Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Janičenoks paliks Boloņā

Janičenoks paliks Boloņā
Kristaps Janičenoks
Foto: Ciamillo-Castoria

Latviešu basketbolists Kristaps Janičenoks intervijā "Sporta Avīzei" izteicies, ka paliks savā pašreizējajā klubā Boloņas "Upim" un pastāstīja par aktualitātēm boloņiešu vienībā.

Pagājušajā nedēļa izskanēja bauma par iespējamo Janičenoka aizmaiņu uz Milānas "Armani Jeans". Pats basketbolists kategoriski noliedza iespēju pārcelties uz citu Itālijas klubu. "Lai kaut ko darītu, klubam ir vajadzīga mana piekrišana, un es varu pateikt, ka neko tādu negribu - ne armani džīnus, ne bakardi džīnus, ne kādus citus džīnus... Vispār negribu! Itālijā es komandu vairs nemainīšu - to es varu pateikt pilnīgi noteikti. Absolūti izslēgts. Tā ir mana nostāja. Lai kā man te ietu, lai kas arī notiktu - pat ja vairs nebūšu Boloņā, komandas Itālijā vairs nemainīšu," tā pirms 18. janvāra Itālijas čempionāta spēles intervijā "Sporta Avīzei" izteicās Kristaps Janičenoks.

Janičenks arī pastāstīja par pirms kāda laika gūto muguras savainojumu (tagad gan viss ir kārtībā ar muguru), kā dēļ viņš izlaida pāris mačus: "Divus mēnešus mocījos ar muguru, patiesībā diezgan nopietni - spēlēju ar pretsāpju injekcijām. Ko es varu teikt - faktiski pie vainas mans pieredzes trūkums. Tā vietā, lai pāris nedēļu vienkārši apsēstos malā, nespēlētu un mājās izārstētu problēmu, es gāju un spēlēju. Protams, arī no kluba puses bija zināms spiediens, lai eju laukumā."

Boloņas "Upim" pašreiz ir otrs lielākais budžets starp Itālijas klubiem, kas uzliek papildus atbildības sajūtu, ko min Janičenoks: "Budžets ir tāds, ka kluba vadība var atļauties darīt visu, ko vēlas, un attiecīgi tiek gaidīts arī rezultāts no komandas. Maconam rezultātu nebija - tagad paņēma [bijušo Serbijas izlases galveno treneri] Draganu Šakotu. Tagad redzēsim, ko viņš parādīs un ko izmainīs. Nav jau viegli atnākt un uzreiz uztaisīt "baigo" komandu. Ja tā godīgi, līdz šim tā īpaši nekas komandā nav mainījies. " 24 gadus vecais uzbrucējs arī atklāja, ka ar jauno treneri attiecības veidojas labas un abpusēji izprotošas.

Janičenoks izteicās, ka "Upim" vajadzētu iekļūt izslēgšanas spēlēs, kā arī komentēja Itālijas basketbolu: "Astoņnieks būs, par to es nešaubos - es pat domāju, ka beigās būs arī četrinieks. Jāatzīst, ka šogad Itālijas līga ir vienkārši katastrofāla. Ja tādas komandas kā Avelīno un Montagranāra ir otrajā vietā... Skaidrs, ka Sjēna ir ārpus konkurences – tā ir patiešām laba komanda, daudzi uzskata – šobrīd "Top-4" Eiropā. Bet pārējās komandas patiešām vājas - ļoti haotisks basketbols, nekvalitatīvs. Par daudz amerikāņu, visu laiku maina trenerus un spēlētājus. Salīdzinot ar gadu, kad spēlēju "Capo d'Orlando", kopējais līmenis ir katastrofāli krities. Starp citu, to ļoti labi var redzēt Eirolīgā - "Montepaschi" vēl kaut ko uzvar, uz robežas turas arī Roma, taču Milāna un Boloņas "Virtus" ir stabili ārpus nākamās kārtas. Vēl nesen "Top-16" stabili bija četras itāļu komandas, tagad varēs priecāties, ja tiks divas."

Slēpts komentārs: kristapsd80

  -2 [+] [-]

, 2008-01-15 14:02, pirms 16 gadiem
Oho, otrais klubs pēc budžeta! Var saprast Janičenoka
vēlmi palikt komandā, tagad, kad paša sniegums
uzlabojas, savainojums apārstēts, tagad mainīt klubu būtu riskanti.

Nomainīs uz nākamo sezonu.
Slēpts komentārs: Shenker

  -3 [+] [-]

, 2008-01-15 14:04, pirms 16 gadiem
"Janičenks arī pastāstīja par savu muguras savainojumu, kas viņam liedza izlaist dažus mačus..."

Šitais ir labs!!! Savainojums liedz izlaist spēles nevis liedz spēlēt! Tur tiešām iet interesanti!

  -4 [+] [-]

, 2008-01-15 14:06, pirms 16 gadiem
labi ka nepiemn 2 liigu, tur veel vairaak amerikaanju un veel lielaaks haoss

  +8 [+] [-]

, 2008-01-15 15:05, pirms 16 gadiem
Vismaz kāds letiņš kurš aizbraucis uz ārzemēm ar putām uz lūpām neslavē savupagalma līgu! Šis čalis tā arī pasaka - mana līga sux! Līmenis ir zems! Wo cienu par tādu attieksmi! Nemēģina sevi attēot labāku nekā patiesībā... tiešām Janičenoks ir vecis ar pautiem! Cienu viņu! Lai veicās un arī turpmāk velk izlasi!

  +3 [+] [-]

, 2008-01-15 15:33, pirms 16 gadiem
Mr.Expert,
Biedrs izlasīs tavu komentu un nākamajā intervijā teiks: "līga sux, par daudz amerikāņu.." un tādā garā

     [+] [-]

, 2008-01-15 16:07, pirms 16 gadiem
ROFL, jaa nba toch ir daudz par daudz amerikaanju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-01-15 18:23, pirms 16 gadiem
slikti!