Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kuksiks un "Sun Devils" uzvar trillerī

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Kuksiks un "Sun Devils" uzvar trillerī
Rihards Kuksiks izcīna atlēkušo bumbu spēlē pret UCLA
Foto: AP

Svarīgu uzvaru NCAA čempionāta ''Pac-10'' konferences spēlē šonakt izcīnīja Riharda Kuksika pārstāvētā Arizonas štata ''Sun Devils'' vienība, kas pēc sešu gadu pārtraukuma izcīnīja panākumu ''Pauley Pavilion'' arēnā, ar rezultātu 61:58 pagarinājumā pieveicot Losandželosas ''UCLA Bruins". Kuksika rēķinā seši punkti un sešas bumbas zem groziem.

Spēles sākums sekmīgāks padevās "Sun Devils" basketbolistiem – mača rezultātu ar tālmetienu atklāja Rihards Kuksiks, bet pēc tam lieliski laukumā darbojās arī parējie Arizonas štata universitātes pārstāvji, pēc piecarpus nospēlētām minūtēm atrodoties vadībā ar 11:4. Pateicoties lieliskam darbam aizsardzībā, pēc 15 nospēlētām minūtēm mājiniekiem izdevās spēli līdzsvarot – 23:23. Pirmā puslaika izskaņā viesiem tomēr izdevās nosargāt nelielu vadību, dodoties lielajā pārtraukumā ar divu punktu pārsvaru – 27:25.

Zīmīgi, ka Kuksiks jau pirmajā puslaikā realizēja divus no trim izpildītajiem trejačiem, tomēr abus latvieša metienus no tuvās distances bloķēja atlētiskie "UCLA" universitātes garā gala spēlētāji.

Otro puslaiku krietni veiksmīgāk iesāka "UCLA" vienība, veicot izrāvienu 7:0 un palielinot savu vadību līdz pieciem punktiem (32:27). Arī ceturtdaļas vidū iniciatīva piederēja mājiniekiem, kuri lieliski tika galā ar "Sun Devils" zonas aizsardzību un astoņas minūtes pirms spēles beigām atradās vadībā ar rezultātu 54:43. Jo tuvāk nāca spēles beigas, jo sekmīgāk abos laukuma galos sāka darboties viesi no Arizonas. 3:33 minūtes pirms spēles beigām rezultāts vairs tikai 54:52 par labu "UCLA Bruins". Mača izskaņā līdera lomu uzņēmās Džeimss Hārdens, kurš ar diviem precīziem soda metieniem panāca izlīdzinājumu (54:54). Mājiniekiem bija iespēja izraut uzvaru pamatlaika beigās, tomēr Darena Kolisona pustālais metiens savu mērķi nesasniedza, kas nozīmēja, ka uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešams papildlaiks.

Papildlaika sākumā savu piekto personīgo piezīmi izpelnījās Rihards Kuksiks un bija spiests atstāt laukumu. Arī papildlaikā abas komandas demonstrēja līdzīgu basketbolu, vadībā izvirzījās te viena, te otra komanda, bet beigu beigās pārāki izrādījās Arizonas štata "Sun Devils", kas, pateicoties Dereka Glasera soda metieniem, izcīnīja uzvaru ar 61:58, tādējādi izcīnot pirmo uzvaru
"Pauley Pavilion" arēnā pēdējo sešu gadu laikā.

Rihards Kuksiks spēli uzsāka pamatsastāvā un palīdzēja savai komandai ar sešiem gūtiem punktiem (divpunktnieki – 0/2, tālmetieni – 2/6), sešām izcīnītām bumbām zem groziem un vienu rezultatīvu piespēli. Tāpat latvieša rēķinā piecas personīgās piezīmes.

Uzvarētāju labā sekmīgu spēli aizvadīja ''Sun Devils'' līderi Džeimss Hārdens un Džefs Pendergrāfs. Pirmais komandas uzvaru sekmēja ar 24 punktiem, bet Pendergrāfs atzīmējās ar 18 punktiem (divpunktnieki - 9/10) un septiņām bumbām zem groziem.

Izmantotie resursi:
espn.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-01-18 01:16, pirms 15 gadiem
edziic rakstīja: šoreiz trojkas tik labi nesakrita, bet labi ka uzvara
ja paskatas uz rezultatu un njem vera ka bija pagarinajums tad nevienam nekrita...ja protams neskaita Dzefu kam metieni 9/10

  +1 [+] [-]

, 2009-01-18 01:17, pirms 15 gadiem
Beidzot spēle tiešraidē redzēta... Kuksiks lai ari soreiz 6 pts bet labi nokapaja, un pēc komentetajiem var saprast ka Kuku jau ir iepzinushi un rekjinas Talantīgs dzheks lai veicas turpmak!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-18 01:42, pirms 15 gadiem
swoosh rakstīja: Beidzot spēle tiešraidē redzēta... Kuksiks lai ari soreiz 6 pts bet labi nokapaja, un pēc komentetajiem var saprast ka Kuku jau ir iepzinushi un rekjinas Talantīgs dzheks lai veicas turpmak!!!
Kur skatiijies? Nezin kad veel ko varees redzeet? Gribeetu ar šo redeet drabiibaa...

  +4 [+] [-]

, 2009-01-18 01:49, pirms 15 gadiem
Prieks par uzvaru , jo kā nekā UCLA vieni no līderiem

  +2 [+] [-]

, 2009-01-18 08:40, pirms 15 gadiem
Nav rakstīts, cik minūtes viņš spēlēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-18 10:11, pirms 15 gadiem
sports.espn.go.com: NBA Draft - 2009 NBA Draft - ESPN

chada forda vertejuma Kuksika teammates ienjem 3vietu drafta..

     [+] [-]

, 2009-01-18 13:21, pirms 15 gadiem
Arī paskatījos šo spēli. Džeki (komentētāji) Kuksiku sauc par Ruksiku. Nez vai tas pašam Rihardam patīk? Otrs. Viņa lomu laukumā es nesapratu. Sundevils spēli veidoja divi špieleri Hardens un Pendegrafs - visi pārējie ir pilnīgi statisti. Vēl nedaudz saspēles vadītājs Glasers kaut ko veidoja. Pie pārējiem bumba ir tikai uz brīdi, kamēr tie divi iekārtojas. Nez, liekas brīdi, kad komanda ir baigos mīnusos, vismaz tad tīma labākajam 3pkt metējam dos izmest - ne sūda. No otras puses laukumā šis bija praktiski visu laiku tā kā potenciālo maiņu laikam nav...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-18 20:31, pirms 15 gadiem
Hārdens pagaidām ir 2. vietā NBA draftā pēc nbadraft.net datiem.
Pendergrāfs gan vairāk uz 2. raundu pagaidām pretendē. Viss atkarīgs cik velli labi spēlēs un līdz ar to komandas līderi arī kāps vai kritīs NBA draftā. Bet tiešām prieks par Kuksiku, ka viņš spējis izkarot vietu starta 5niekā un viņam arī tiek dota iespēja mest.

     [+] [-]

, 2009-01-19 17:04, pirms 15 gadiem
sport-scene šito var novilkt, neesmu pievērsis uzmanību, bet gan jau citas Pac 10 spēles arī varētu...komentētāji atpazina uzreiz mača sākumā Kuksiku kā "deadly shooter" - prieks izrunāja gan apmēram "Raihārds Kuksiks" un arī izrādās, ka komandā Kuksiku sauc par Riku