Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Ļaksam uzvaras un zaudējums pārbaudes spēlēs

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ļaksam uzvaras un zaudējums pārbaudes spēlēs
Māris Ļaksa uz soda metienu līnijas.
Foto:ikarosbc.gr

Trīs pārbaudes spēles, gatavojoties jaunajai sezonai, aizvadījusi Māra Ļaksas pārstāvētā Grieķijas basketbola komanda "Ikaros-Esperos", kas spēlē valsts otrajā spēcīgākajā līgā.

Pēdējā pārbaudes spēlē "Ikaros-Esperos" tikās ar Grieķijas augstākās līgas klubu "DASH Peristeri". Pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā un Ļaksas pārstāvētais klubs iedzīvojās vien četru punktu deficītā (40:44), tomēr spēles turpinājumā pārņemt vadību tā arī neizdevās. Pēc trim ceturtdaļām "Peristeri" jau bija vadī9bā 59:51, bet visā spēlē svinēja uzvaru 73:65. Ļaksa šajā mačā guva deviņus punktus un bija viens no rezultatīvākajiem. Savukārt uzvarētāju rindās labākais punktu guvējs bija Latvijas līdzjutējiem labi zināmais Markuss Feisons – 15. Savukārt tikai par punktu mazāk guva bijušais ventspilnieks Georgijs Ciakoss.

Pirms tam "Ikaros-Esperos" aizvadīja vēl divas pārbaudes spēles ar zemāku līgu komandām un abās svinēja uzvaras. Pirmajā spēlē Ļaksa guva vien divus punktus, bet viņa komanda uzvarēja 78:71, lai gan pirms pēdējās ceturtdaļas bija priekšā 62:42. Pēc tam sekoja panākums 84:74 (50:37), bet šajā mačā Latvijas basketbolista rēķinā 15 punktu. Jaunā sezonā Grieķijas A2 divīzijā star`tes 17.oktobrī, bet "Ikaros-Esperos" sāks ar spēli izbraukumā.

Jāpiebilst, ka Ļaksas pārstāvētajai komandai pirmās pārbaudes spēles jāaizvada bez galvenā trenera Arisa Likogianisa, kurš nopietni cietis avārijā. Mačā ar "Peristeri" viņš atkal bija uz komandas soliņa, taču Likogianiss joprojām nav pilnībā atlabis.

Izmantotie resursi
ikarosbc.gr

     [+] [-]

, 2009-09-24 10:53, pirms 15 gadiem
Latvijas basketbola izlase noteikti cīnītos par uzvaru EČ, ja tajā drīkstētu spēlēt tikai tie spēlētāji, kas pārstāv otrās līgas... 100%, ka mēs tur būtu topā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-09-24 11:13, pirms 15 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: Vot Māris malacis,izcinijis sev vietu Grieķijā augstākajā līgā,tas ir līmenis,.atšķirībā no bezdoņiem,kas spele 2 līgā
vēl jau nav izcīnījis, vēl pa 2.līgu, bet komandai esot lielas ambīcijas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-24 11:31, pirms 15 gadiem
Malacis Ļaksa, viennozīmīgi pārsteidz ar rezultātu Veiksmi turpmāk.