarīgākais rādītājs tomēr esot rezultatīvās piespēles, kas arī pierādas statistikā, jo grozam aizsargs uzbrucis sev netipiski reti. Tajā Kristaps turas godam - vidēji 4,8 piespēles ik spēli un ceturtais labākais rādītājs visā līgā. Turnīra tabulā komanda desmitā.

SpēlētājsMinPABRPPBBMK*
Kristaps Valters268.83.44.80.80.22.8

Jānis Blūms, Bilbao Basket
Arī nomināli otrais numurs saspēles vadītājiem Latvijas izlasē Jānis Blūms kārtējo reizi pierādījis savu piederību Eiropas augstākajam līmenim. Teicami spēlējis ne vien Spānijas līgas spēlēs, bet arī Eirokausā, kur ir vienīgais latviešu leģionārs. Vidēji 6,7 punkti un 1,2 rezultatīvas piespēles, kas komandai palīdzējis ieņemt šobrīd 11. pozīciju. Eirokausā gan pašam Jānim, gan komandai pat veiksmīgāk - četras uzvaras četros mačos un Jānim virs desmit punktiem vidēji.

SpēlētājsMinPABRPPBBMK*
Jānis Blūms156.71.11.21.00.11.8
Eirokausā2012.30.82.30.5-2.5

Itālijas A sērija

Sandis Buškevics, Snaidero
Sandis ilgi, ilgi meklēja nākamo darba vietu un, kā pats teic "kas ilgi nāk, tas labi nāk" - atrada vietu Itālijas līgas klubā "Snaidero". Buškevica ierašanās komandu uzlādēja un tai izdevās izcīnīt uzvaru ne tikai vienā spēlē, bet divās pēc kārtas. Pirmo uzsācis no soliņa, otrajā latviešu spēlētājam jau vieta pamatā un teicama spēle, kas sekmēja komandas panākumu. Pagaidām vien divas spēles, bet šobrīd viss iet uz to, ka mums būs vēl viens stabils spēlētājs vienā no Eiropas spēcīgākajām līgām. Interesanti gan, ka oficiālajā līgas mājaslapā Buškevica tautība minēta kā lietuviešu. Nez, tas būtu jāuztver kā kompliments Sanda spēlei vai tā tomēr ir viduseiropiešu aprobežotība?

SpēlētājsMinPABRPPBBMK*
Sandis Buškevics25.58.52.01.01.5-1.0

Grieķijas līga

Raimonds Gabrāns, Atēnu Egaleo
Sezona pavēlu iesākās arī aizvadītā Eiropas čempionāta atlases cikla trešajam saspēles vadītājam Latvijas valstsvienībā Raimondam Gabrānam. Ventspilnieki ilgi meklēja iespējas tikt vaļā no spēlētāja un beidzot tas arī veiksmīgi izdevās. Vieksmīgi gan klubam, gan pašam basketbolistam - Raimonds nonāca vienā no n-tajiem Atēnu klubiem "Egaleo". Ja sākumā latviešu puika spēlēja pārliecinoši, tad pēdējā laikā uzticība mūsējam mazinājusies. Jācer, ka tā tāda apstākļu sakritība vien ir un drīz atkal par Gabrānu rakstīsim/lasīsim kā par vadošo komandas spēlētāju.

SpēlētājsMinPABRPPBBMK*
Raimonds Gabrāns288.13.34.40.4-1.1

Itālijas B sērija

Kristaps Janičenoks, Umana Reyer
Vēl viens pašmāju basketbolists, kurš līdz līgumam gaidīja ilgi, ļoti ilgi, bija viens no pašmāju labākajiem snaiperiem un vērtīgākajiem basketbolistiem Kristaps Janičenoks. Galu galā sameklēja sev izdevīgu vietu Itālijas otrajā līgā, kas vērtējams kā solis atpakaļ karjerā, jo sevišķi tāpēc, ka pēdējie četri Kristapa klubi spēlēja itāliešu augstākajā sabiedrībā. Tomēr arī otrā līga Itālijai nav vāja, par ko liecina aizdomas par aptuvenajiem dažu klubu budžetiem.

SpēlētājsMinPABRPPBBMK*
Kristaps Janičenoks26.513.52.00.51.0-2.5

Trojs Ostlers, Livorno
Ja augstāk minēju, ka Buškevics itāliešu mājaslapā minēts kā Lietuvas pilsonis, tad Trojs Ostlers minēts kā Latvijas pilsonis. Nepareizi jau nav un tieši tā iemesla dēļ eSports.lv arī regulāri raksta par Latvijas izlases pazudušā dēla gaitām. Pēc vairāku gadu klejojumiem amerikāņu latvietis atradis siltu vietu Itālijas otrajā līgā un tur rāda diezgan atzīstamu sniegumu, tiesa, nenoturīgu.

SpēlētājsMinPABRPPBBMK*
Trojs Ostlers30.914.65.61.41.90.81.2

Jānis Porziņģis, Enel Brindisi
Latviešu leģions Itālijā pēdējo gadu laikā allaž bijis plašs. Ja savulaik lielākā daļa spēlēja spēcīgāko sabiedrībā, tad pēdējā laikā mūsējo vairāk ir līmeni zemāk. Tiesa, par Itālijas otrās līgas līmeni nedrīkstētu īstas skaidrības nav, bet katrā ziņā tas nebūt nešķiet pats bēdīgākais. Tā nu diezgan stabilu vietu tur bija ieņēmis arī Jānis, diemžēl kluba vadības neprofesionalitāte (kā nekā pirmais gads otrajā līgā, pirms tam trešajā) nebija pa prātam vairākiem basketbolistiem, no kuriem Jānis izrādīja tādu neapmierinātību, lai kādā brīdī tiktu palūgts aiziet. Un letiņš to labprāt arī pieņēma.

SpēlētājsMinPABRPPBBMK*
Jānis Porziņģis20.36.91.80.71.90.10.9

Britu Basketbola līga

Jānis Ivanovskis, Worthing Thunder
Vēl mazāka skaidrība nekā par Itālijas otrās līgas līmeni ir par Britu Basketbola līgas līmeni. Lai nu kā, viens mūsējais tur ir un rāda atzīstamu sniegumu. Jānis ir komandas līderis, stabils pamata piecinieka spēlētājs, rezultatīvs, aktīvs cīņā pie groziem, bet arī diezgan daudz pieļauj kļūdas. Pēdējā laikā komanda sniegumu uzlabojusi un pēc ilgas atrašanās pēdējās turnīra tabulas ailēs beidzot "Thunder" iekļuvuši astotniekā, kas garantētu vietu izslēgšanas spēlēs. Liels nopelns tajā arī Jānim.

SpēlētājsMinPABRPPBBMK*
Jānis Ivanovskis34.521.110.71.11.20.14.6

NCAA

Rihards Kuksiks, Arizonas štata "Sun Devils"
Ziemeļamerikā studentu basketbola tradīcijām apvītais "Marta trakums" regulāri kļūst par zemes aizokeāna populārāko sporta notikumu konkrētajā brīdī un regulāri pārsit NBA finālu TV reitingus. Šogad iespēja sevi pārstāvēt šajā ārprātā varētu pavērties arī Latvijai, konkrētāk Riharda Kuksika personā. Komandai sokas teicami un vēl patīkamāk, ka par vienu no tās līderiem kļuvis tieši latviešu uzbrucējs/aizsargs. Tālmetienu precizitāte dažu līdzjutēju galvās jau liek atcerēties "zelta rokas" Bagija laikus. Dzīvosim, redzēsim...

SpēlētājsMinPABRPPBBMK*
Rihards Kuksiks30.110.73.51.10.90.21.8

Edgars Eglītis, Floridas "Panthers"
Arī pēc spēka otrajā studentu līgā spēlē viens mūsējais. Iespējams, par Edgaru daudzi būtu dzirdējuši vairāk, ja basketbolists būtu palicis uz U-20 čempionātu, kas augustā risinājās Arēnā Rīga. Tagad daudzi ir neziņā par šo spēlētāju, bet tie, kas basketbolu patiešām pārzina un seko līdzi, noteikti nejautā, kas ir Eglītis. Pirmā sezona pagaidām diezgan nevienmērīga, taču jādomā, ka ar laiku mūsu spēlētāja sniegums uzlabosies un, kas vēl jo svarīgāk, nostabilizēsies.

SpēlētājsMinPABRPPBBMK*
Edgars Eglītis216.14.91.00.50.81.9

* - pēc spēlētāja vārda vidēji nospēlētās minūtes, gūtie punkti, atlēkušās bumbas, rezultatīvās piespēles, pārtvertās bumbas, bloķētie metieni, kļūdas.

Rezultatīvāko TOP5*

VSpēlētājsKomandaLīgaPunkti
1.Jānis IvanovskisThunderBBL21.1
2.Andris BiedriņšWarriorsNBA15.2
3.Kristaps JaničenoksReyerItaB13.5
4.Jānis BlūmsBilbaoEirokauss12.3
5.Rihards KuksiksSun DevilsNCAA10.7

* - Trojs Ostlers šajā pieciniekā ar vidēji iemestiem 14,6 punktiem būtu trešais, taču dažādu apsvērumu dēļ autors tomēr atļaujas neiekļaut "latvieti" topā.

1 2 3 98 komentāri

 +22 [+] [-]

, 2008-12-24 15:54, pirms 16 gadiem
Kopumā visiem ir diezgan skaisti stati, Man lielākais prieks ir un būs par Andri, progresē ar katru sezonu, tikai žēl ka GSW ir iestājusies tāda kā panika.

 +11 [+] [-]

, 2008-12-24 15:54, pirms 16 gadiem
eu,diezgan labi mums iet ārzemēs

 +10 [+] [-]

, 2008-12-24 15:54, pirms 16 gadiem
intresants raksts labs darbs veidotaajam...

  +3 [+] [-]

, 2008-12-24 15:55, pirms 16 gadiem
prieks par muuseejiem it iipashi par andri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-12-24 16:19, pirms 16 gadiem
vēlu veiksmi visiem otrajā sezonas pusē!

  +4 [+] [-]

, 2008-12-24 16:20, pirms 16 gadiem
Labs raksts... Interesanti palasiit kaa klaajies muusu "aarzemniekiem"...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-12-24 16:31, pirms 16 gadiem
nu malači, malači! prieks, ka daudzi letiņi ārzemēs dara to, ko leģionāriem ir jādara t.i. spēlē galvenās lomas komandā! tā turēt!

p.s. labs raksts - viegli un patīkami izlasījās...

  -3 [+] [-]

, 2008-12-24 16:33, pirms 16 gadiem
visiem sveiciens.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-12-24 16:52, pirms 16 gadiem
Žēl ka nav vairāk to leģionāru... Un ļoti ceru ka no kuksika izaugs kautkas tiešām labs...

  +2 [+] [-]

, 2008-12-24 17:05, pirms 16 gadiem
sorry, ka atkal piesienos pareizrakstībai, bet nu šo teikumu nekādi neizprotu...rakstā par Porziņģi...

''Tiesa, par Itālijas otrās līgas līmeni nedrīkstētu īstas skaidrības nav...''
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-12-24 17:11, pirms 16 gadiem
Booyaka619 rakstīja: Kapēc šajā rakstā ir pieminēts Ostlers?
vinjam LV pase kabatā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2008-12-24 17:20, pirms 16 gadiem
ņemot vērā latvju strādnieku daudzumu Anglijā, BBL varētu būt arī vairāki mūsējie

  +3 [+] [-]

, 2008-12-24 17:21, pirms 16 gadiem
O, labais! Mums tikai pieci čaļi (Biedriņš, Blūms, Valters, Buškevics, Kuksiks) spēlē labā līmenī. Timermanim jaunas darba vietas nav, Porziņģim tāpat, Ļaksa vispār kaut kur pazudis. Bet tikmēr tepat pie mums ASK draud bankrots.

  +1 [+] [-]

, 2008-12-24 17:23, pirms 16 gadiem
Bēdīgs skats. Pirmie četri ir pieminēšanas vērti, bet pārējie spēlē fig viņ zin kur

  +1 [+] [-]

, 2008-12-24 17:29, pirms 16 gadiem
labs raxts, wiegli lasiit bija.. cerams, ka wisi augs liidz manam liimenism

  +4 [+] [-]

, 2008-12-24 17:30, pirms 16 gadiem
Bobo rakstīja: eu,diezgan labi mums iet ārzemēs
nu neteiktu ja Tu apskatitos ka lietuviesi arzemes spele un kados klubos tad tur butu ko redzet, ka teica kaskulis nekas ipasss!

  -1 [+] [-]

, 2008-12-24 17:33, pirms 16 gadiem
Nav slikti
Slēpts komentārs: goga papukašvili

  -1 [+] [-]

, 2008-12-24 17:35, pirms 16 gadiem
Ostlers ... vel parādīs sevi ! šogad jacer ka kapās izlasē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-12-24 18:06, pirms 16 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Prieks, ka mūsējie tik daudz kur spēlē un visiem vairāk vai mazāk labs sniegums (par Porziņgi tik žēl, ka nesen darbu zaudēja). Visstabilāko sniegumu tomēr rāda Biedrs, Ivanovskis un Gabrāns. Lai viņiem veicas!
Iedomaajies cik Biedrinsh videeji punktus guutu BBL liigaa, Iwanovska vietaa, kadus 50-60 noteikti (ja speeleetu), jo Liimenis tur ir nozeelojams, zemaaks par Latvijas amatieru liigu, bet maksa kaa Latvijas 1.liigaa (daziem ka augstakajaa profinjiem melnajiem). Pateemeejues video par Britu liigu, speeeeja Iwanovska Thunder pret Liverpool, nozeelojami, stangnaatisks liimenis !!Iwanovski Jaani brauc shur uz Latvijas 1. liigu, ta tevi gaida, izugsmes iespeejas tev atvija basii lielaakas nekaa kaut kaadaa tur Salaa, kur katrs 1000 driblet ar kreiso roku maak !!

  -3 [+] [-]

, 2008-12-24 18:34, pirms 16 gadiem
autr! varbūt uizvēsim sniegumu līdz jaunajam gadam, nevis ziemassvētkiem?????????????

āaa Tu nvēl to nevari, tad vatrbūt nesteizdies.
galvenais it uzrakstīt labu un saturīgu rakstu nevis ātru savārstījumu!
Slēpts komentārs: goga papukašvili
Slēpts komentārs: donijs
Slēpts komentārs: beiziiters

     [+] [-]

, 2008-12-24 19:26, pirms 16 gadiem
a123 rakstīja: autr! varbūt uizvēsim sniegumu līdz jaunajam gadam, nevis ziemassvētkiem?????????????

āaa Tu nvēl to nevari, tad vatrbūt nesteizdies.
galvenais it uzrakstīt labu un saturīgu rakstu nevis ātru savārstījumu!
Kkas tev iekodis?? Veciitis zhagarus atnesa daavanas vietaa?
1 2 3 98 komentāri