Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Laksa pievienojas pieckārtējai Ungārijas čempionei ''Alba Fehervar''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Mārtiņš Laksa pievienojas pieckārtējai Ungārijas čempionei ''Alba Fehervar''
Mārtiņš Laksa ''Estudiantes'' treniņā. Foto: Estudiantes/Twitter

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Laksa, kurš aizvadītās sezonas izskaņā pārstāvēja Spānijas čempionāta vienību ''Estudiantes'', pārcēlies uz Ungāriju un pievienojies pieckārtējai valsts čempionei ''Alba Fehervar''.

31 gadu vecais latvietis kopš 2019. gada pārstāvēja vienu no Polijas spēcīgākajām komandām Ļubļinas ''Start''. Aizvadītās sezonas izskaņā Laksa atgriezās Spānijas ACB līgā, pievienojoties Madrides ''Estudiantes'', kuras rindās piedalījās sešāss spēlēss.

2020./2021. gada sezonā uzbrucējs Polijas čempionātā atzīmējās ar 14,3 punktiem un 3,9 atlēkušajām bumbām, trāpot 43,4 procentus trīspunktnieku un 96,7 (!) procentus soda metienu. Sešās spēlēs Eiropas spēcīgākajā vietējā līgā snaiperis guva 3,2 punktus un izcīnīja 1,3 atlēkušās bumbas. Arī ''Estudiantes'' vienībā Mārtiņš Laksa ar augstu precizitāti uzbruka grozam - trāpīti 40 procenti trīspunktnieku un nekļūdīgi izpildīti soda metieni.

Nu Laksa pievienojies Ungārijas čempionāta komandai ''Alba Fehervar''. Līgums noslēgts pēc tam, kad ungāru klubs meklējis aizstājēju amerikāņu uzbrucējam Donte Tomasam, kurš neizturēja medicīniskās pārbaudes. Komandas galvenais treneris ir slovēnis Dejans Mihevcs, kurš iepriekš četras sezonas strādāja Polijas čempionātā, vadot Vloclavekas ''Anwil'' un Toruņas ''Twarde Pierniki''.

Latviešu basketbolists karjeras laikā spēlējis arī ''VEF Rīga'', basketbola klubā ''Ventspils'', ''Valmiera/ORDO'', ''Jūrmala'' un Spānijas ACB klubā ''Obradoiro''.

Laksas jaunais klubs ''Alba Fehervar'' ir pieckārtējā Ungārijas čempione un četrkārtējā Ungārijas kausa ieguvēja. Iepriekšējie tituli abās sacensībās izcīnīti 2017. gadā. Pagājušajā sezonā ''Alba Fehervar'' pārstāvēja nesen ''VEF Rīga'' pievienojušais amerikāņu aizsargs Rons Karijs. Klubs Ungārijas čempionāta regulāro sezonu noslēdza piektajā vietā ar 16 uzvarām 26 spēlēs, bet jau ceturtdaļfinālā piecos mačos piekāpās DEAC vienībai.

Izmantotie resursi:
https://www.albakosar.hu/index.php?...

  +3 [+] [-]

, 2021-08-16 12:35, pirms 3 gadiem
Nav slikti! Noteikti būs viens no komandas līderiem ar lielu speles laiku! Ungārijā vispār pedējos gados līmenis audzis un ļoti labi leģionāri tiek piesaistīti!

  -1 [+] [-]

, 2021-08-16 14:06, pirms 3 gadiem
sešāss spēlēss. kas te pie datora ticis, pirmklasnieki rakstus raksta ?

     [+] [-]

, 2021-08-16 14:28, pirms 3 gadiem
Veiksmi Martinam. Un lai trinisi krit groza uz nebedu!

     [+] [-]

, 2021-08-16 16:19, pirms 3 gadiem
Viņu nu gan uz izlasi vajadzētu sasvilpt, jau jau Banki pārbaudīja tādus (pagaidām) zoniņus, kuriem līdz reālai spēlei izlases kreklā ir tikpat tāls attālums kā sivēna šnukuram līdz Mēnesim, tad Laksa ir noteikti viens no tiem, kas var izlases spēli tikai pastiprināt. Jo metiens viņam tiešām ir izcili labs, aizsardzībā ar baigās ziepes nevāra. Vaina viena - nu bišķin tā sportiskā niknuma pietrūkst.