Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Gailītis Vācijas kausa astotdaļfinālā, Šķēle starta pieciniekā, Mejerim uzvara pār Dubaiju

Agris Suveizda

Gailītis Vācijas kausa astotdaļfinālā, Šķēle starta pieciniekā, Mejerim uzvara pār Dubaiju
Jānis Gailītis. Foto: FIBA

Jāņa Gailīša trenētā un Aigara Šķēles, Ričarda Vanaga pārstāvētās komandas aizvadījušas Vācijas basketbola kausa pirmo kārtu, bet virkne leģionāru sezonai turpina gatavoties pārbaudes spēlēs.

Vācijas kauss

• Vācijas kausa pirmo kārtu pārliecinoši pārvarēja Jāņa Gailīša trenētā "Mitteldeutscher", kas izbraukumā ar 103:79 sakāva Gīšenes "46ers". Ar 30 punktiem izcēlās Tairens Džonsons.

• Rostoka atspēlēja 11 punktus un pēdējā ceturtdaļā no -11 pietuvojās līdz -1, tomēr viesos ar 77:79 piekāpās Krailsheimas burvjiem. Aigars Šķēle devās starta pieciniekā un 20 minūtēs sakrāja astoņus punktus (2p. 1/3, 3p. 1/1, 1p. 3/4), piecas atlēkušās bumbas, četras piespēles, vienu bloķētu metienu un vienu kļūdu.

• Astotdaļfinālā neiekļuva arī Tībingenes "Tigers", kas mājās ar 63:91 kapitulēja Oldenburgai. Ričardam Vanagam 14 minūtēs četri punkti (2p. 0/1, 3p. 1/2, 1p.
1/2), divas atlēkušās bumbas un viena piespēle.

Pārbaudes spēles

• Bosnijas un Hercegovinas pārbaudes turnīra finālā iekļuvusi Mareka Mejera Rumānijas "Cluj-Napoca", kas ar 89:76 pārspēja Dāvja Bertāna jauno klubu "Dubai". Mejeris 21 minūtē guva septiņus punktus, pārtvēra divas bumbas un izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

• Pēdējo pārbaudi pirms FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas aizvadīja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas ar 90:63 sakāva Helsinku "Seagulls". Anrijam Miškam 23 minūtēs deviņi punkti (2p. 3/6, 3p. 1/3), septiņas atlēkušās bumbas un divas piespēles.

• Varšavas "Legia" ar 80:85 piekāpās Čehijas "Opava". Ojāram Siliņam 32 minūtēs un 35 sekundēs seši punkti (2p. 0/2, 3p. 2/5), septiņas atlēkušās bumbas un viens bloķēts metiens.

• Pārbaudes turnīra finālspēlē "San Pablo Burgos" ar 90:76 pārspēja "Valladolid". Robertam Stumbrim četri punkti.

Izmantotie resursi:
https://www.easycredit-bbl.de/spiel...
https://www.easycredit-bbl.de/spiel...
https://www.facebook.com/bckalevcra...
https://x.com/LegiaKosz/status/1835...
https://www.sanpabloburgos.com/es/n...
https://u-bt.basketball/seniori/sti...