Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bijušais elektriķis nodrošina uzvaru

Ceturto panākumu aizvadītajās Itālijas čempionāta desmit spēlēs izcīnījusi Kristapa Janičenoka pārstāvētā vienība Boloņas "Upim", kas izbraukumā ar rezultātu 84:78 pārspēja "Scavolini".

Spēli mājinieki - "Scavolini" - iesāka daudz drošāk, panākot 13:6 uz rezultāta tablo, tomēr "Upim" saspēles vadītāja Horāsa Dženkinsa individuālā meistarība spēli izlīdzināja. 8.minūtē spēlē iesaistījās viens no iepriekšējās ULEB kausa izcīņas spēles ar čehu "Nymburk" varoņiem Kristaps Janičenoks, kurš gan pirmajā ceturtdaļā, kas noslēdzās jau ar 24:18 Boloņas kluba labā, atzīmējās ar neprecīzu tālmetienu. Otrajā ceturtdaļā gan Janičenoka, gan "Upim" sniegums bija krietni pārliecinošāks. Pieci latviešu basketbolista gūtie punkti pēc kārtas izvirzīja viesus vadībā ar plus 14 (40:26). Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 45:30 "Upim Bologna" labā.

Trešās ceturtdaļas vidū, kad no rezervistu soliņa spēlē iesaistījās Janičenoks, "Upim Bologna" atradās vadībā ar 54:37, taču turpinājumā "Scavolini" izdevās atjaunot intrigu. Pirms pēdējām desmit minūtēm viesu pārsvars bija vairs tikai pieci punkti (65:60). Latviešu vieglajam uzbrucējam "Scavolini" izrāviena laikā divi neprecīzi divpunktu metieni un viena kļūda. Ceturtās ceturdaļas vidū Boloņas kluba rindās atgriezās starta piecinieka vīri, kas spēja nosargāt pārsvaru un izcīnīt ceturto uzvaru ar rezultātu 84:78.

Kristaps Janičenoks kopumā nospēlēja 20 minūtes, gūstot astoņus punktus (divpunktnieki 2/4, tālmetieni 1/2, soda metieni 1/1), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra divas pretinieku piespēles, kā arī pieļāva trīs kļūdas. Galvenais Boloņas kluba uzvaras kaldinātājs bija saspēles vadītājs Horāss Dženkinss, kura kontā 30 gūti punkti. Šī spēlētāja basketbolista karjeras sākums bijis pietiekami viļņains, jo ticis izmests no vidusskolas pēdējās klases nesekmīgas dēļ, tādēļ trīsarpus gadus piestrādājis par elektriķi. Tiesa, pēc vairāku gadu pārtraukuma mācības atsāka un turpināja savu ceļu uz NBA (uz Detroitas "Pistons" rezervistu soliņa noraudzījās slaveno kautiņu starp atsevišķiem Indianas "Pacers" spēlētājiem un Detroitas līdzjutējiem).

Izmantotie resursi:
www.legabasket.it