Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Uzbrucējs Jānis Bērziņš pamet Polijas klubu "Lancut"

Agris Suveizda

Uzbrucējs Jānis Bērziņš pamet Polijas klubu "Lancut"
Jānis Bērziņš. Foto: Sokół Łańcut

Polijas basketbola klubs Laņcutas "Sokol" pavēstījis par sadarbības izbeigšanu pēc abpusējas vienošanās ar 30 gadus veco latviešu uzbrucēju Jāni Bērziņu. Klubs pateicās spēlētājam par pavadīto laiku un novēlēja veiksmi karjeras turpinājumā.

Laņcutas klubs ar bilanci 4-13 ieņem 14. vietu 16 komandu konkurencē, bet Bērziņš piedalījās visos līgas mačos, lielāko daļu sāka starta pieciniekā un vidēji 29,2 minūtēs sakrāja 9,4 punktus, 6,5 atlēkušās bumbas, 2,8 rezultatīvas piespēles un 1,2 kļūdas.

Divkārtējais Latvijas čempions un 2013. gada Eiropas U20 vicečempions Bērziņš ir spēlējis arī Itālijā, Spānijā un Grieķijā, bet Polijā viņš pārstāvēja jau trešo klubu – iepriekš spēlējis arī "Zielona Gora", ar ko ieguva Polijas superkausu un kausu, un Varšavas "Legia". Latvijā pārstāvējis "Valmieru", VEF un "Ventspili".

Polijas vecākā sporta laikraksta Przegląd Sportowy basketbola žurnālists Jakubs Vojčiņskis nesen intervijā Andreja Siliņa Patreon materiālā komentēja arī Bērziņa sezonu, izsakot pārsteigumu, ka latvietis pievienojās vienai no līgas pastarītēm: "Viņš šajā komandā īsti neiederas un ir pelnījis vairāk par spēlēšanu komandā, kas cīnās par neizkrišanu, kurā ir amerikāņi, kuri grib dominēt ar bumbu, kurā ir finansiālas problēmas utt." Sezonas sākumā Bērziņš bija arī komandas kapteinis.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/PTGsokol/status...

  +1 [+] [-]

, 2024-01-18 10:49, pirms 4 mēnešiem
Interesanti cik šadā polijas komandā alga...

  +1 [+] [-]

, 2024-01-18 11:02, pirms 4 mēnešiem
vienkārši Anatolijs rakstīja: Interesanti cik šadā polijas komandā alga...
Vienam no muusu veteraniem ja nemaldos pamatalga bija 90k gadaa + visaadi labumi... Turcijas 2trajaa liigaa esot pat vairaak.

Saliidzinaajumam Smits Zalgirii pelna 70k MEENESII!

  +1 [+] [-]

, 2024-01-18 11:38, pirms 4 mēnešiem
vienkārši Anatolijs rakstīja: Interesanti cik šadā polijas komandā alga...
Cik sapratu dārgākais spēlētājs komandā, virs 70k sezonā. Warsava ieprieksējā sezonā pat vairāk. Sķēle piemēram Polijā pelna virs 100k

     [+] [-]

, 2024-01-18 11:42, pirms 4 mēnešiem
Statistika jau nav tik slikta, bet iespējams prasītos vairāk punktu....Vai VEF varētu pacelt?