Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kristaps Valters ievieš skaidrību

Šodien intervijā radio "SWH" basketbolists Kristaps Valters ieviesa skaidrību par savu statusu, kā arī dalījās iespaidos par savu jauno klubu - Ļubercu "Triumf".

Sarunas sākumā Kristaps Valters informēja, ka atrodas Piemaskavā, Ļubercos, norādot uz visvisādu baumu nepatiesumu, to skaitā "La Gazzetta dello Sport" rakstu par viņaiespējamo pievienošanos itāļu "Eldo Napoli": "Itālijā mēdz avīzēs rakstīt nepatiesu informāciju. Nezinu, ar ko tas saistīts, bet pagājušajā sezonā arī bija daudz kas tāds."

Valters pastāstīja, ka piedāvājums no "Eldo Napoli" patiešām arī bijis, bet tas atnāca tikai tad, kad jau bija panākta vienošanās ar "Triumf". Tika runāts arī par līgumu jau uz nākamo sezonu, bet kopsaucējs netika atrasts.

"Paši zināt, kā Krievijā ir ar to darīšanu (līgumu parakstīšanu - aut.), tāpēc arī tik ilgs laiks pagāja, kamēr vienojāmies par tiem visiem līguma punktiem. Komanda ir ļoti laba, ar vairākiem labiem spēlētājiem. Ir divi labi centri, protams, arī (Mairs) Četmens un (Terels) Laidejs." 26 gadus vecais aizsargs "Triumf" raksturoja kā ātru, agresīvu un spēcīgu, piemetinot, ka ir jau iepazinies un apradis ar komandu.

"Vispār Četmens ar Vasiču bija saspēles vadītāji, bet Vasičs brauc prom." Tā kā tagad trīs spēlētāji (Valters, Četmens, Laidejs) dalīs spēles laiku uz divām pozīcijām.

Iespējams, Valters debitēs jau 29. decembra mačā pret Maskavas "CSKA", bet pats basketbolists šaubās par šādu iespējamību: "Pēc deviņu mēnešu nespēlēšanas tas būtu labs pārbaudījums, taču ceru, ka treneris vēl neriskēs. Domāju, ka pieteikts gan būšu." Saspēles vadītājs arī pastāstīja, ka no sākuma bijis domāts par debiju 8. janvāra ULEB kausa izcīņas spēlē, kas arī visticamākais būs Valtera pirmā spēle "Triumf" rindās.