Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Ate no VEF pāriet uz Rumānijas čempionāta komandu

Emils Ozerinskis

Ate no VEF pāriet uz Rumānijas čempionāta komandu
Artis Ate. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF

Latvijas izlases basketbolists Artis Ate, kurš pēdējās divas sezonas pavadījis "VEF Rīga" sastāvā, karjeru turpinās Rumānijas komandā "Cluj Napoca", kura pērn ieguva valsts bronzas medaļas.

29 gadus vecais latviešu basketbolists Artis Ate karjeru nolēmis turpināt Rumānijas komandā "Cluj Napoca", tādējādi pirmo reizi izmēģinot spēkus leģionāra statusā. Ate pasaules kusa kvalifikācijas turnīra spēlēs aizvadītajā ciklā spēlēja Latvijas valstsvienības rindās, astoņās spēlēs vidēji gūstot 4,1 punktu. Rīgas VEF rindās basketbolists šosezon kļuva par Latvijas čempionu, vietējās līgas play-off turnīrā vidēji atzīmējosties ar 7,9 punktiem un 4,8 atlēkušajām bumbām. Savukārt Krievijas atklātajā čempionātā sezonas laikā Ate izcēlās ar 8,1 punktu un 2,8 izcīnītām bumbām zem groziem vidēji spēlē.

Transilvānijas komanda "Cluj Napoca" aizvadītajā gadā kļuva par Rumānijas līgas bronzas medaļnieci, taču komanda ir viena no stabilām Rumānijas līgas augšgala komandām. Pēdējās piecās sezonās komanda allaž bijusi starp līgas medaļniecēm, bet 2017. gadā vienība kļuva arī par valsts čempioni. Kopumā "Cluj Napoca" ieguvusi piecus Rumānijas čempiontitulus. Kopumā Latvijas basketbolisti Rumānijā nav sveši, jo jau vairākas sezonas šajā valstī pavadījis Ernests Kalve. Tāpat Rumānijā spēlējis Mareks Jurevičus.

Līdz šim 192 centimetrus garais aizsargs Artis Ate ārpus Latvijas klubiem nav spēlējis. Profesionālās karjeras pirmos sešus gadus Ate pavadīja "Liepājā", bet pēc tam pārcēlās uz kaimiņu komandu "Ventspili", kur nospēlēja trīs sezonas. Pēdējos divus gadus basketbolists pavadīja galvaspilsētā, pārstāvot VEF krāsas.

Rīgas VEF komanda šogad VTB līgā nespēlēs, izvēloties pāriet uz FIBA Čempionu līgu. Pagaidām gan jaunumi par Latvijas čempionvienības sastāva komplektāciju nav izziņoti. Jau iepriekš kļuva zināms, ka cits bijušais vefietis un Latvijas izlases basketbolists Andrejs Gražulis karjeru nolēmis turpināt Itālijas otrajā līgā, pievienojoties "Bertram Derthona".

  +3 [+] [-]

, 2019-07-19 13:40, pirms 5 gadiem
Visi bēg no vafeļfabrikas , Jaunupa un Rebela... visiem viņi zb ! Klāt neviens arī nenāk, laikam šie spēlēs šosezon ar LBL2 cienīgu sastāvu!

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 13:41, pirms 5 gadiem
lol

  -2 [+] [-]

, 2019-07-19 13:42, pirms 5 gadiem
Atem double step back ?

  -1 [+] [-]

, 2019-07-19 13:46, pirms 5 gadiem
Nevajag nolikt Rumāniju, izskatās, ka viņiem sāk ekonomika lēnām kustēties. Nav viņi vairs peramie zēni, kādi agrāk bija.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-19 14:05, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Nevajag nolikt Rumāniju, izskatās, ka viņiem sāk ekonomika lēnām kustēties. Nav viņi vairs peramie zēni, kādi agrāk bija.
Nu pēc 85 gadiem rumāņi apsteigs Vāciju!😉

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 14:05, pirms 5 gadiem
Vai tiešām tik labs spēlētājs vairs VEF`am nav vajadzīgs?

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 14:07, pirms 5 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Vai tiešām tik labs spēlētājs vairs VEF`am nav vajadzīgs?
No paziņas zinu , ka viņš vienkārši gribējis tikt prom no VEF !

  +2 [+] [-]

, 2019-07-19 14:12, pirms 5 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: No paziņas zinu , ka viņš vienkārši gribējis tikt prom no VEF !
Var jau saprast. Ja ir kaut mazākā iespēja - jāpamēģina tās leģionāra gaitas. Gan jau VEFs arī nebūtu spējīgs pielīdzināt algu šim klubam.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 14:17, pirms 5 gadiem
Žēl protams, bet nu kāpt uz leju, nu nezinu, kaut kas līdzīgs Gražulim. Domāju, ka abi mierīgi varēja tikai labākos klubos.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-19 14:17, pirms 5 gadiem
NBAviedoklis rakstīja: Var jau saprast. Ja ir kaut mazākā iespēja - jāpamēģina tās leģionāra gaitas. Gan jau VEFs arī nebūtu spējīgs pielīdzināt algu šim klubam.
Klausies tajā kadrā vairāk, viņš pilnas ausis piestāstīs, kā jau cirvim pienākas

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 14:33, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Klausies tajā kadrā vairāk, viņš pilnas ausis piestāstīs, kā jau cirvim pienākas
Vienīgais cirvis šeit esi Tu! Tik kladzini to ko pats gribi dzirdēt , redzet, nevis uzklausi kādu , ja kāds zin ko vairāk! Ta ka sēdi savā šķūnī - cirvja vietā !

  -1 [+] [-]

, 2019-07-19 14:38, pirms 5 gadiem
Interesanti, cik šāds Ate (un līdzīgi) karjerā galu galā nopelnīs un ko darīs pēc tās? 29 gadi, seši gadi Liepājā, trīs Vpilī, divi VEF. Vai vispār ir vērts tās naudas dēļ tā upurēt veslību?

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 14:47, pirms 5 gadiem
Geks uz Šiauļai, interesanti...

  -1 [+] [-]

, 2019-07-19 14:51, pirms 5 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Visi bēg no vafeļfabrikas , Jaunupa un Rebela... visiem viņi zb ! Klāt neviens arī nenāk, laikam šie spēlēs šosezon ar LBL2 cienīgu sastāvu!
tev šmurguli uzmanības trūkums?

  -3 [+] [-]

, 2019-07-19 14:51, pirms 5 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Vienīgais cirvis šeit esi Tu! Tik kladzini to ko pats gribi dzirdēt , redzet, nevis uzklausi kādu , ja kāds zin ko vairāk! Ta ka sēdi savā šķūnī - cirvja vietā !
Tevī klausīties? Tu kā skauģīgs tīnis pie katra vef raksta čīksti un mani bezsakarā piesauc...Tas mani skaidri parāda, ka esi nožēlojams savā būtība, tad nu jautājums, kāpēc mani kaut mērā tevi vajadzētu klausīt? Loģiski, pilnīgi nekāda pamatojuma tam nav....Ate projām gribēja, jo pašlaik nav budžets savākts un tas ir normāli, abiem mūsu flagmaņiem ir praktiski uz pusi mazāki budžeti, BKV iespējams pat vairāk būs....

Interesanti tas, ka es esmu lies arī Bacelona (basketbola) un Arsenal fans, bet redz, Tu tikai vef redzu, visur un vienīgi vef, vecīt, tas ir slimi. Visu trakāku padara, ka pie aicinājuma publiski paust viedokli, pazudi krūmos. Mani vismaz sociālajos tīklos atrast var. Teiksim Pleinica kungs zina, kas es esmu un ja ir normāli temati, tad mums ir laba diskusija arī.

Un pie raksta, kur ir galvenais Ate, Tu nez kāpēc primāro noliec vef...Tas ir pilnīgs vāks un kā jau teicu, cirvis.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 14:59, pirms 5 gadiem
asta rakstīja: Interesanti, cik šāds Ate (un līdzīgi) karjerā galu galā nopelnīs un ko darīs pēc tās? 29 gadi, seši gadi Liepājā, trīs Vpilī, divi VEF. Vai vispār ir vērts tās naudas dēļ tā upurēt veslību?
A ko darīt, vagonus kraut, iet pa šoferi, ja padodas un par to saņem savus 4-5K mēnesī, lai spēlē! Liepājā skaidrs, ka neko nenopelnīja, Vef jau kkam bija jābūt, ja samaksāja

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 15:02, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tevī klausīties? Tu kā skauģīgs tīnis pie katra vef raksta čīksti un mani bezsakarā piesauc...Tas mani skaidri parāda, ka esi nožēlojams savā būtība, tad nu jautājums, kāpēc mani kaut mērā tevi vajadzētu klausīt? Loģiski, pilnīgi nekāda pamatojuma tam nav....Ate projām gribēja, jo pašlaik nav budžets savākts un tas ir normāli, abiem mūsu flagmaņiem ir praktiski uz pusi mazāki budžeti, BKV iespējams pat vairāk būs....

Interesanti tas, ka es esmu lies arī Bacelona (basketbola) un Arsenal fans, bet redz, Tu tikai vef redzu, visur un vienīgi vef, vecīt, tas ir slimi. Visu trakāku padara, ka pie aicinājuma publiski paust viedokli, pazudi krūmos. Mani vismaz sociālajos tīklos atrast var. Teiksim Pleinica kungs zina, kas es esmu un ja ir normāli temati, tad mums ir laba diskusija arī.

Un pie raksta, kur ir galvenais Ate, Tu nez kāpēc primāro noliec vef...Tas ir pilnīgs vāks un kā jau teicu, cirvis.
Kārtējo reizi atliek tikai pasmieties par tevi ... 😂

     [+] [-]

, 2019-07-19 15:02, pirms 5 gadiem
Motorolers rakstīja: A ko darīt, vagonus kraut, iet pa šoferi, ja padodas un par to saņem savus 4-5K mēnesī, lai spēlē! Liepājā skaidrs, ka neko nenopelnīja, Vef jau kkam bija jābūt, ja samaksāja
Nē, nekādā gadījumā nesaku, ka kaut kas nav pareizi, vienkārši interesanti cik paliek pēc karjeras. Pie tam ņēmot vērā, ka Atem vēl nav pati sliktākā karjera..

  -2 [+] [-]

, 2019-07-19 15:07, pirms 5 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Kārtējo reizi atliek tikai pasmieties par tevi ... 😂
neizbrīna šāda atbilde. Turpini savu nožēlojamo eksistenci, vajadzēja uzreiz kompī ielogoties, lai tādi samurgojumi nav jālasa...Vienīgais, ko tev ieteikt varu, attīsties, savādāk redzams, ka tev ir nopietnas mentālas problēmas + acīmredzot ar sapratni arī.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-19 15:11, pirms 5 gadiem
Es ceru, ka ČL mūsu klubi nebūs peramo zēnu lomā, līdzīgi kā bija ar čehu Opava pagājušosezon, kura izcīnīja, šķiet, 1 uzvaru 14 spēlēs un daudzās spēlēs cieta sagrāvi...

  +2 [+] [-]

, 2019-07-19 15:14, pirms 5 gadiem
Man nesaprotams manevrs no VEF Gražulis un Ate uz joberlīgām, viņi tak nav slikti kapātāji, Ate labs defs varētu atrast ko jaudīgāku, patreiz izskatās ka visi ņem fraku no VEF, ar ko tad ir doma spēlēt čempionlīgā? Un kurš apmeklēs tādas spēles? Ja jau nav finanses tad spēlē tikai Lat-Est līgā, ko tur blamēties..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-07-19 15:31, pirms 5 gadiem
jeepis59 rakstīja: Man nesaprotams manevrs no VEF Gražulis un Ate uz joberlīgām, viņi tak nav slikti kapātāji, Ate labs defs varētu atrast ko jaudīgāku, patreiz izskatās ka visi ņem fraku no VEF, ar ko tad ir doma spēlēt čempionlīgā? Un kurš apmeklēs tādas spēles? Ja jau nav finanses tad spēlē tikai Lat-Est līgā, ko tur blamēties..
Tev pārsteigums? Jau pērn teica, ka šogad būs diezgan klubi, kam problēmas būs ar finansēm un Gailīša intervija norādīja, ka ar jaunajiem diezgan spēlēs, abi mūsu flagmaņi tā darīs.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-19 15:32, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es ceru, ka ČL mūsu klubi nebūs peramo zēnu lomā, līdzīgi kā bija ar čehu Opava pagājušosezon, kura izcīnīja, šķiet, 1 uzvaru 14 spēlēs un daudzās spēlēs cieta sagrāvi...
pašlaik viss uz to iet

     [+] [-]

, 2019-07-19 15:33, pirms 5 gadiem
Apkaunojums, ka basketbola valsts galvenais klubs ir šitā nolaidies.

     [+] [-]

, 2019-07-19 15:34, pirms 5 gadiem
Labi, ka kāds ierakstīja komentāros par Gražuli, tieši domāju, kurš vēl bija tas latviešu spēlētājs, kurš VEF izmantoja kā tramplīnu pēc spēlēšanas VTB, pievienojoties augstas klases klubam

  -1 [+] [-]

, 2019-07-19 15:49, pirms 5 gadiem
Kāpēc karjerā jāsper solis, nē, pat 2 vai 3, atpakaļ?! Rumānijas čempis, nopietni. Diez vai nauda ar tur ir krietni lielāka....

  +2 [+] [-]

, 2019-07-19 16:53, pirms 5 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Apkaunojums, ka basketbola valsts galvenais klubs ir šitā nolaidies.
Kopš tika atjaunota Latvijas Republika, kad VEF ir bijis galvenais valsts klubs? Tas ka VEF? Arī ASK Rīgā sapņoja kļūt par Eirolīgas dalībnieku
Kad aizies VEF pie miroņiem, kuru tad cels augšā?
Kurzemē joprojām vērtības nemainās, lai kur un kā tas jums tur lohiem nepatiktu.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 17:04, pirms 5 gadiem
Domāju,ka visas LV klubu problēmas saistītas ar palitisko pārdali valstī...
Basis pats neģenerē naudu (spēlētāju pārdošana,eirokausi ,reklāma utt) ,tāpēc šobrīd turās uz pašvaldību un Valsts A/S atbalsta ,kurš lēnām tiek pārdalīts uz citiem kanāliem (ko atbalsta jaunie politiskie speki).
Tākā vietējā līga paliks par ieskriesanās celiņu jauniem,kas varbūt ,nav slikti.

     [+] [-]

, 2019-07-19 17:34, pirms 5 gadiem
Jawa rakstīja: Domāju,ka visas LV klubu problēmas saistītas ar palitisko pārdali valstī...
Basis pats neģenerē naudu (spēlētāju pārdošana,eirokausi ,reklāma utt) ,tāpēc šobrīd turās uz pašvaldību un Valsts A/S atbalsta ,kurš lēnām tiek pārdalīts uz citiem kanāliem (ko atbalsta jaunie politiskie speki).
Tākā vietējā līga paliks par ieskriesanās celiņu jauniem,kas varbūt ,nav slikti.
Kurš ir gatavs guldīt naudu pasākumā uz kuru pat 1000 cilvēki nenopērk biļetes? Ventpils problēmas, manuprāt vairāk ir saistītas ar mazā ķeizara konfliktu ar ostas uzņēmējiem. Valmieru uzmeta Ordo un šie iebrauca parādos. Savukārt starp lielo uzņēmumu vadītājiem ir maz sporta mīļotāju. Un pēc nodokļu reformas mazgātājiem sporta klubi arī vairāk nav interesanti.