Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Biedriņš: "Līguma sarunas tagad būs vieglākas"

Biedriņš: "Līguma sarunas tagad būs vieglākas"
Andris Biedriņš
Foto: R. Kokšarovs, Sporta Avīze

Goldensteitas "Warriors" latviešu centrs Andris Biedriņš intervijā izdevumam "Sporta Avīze" prognozē, ka šovasar sarunas par jauno līgumu būs vienkāršākas, nekā pagājušajā rudenī, un izteicis cerību, ka par to izdosies vienoties jau jūlijā vai augustā.

Kā zināms, "Warriors" šogad palika ārpus play-off spēlēm, kaut gan aizvadīja produktīvāko sezonu 14 gadu laikā. "Pēc zaudējuma Denverai vairāk vai mazāk jau paši sapratām, ko tas nozīmē un ar ko tagad rēķināties. Pirms tam visiem bija skaidrs, ta mums būs vissvarīgākā spēle. Nevinnējām, un līdz ar to... Bēdīgi, ka ar 48 uzvarām netiekam play-off. Dalasa varbūt arī ir spēcīgāka, taču Denvera turpat vienā līmenī ar mums vien bija. Viss bija mūsu pašu rokās, taču diemžēl izlaidām ārā," Biedriņš atzīst, ka pašu rokās vien bija iespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs. "No otras puses, es domāju, ka kopumā šī komandai bija ļoti veiksmīga sezona - 48 uzvaras jebkurā gadījumā ir daudz, un sūdzēties par to, ka mēs būtu nospēlējuši slikti, nevar. Rietumu konference šogad ir tāda, kāda tā ir, un tas jāpieņem."

Pats spēlētājs sezonas beigas aizvadīja ļoti veiksmīgi, pēdējās septiņās spēlēs sasniedzot dubultciparus divos rādītājos jeb double-double, kā arī nosargājot līgas precīzākā metienu izpildītāja statusu. Biedriņš piekrīt, ka tieši beigās spēlējis savu sezonas labāko basketbolu. "Domāju, ka tā patiešām var teikt - beigās spēlēju labāk, nekā pirms tam sezonas laikā. Taču tam ir arī objektīvs skaidrojums - visās šajās spēlēs, kurās sasniedzu double-double, es uz laukuma spēlēju 35-40 minūtes. Un tas jau ir laiks, pa kuru šāda statistika savācas. Spēles laiks mainījies patiešām krasi, treneris deva iespēju izspēlēties vairāk, un attiecīgi vairāk kaut ko paspēju izdarīt ne tikai aizsardzībā, bet arī uzbrukumā - kādu punktu iemest, kādu bumbu savākt."

21. februārī Biedriņam tika izdarīta apendiksa operācija, taču viņš pats atzīst, ka divas nedēļas ilgā pauze nāca arī par labu, dodot iespēju atbrīvoties no jau iekrātā noguruma. "Domāju, tas daudz palīdzēja, lai veiksmīgi pabeigtu sezonu," atzinis basketbolists. "Bija fiziski grūti atgriezties tajā ritmā. Pašam pirms tam šķita, ka divas nedēļas - tas taču nav daudz. Taču tikai tad, kad atgriezos laukumā, pats varēju novērtēt, cik labā sportiskajā formā biju pirms tam. Pēc operācijas bija riktīgi grūti! Pagāja vēl kādas divas nedēļas, kamēr tiku atpakaļ sliedēs. Taču pēc tam bija vēl labāk, nekā iepriekš - jutos svaigāks, spēka un enerģijas atkal bija vairāk."

Šovasar beidzas Biedriņa pirmais līgums ar "Warriors", un nāksies sēsties pie sarunu galda (sarunas var sākties no 1. jūlija), lai slēgtu nākamo. Spēlētājs uzskata, ka šoreiz vienošanos panākt būs vieglāk, nekā pagājušajā rudenī, kad kluba un latviešu centru pārstāvošās aģentūras BDA viedokļi atšķīrās. "Tagad līguma vairs nebūs, un klubam būs jārīkojas, ja tas gribēs mani paturēt. Tāpēc domāju, ka reāli viss sāksies ātrāk. Tāpat domāju, ka tagad sarunas būs daudz vieglākas, nekā tas bija pagājušogad, un pastāv diezgan liela varbūtība, ka līgumu izdosies noslēgt jau vasaras laikā - tajā pašā jūlijā vai augustā. Protams, garantiju nav, taču ceru, ka viss atrisināsies ātri un sekmīgi. Es būtu ļoti apmierināts, ja mēs to varētu izdarīt jau vasaras laikā."

Izmantotie resursi:
"Sporta Avīze"

1 2 43 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2008-04-22 10:51, pirms 16 gadiem
Līgums taču nekur nepazudīs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Johansons

 +33 [+] [-]

, 2008-04-22 10:59, pirms 16 gadiem
Johansons rakstīja: double-double,centra spēlētājam savākt jau nav nekas fantastisks.


Izklausās tā, itkā mums NBA būtu desmitiem spēlētāju, kas vāc double-double. Pamēģini paskaitīt, cik tādu ir kaut LBL, pirms ver vaļā muti..

  +8 [+] [-]

, 2008-04-22 11:00, pirms 16 gadiem
Johansons rakstīja: double-double,centra spēlētājam savākt jau nav nekas fantastisks.

neviens jau nesaka ka tas ir kautkas fantastisks...

 +35 [+] [-]

, 2008-04-22 11:21, pirms 16 gadiem
samekle cik double double ir AB agraakajam konkurentam Foyle

  +8 [+] [-]

, 2008-04-22 11:40, pirms 16 gadiem
domaajams ka vasaraa par AB buus milziiga intrese..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: takagi

  +5 [+] [-]

, 2008-04-22 12:18, pirms 16 gadiem
Parakstīs, neparakstīs... ta jau vasarā radzēsim, jo, domāju, pirmām kārtām GSW centīsies noturēt Ellisu! Un uz abiem pa 10-15 M $ sezonā var arī nepietikt...vienīgais, ja šie Haringtonu nahrenizē cerot uz to ka nakamsezon kā PF Raits atverās.... tāpat skatoties ko BD domās darīt tālāk... bet citādāk es neredzu kā šie varēs tādā Salary cap iekļauties, jo (cik zinu) šiem tur NBA ir tāds knifiņš, ka pēc sezonas tīmam ir jābut plusos Salary capā - tb noņemot nost visus, kas ir kluvuši par brīvajiem aģentiem (uz doto mirkli) salary capam ir jābūt plusos un tad attiecīgi pēc iespējas (kādu ļauj tas Salary cap) tiek slēgti līgumi... tapēc, lai viņus abus (AB un Ellis) parakstītu salary capam ir jābūt pozitīvam! Kaut kā tā.... vispār baigā pentere tur ir ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Johansons

  +8 [+] [-]

, 2008-04-22 13:04, pirms 16 gadiem
nav ko uztraukties - tāpat zinām ka Biedriņš ir NBA cienīgs spēlētājs!!! gan jau sevi pierādīs arī citā komandā...

 +23 [+] [-]

, 2008-04-22 13:18, pirms 16 gadiem
Fantastisks tas nekas nav.. Bet regularitāte, ar kādu viņš tos vāca ierindo starp stiprākajiem līga (turklāt, neizdarot neko lieku, izmetot tikai 6-7 metienus) un ja nebūtu dažu pecoperācijas spēļu, tad arī vidēji būtu parsniedzis dd.

Dažiem var šķist, ka AB par maz bumbas vāc - "tikai 16 līgā" - bet te ir jāņem vērā 2 lietas spēles laiks (proporcionāli spēles laikam AB ir 3 lielākais bumbu skaits tikai aiz Camby un Howard) un komandas taktika, kur bieži Biedriņa uzdevums ir nobloķet aizsardzībā, lai pirmais pie atlēkušās bumbas ir Eliss vai BD un atrāk pāriet uzbrukumā. Pielikot laiku un uzticot metienus, pēdējie sezonas maži liecina, ka AB pa spēkam būtu vākt 12-13 bumbas un mest 16-17 punktus videji visas sezonas garumā.

Daudz būtiskāk ir ir tas ka ir kāpusi spēles efektivitāte uz 18.5, bet pārēķinot pret pilnu spēli 32, parliecinoši labāks par pārējiem komandas biedriem un 12 visā līgā!! priekša vērā ņemami vārdiņi Amare Stoudemire,Andrew Bynum ,Kevin Garnett , LeBron James ,Chris Paul ,Tim Duncan ,Carlos Boozer , Dwight Howard , Dirk Nowitzki , Ming Yao ,Kobe Bryant, Andris Biedrins , GSW,

bet aiz paliek tālāk Marcus Camby , Chris Bosh , Al Jefferson , Stephen Graham , Steve Nash , Pau Gasol , Carmelo Anthony , Manu Ginobili. Lai ari domine garais gals - vērā ņemama statistika.


Kā nosacits mīnus varētu tikt uzskatīts bloku skaits, bet te sezonas mērķis, ņemot vērā, ka komandas vienīgais centrs, bija samazināt sodu skaitu, lai spēles var nospēlēt līdz galam. Tas arī ir izdevies (tikai katrā 4 spelē sasniedz kritisko 5-6 sodu robežu, tikai reizes 3 nogājis no laikuma). Tā ka var būt agresīvāks aizsardzība. Cerams, ka trenē savu pustālo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +20 [+] [-]

, 2008-04-22 13:50, pirms 16 gadiem
andybean rakstīja: CERAMS KA VINU ATLAIDIS!!!!!!!!!!!

tevi pasu atlaidiis!!! ar siksnu pa mikstu vietu

  +8 [+] [-]

, 2008-04-22 14:08, pirms 16 gadiem
Labs (jauns) termins - dubultcipars! Vai pareizāk nebūtu divciparu skaitlis?

  +2 [+] [-]

, 2008-04-22 14:08, pirms 16 gadiem
Ja atkal noslēgtu izlgtermiņa līgumu tas būtu psc.. Viņš jau tagad komandā ir viss ilgāk no spēlējušajiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2008-04-22 15:21, pirms 16 gadiem
kritinjsh rakstīja: Labs (jauns) termins - dubultcipars! Vai pareizāk nebūtu divciparu skaitlis?


Aha, moš uztaisam visLatvijas balsošanu par double-double (un ne tikai šī) termina latviskošanu? Es pievienoju arī savu variantu - dublis - dublis
Vai varbūt - dubults neplīst?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-04-22 15:39, pirms 16 gadiem
SNOOPY88882 rakstīja: Vai ta BD nav?vai arī es ko jaucu?


reāli no GSW sastāva ilgāk pa Biedru klubā ir vien M.Pietruss
BD tika iemainīts pēc tam.

  +1 [+] [-]

, 2008-04-22 15:52, pirms 16 gadiem
howlongcanbeaccountname rakstīja: PIetruss un Biedriņš GSW ir vienādu laiku, jo abi tur parādijas vienā sezonā.
BD jau pāris gadus ar JR ārdijas pa GSW pirms parādijas AB&co, tātad, BD ir vecākais GSW spēlētajs, ja nemaldos tad viņš GSW parādijas kaut kur 2k2 gadā.


man atkal likās BD parādījās tikai vienu gadu pirms S-jax 2005/2006 sezonā!bet es iisti nez!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-04-22 16:16, pirms 16 gadiem
2004. g. vsaoraa Biedru panjeema draftaa, peecaak 2005. g. februaarii BD samainiija no NOH...veel taalaak 2007. g. februaarii GSW veica gadsimta dariiijumu un izvaroja IND!!!

  +6 [+] [-]

, 2008-04-22 16:39, pirms 16 gadiem
Johansons rakstīja: double-double,centra spēlētājam savākt jau nav nekas fantastisks.

un Tu vien spēj kā saķert pagjiras lops
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: BiLLy Boy

  +3 [+] [-]

, 2008-04-22 19:46, pirms 16 gadiem
takagi rakstīja: pie reizes arÄ« salÄ«dzini abu spēles laiku un tad muldi

foilu jau nelaida laukumaa jo vins nav tik labs

  +4 [+] [-]

, 2008-04-22 19:59, pirms 16 gadiem
BiLLy Boy rakstīja: GSW Sucks.....! Tikai ne Biedrins..... Bet taa pat..... S*** gabali.....! Biedrins ar Deivisu wareeja iet na citu klubu....



pats vispaar saproti ko runaa????

     [+] [-]

, 2008-04-22 20:49, pirms 16 gadiem
Goldensteita ideāli būtu saglabāt kodolu: Biedriņu Elisu un Beironu, varbūt kādu vēl labu kapātāju paņemt un tad nākamsezon būs vēl labāk!

     [+] [-]

, 2008-04-22 21:15, pirms 16 gadiem
bet tas buutu tiik smiekliigi ja vinju tieshaam atlaistu....
gan jau neatlaidiis bet smiekliigi buutu

     [+] [-]

, 2008-04-22 21:25, pirms 16 gadiem
juutu ies karsti ciinjaa par AB.. galvenais kaadai citai komandai pirmajai kko pasoliit un aizies
1 2 43 komentāri