Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Misters karjeru turpinās Lietuvas Basketbola līgas jaunpienācējā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Misters karjeru turpinās Lietuvas Basketbola līgas jaunpienācējā
Andris Misters. Foto: CSM Ploieşti

Lietuvas Basketbola līgas jaunpienācēja ''Mažeikiai'' paziņojusi, ka nākamajā sezonā to pārstāvēs latvietis Andris Misters, kurš 2022./2023. gada sezonā spēlēja Rumānijā, bet pirms tam kļuva par Igaunijas fināla vērtīgāko spēlētāju.

Ja vakar par ''Siauliai'' jauno galveno treneri tika iecelts Nikolajs Mazurs, tad šodien Lietuvas Basketbola līgas jaunpienācēja ''Mažeikiai'' paziņojusi par Andra Mistera piesaisti.

Misters 2022./2023. gada sezonu pavadīja Rumānijas basketbola vienībā Ploještes ''Petrolul''. 31 spēlē viņš kluba rindās vidēji nospēlēja 27.3 minūtes, kurās guva 11.4 punktus, izcīnīja 3.5 atlēkušās bumbas un atdeva 2.6 rezultatīvās piespēles. Ar to gan nebija gana, lai vienība varētu kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Pirms divām sezonām Misters ''Parnu Sadam'' vienības sastāvā kļuva par Igaunijas čempionu, bet pašu viņu atzina par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Tāpat spēlētājs ir spēlējis ''VEF Rīga'' un Spānijas pēc spēka otrajā līgā jeb ''LEB Oro''.

''Esam ļoti priecīgi, ka panācām vienošanos ar snaiperi no Latvijas. Andris ir vienreizējs basketbolists, kura galvenais ierocis ir metiens. Pie tam, arī citos basketbola elementos viņam ir nozīmīgas kvalitātes. Esmu iepazinis Andri personīgi un ticu, ka viņš mums palīdzēs ne tikai basketbola laukumā, bet arī ģērbtuvē izveidot draudzīgu kolektīvu,'' kluba mājaslapā citēts vienības direktors Arūns Liškus.

Mažeiķu basketbola komanda dibināta 2005. gadā. Pirms tam augstāko sabiedrībā tā spēlējusi vēl 2014./2015. gada sezonā, bet 2022./2023. gada sezonā tai pietika ar izcīnītu otro vietu otrajā līgā, lai nodrošinātu iespēju spēlēt Lietuvas Basketbola līgā otro reizi kluba vēsturē.

Izmantotie resursi:
https://www.mbasket.lt/amisters?fbc...

     [+] [-]

, 2023-06-14 22:32, pirms gada
solis augšup Mazura pēdās