Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Rodionam Kurucam trauma neliedz spēlēt svarīgu lomu uzvarā, Freimanim 13+6 Polijā

Agris Suveizda

Rodionam Kurucam trauma neliedz spēlēt svarīgu lomu uzvarā, Freimanim 13+6 Polijā
Rodions Kurucs. Foto: SIG Strasbourg

Francijas basketbola līgā pie uzvaras tika gan Lukas Banki, Rodiona Kuruca un Kaspara Bērziņa pārstāvētā "Strasbourg", gan Anžeja Pasečņika jaunais klubs "Boulogne-Levallois", bet Polijā pie panākumiem tika Rolanda Freimaņa un Jāņa Bērziņa komandas.

Francija

• Divu zaudējumu posmu pārtrauca Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā "Strasbourg", kas sagādāja "Ada Blois" septīto zaudējumu pēc kārtas (79:74).

• Izšķirošo izrāvienu pēdējā ceturksnī ar astoņiem punktiem veicināja Rodions Kurucs, kurš spēles sākumā savainoja potīti un laukumā atgriezās otrajā ceturtdaļā.

• Kurucs 26 minūtēs sakrāja 10 punktus (2p. 5/7, 3p. 0/5), piecas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas, vienu rezultatīvu piespēli un divas kļūdas. Kasparam Bērziņam 15 minūtēs trīs punkti (3p. 1/3), divas atlēkušās bumbas un viena kļūda.

• Bez Anžeja Pasecņika sastāvā brīnumainu ceturto ceturtdaļu aizvadīja "Boulogne-Levallois", kas otrās un trešās vietas īpašnieču duelī atspēlēja 21 punktu pret "Cholet" un spēli pabeidza ar 13 punktiem pēc kārtas – 92:87. Mājinieku supertalantam Viktoram Vembanjamā 24 punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Polija

• Divu zaudējumu sēriju pārtrauca arī "Trefl Sopot", kas augšgala komandu cīņā ar 83:80 viesos pārspēja Vloclavekas "Anwil" un tabulā ieņem otro vietu (10-3).

Rolands Freimanis uzvarētāju labā aizvadīja 27 minūtes un 20 sekundes un tika pie 13 punktiem (2p. 2/2, 3p. 3/11), sešām atlēkušajām bumbām un divām rezultatīvām piespēlēm.

• Varšavas "Legia" bez Jāņa Bērziņa ar 83:81 uzvarēja Gdiņā.

Vācija-2

• Vicelīdere Tībingenas "Tigers" ar 96:80 pārspēja Gīsenes "46ers" un izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

Krišs Helmanis uzvarētāju rindās spēlēja nepilnas 16 minūtes un sakrāja astoņus punktus (2p. 1/1, 3p. 2/2), trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divus bloķētus metienus, divas pārtvertas bumbas un vienu kļūdu.

Nīderlande

• Kausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Vernera Koha pārstāvētā "Den Bosch" mājās ar 66:64 pārspēja Ronalda Zaķa "Donar". Pusfināliste tiks noskaidrota divu maču summā.

Izmantotie resursi:
https://plk.pl/mecz/142008/anwil-wl...
https://plk.pl/mecz/142009/suzuki-a...
https://live.2basketballbundesliga....
https://twitter.com/HeroesDenBosch/...
https://sigstrasbourg.fr/2022/12/me...
https://www.lnb.fr/elite/game-cente...
https://www.lnb.fr/elite/game-cente...