Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šmits kļūst par divkārtējo Lietuvas kausa ieguvēju, Mejeris izcīna kausu Rumānijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šmits kļūst par divkārtējo Lietuvas kausa ieguvēju, Mejeris izcīna kausu Rumānijā
Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas

Šodien par Lietuvas jeb Mindauga kausa divkārtējo čempionu kļuva Rolands Šmits, kurš ar astoņiem punktiem palīdzēja Kauņas ''Žalgiris'' ar 86:70 apspēlēt Paņevežas ''Lietkabelis''. Polijas kausa finālā zaudēja Ojāra Siliņa un Aigara Šķēles ''Stal''. Par Rumānijas kausa ieguvēju ''Cluj-Napoca'' sastāvā kļuva Mareks Mejeris.

• Par divkārtējo Mindauga kausa jeb Lietuvas kausa uzvarētāju šodien kļuva latvietis Rolands Šmits, kurš finālā 16:12 minūšu laikā ar astoņiem punktiem (1p. 2/2, 2p. 3/3, 3p. 0/1) palīdzēja ‘’Žalgiris’’ ar 86:70 pārspēt Paņevežas ‘’Lietkabelis’’.

• Mindauga kausu ‘’Žalgiris’’ izcīnīja piekto sezonu pēc kārtas un sesto kopumā. Vēl divas reizes uzvarējusi Kauņas sīvākā pretiniece Viļņas ‘’Rytas’’.

• Bez gūtajiem astoņiem punktiem Šmitam arī divas atlēkušās bumbas, viena piespēle, viena kļūda un divas pārķertās bumbas.

• Uzvarētājiem virs desmit punktiem iemeta četri spēlētāji – Kīnans Evanss (16), Laurins Birutis (12), Breidijs Maneks (12) un Toms Dimša (12).

• Polijas kausa finālā zaudēja Ojāra Siliņa un Aigara Šķēles pārstāvētā Ostravas ‘’Stal’’, kas ar 71:94 piekāpās Varšavas ‘’Legia’’.

• Šķēle traumas dēļ nespēlēja, bet Siliņš 34:39 minūšu laikā guva 13 punktus (1p. 1/2, 2p. 3/7, 3p. 2/6), izcīnīja piecas bumbas zem groziem un atdeva vienu rezultatīvo piespēli.

• Par Rumānijas kausa ieguvēju kļuva Mareka Mejera ‘’Cluj-Napoca’’, kas finālā ar 84:70 apspēlēja Bukarestes ‘’Rapid’’.

• Mejeris laukumā pavadīja 13:28 minūtes, kurās guva sešus punktus (2p. 3/3), kā arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

• ‘’Cluj-Napoca’’ par Rumānijas kausa ieguvēju kļuva sesto reizi, visus titulus izcīnot kopš 2015./2016. gada sezonas. Šī kļuva par otro sezonu pēc kārtas, kad vadošais rumāņu klubs izcīna kausu.

Izmantotie resursi:
https://lkl.lt/rungtynes/11065
https://plk.pl/en/mecz/174736/legia...
https://www.frbaschet.ro/baschet/ga...