Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Porziņģim pirmās pārbaudes spēles

Porziņģim pirmās pārbaudes spēles
Jānis Porziņģis
Foto: www.newbasketbrindisi.it

Gatavojoties jaunajai sezonai, Jāņa Porziņģa pārstāvētais itāļu basketbola klubs "New Basket Enel Brindisi" aizvadījis divas pārbaudes spēles, turklāt vienu no tām pret "Premiata Montegranaro", kur spēlē bijusī NBA zvaigzne Šons Kemps.

Piektdien Porziņģa pārstāvētais "New Basket Enel Brindisi" tikās ar citu Itālijas otrās līgas klubu "Fileni Bpa Jesi". Pārliecinošu uzvaru ar 93:73 guva Porziņģa komanda, bet mūsu basketbolists izcēlās ar deviņiem gūtiem punktiem (divpunktnieki 3/5, trīspunktnieki 1/3). Šajā spēlē "New Basket Enel Brindisi" rindās rezultatīvākie bija abi amerikāņi - saspēles vadītājam Markusam Hatenam 27 punkti, bet Marko Kilingsvortam 18.

Piektdien savu debiju šī paša pārbaudes turnīra spēlē piedzīvoja Itālijas augstākās līgas kluba "Premiata Montegranaro" amerikāņu spēka uzbrucējs Šons Kemps, kurš savulaik bija viens no vadošajiem spēlētājiem NBA. Uzvarā ar 104:91 pār "Pallacanestro Roseto" viņš guva sešus punktus. Jāņem vērā, ka Kemps nav spēlējis profesionālo basketbolu kopš 2003. gada. Starp citu, šajā spēlē izcēlās Kempa komandas biedrs amerikāņu uzbrucējs Deriuss Raiss, kurš 29 minūtēs guva 48 punktus (divpunktnieki 11/11, trīspunktnieki 8/14).

Sestdien Porziņģa pārstāvētā komanda tikās ar Šona Kempa "Premiata Montegranaro", kuru pārspēja ar 82:70. Porziņģim astoņi punkti, bet rezultatīvākie atkal bija abi amerikāņi, 20 un 17 punkti attiecīgi Hatenam un Kilingsvortam. Savukārt Kemps guva sešus punktus, bet iepriekšējās dienas uguņotājs Raiss "aprobežojās" ar 18 punktiem.

Porziņģim nākamās pārbaudes spēles 20. un 21. septembrī, kad viņa "New Basket Enel Brindisi" četru komandu turnīrā tiksies ar Itālijas augstākās līgas klubiem "Capo d’Orlando" un "Rieti", kā arī Belgradas "Partizan".

Izmantotie resursi:
newbasketbrindisi.it
sutorbasket.it


Toms Leimanis. Foto: Movistar Estudiantes
4

Leimanis neturpinās spēlēt Spānijas otrās līgas klubā "Movistar Estudiantes"

LETA. Latviešu saspēles vadītājs Toms Leimanis neturpinās spēlēt Spānijas pēc spēka otrās basketbola līgas komandā "Movistar Estudiantes", trešdien paziņoja klubs.
Laura Meldere "Reyer" čempionu braucienā 2024. gada maijā. Foto: Reyer

Oficiāli: Laura Meldere pievienojas Itālijas pusfinālistei "Campobasso"

Laura Meldere 2025. gada sezonā pārstāvēs Itālijas virslīgas komandu "La Molisana Magnolia Campobasso", otrdien, 25. jūnijā, informēja kluba preses dienests. Līgums parakstīts uz diviem gadiem.
Roberts Blumbergs. Foto: Aris
7

Grieķijā sezonu aizvadījušais Blumbergs karjeru turpinās Turcijas metropolē Stambulā

Turcijas basketbola klubs Stambulas "Galatasaray" pavēstījis par līguma parakstīšanu uz vienu sezonu ar 26 gadus veco un 208 centimetrus garo latviešu spēka uzbrucēju Robertu Blumbergu.