Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šteinberga ''Manresa'' paliks ACB līgā, Laksas ''Jonava'' tiek Lietuvas pusfinālā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šteinberga ''Manresa'' paliks ACB līgā, Laksas ''Jonava'' tiek Lietuvas pusfinālā
Mārcis Šteinbergs. Foto: FIBA

Šodien Spānijas ACB līgā nozīmīgu uzvaru svinēja Mārča Šteinberga ''Manresa'', kas ar panākumu pār ''Breogan'' (82:81) nodrošināja palikšanu augstākajā sabiedrībā arī nākamajā sezonā. Lietuvas Basketbola līgā pusfinālā tikusi Mārtiņa Laksas ''Jonava'', kas arī otrajā ceturtdaļfināla mačā pārspēja ambiciozo Viļņas ''Wolves''.

Spānija

• Cīņā par vietas saglabāšanu ACB līgā šodien svarīgu uzvaru svinēja Mārča Šteinberga ‘’Manresa’’, kas izbraukumā dramatiskā cīņā ar 82:81 pārspēja ‘’Breogan’’, tādējādi izcīnot otro panākumu pēc kārtas.

• Ar 11 uzvarām 33 spēlēs ‘’Manresa’’ šobrīd ieņem 14. vietu 18 komandu konkurencē, bet 17. pozīcijā esošajai ‘’Granada’’ ir tikai par uzvaru mazāk. Ar uzvaru šodien gan bija pietiekami, lai ''Manresa'' arī nākamajā sezonā spēlētu augstākajā sabiedrībā. Zināms, ka nākamgad līgu zemāk spēlēs ‘’Fuenlabrada’’, kas tikusi tikai pie četrām uzvarām 32 mačos.

• Šteinbergs laukumā pavadīja 10:40 minūtes, realizējot savu vienīgo metienu (2p. 1/1). Tāpat viņam divas atlēkušās bumbas un viena rezultatīva piespēle.

• Savukārt Spānijas pēc spēka otrajā līgā ‘’Estudiantes’’ sastāvā šodien nespēlēja Toms Leimanis, viņa pārstāvētajai vienībai pagarinājumā ar 104:96 pārspējot ‘’Burgos’’ vienību. Latviešu aizsargs spēlē nepiedalījās neliela savainojuma dēļ, kurš gan neesot nopietns, un jau tuvākajā laikā viņš atgriezīsies vienības sastāvā. ‘’Estudiantes’’ turnīrā ieņem trešo vietu (21-12) un regulārajā sezonā atlikusi vēl viena kārta, pēc kuras klubs sāks cīņu par ceļazīmi uz ACB līgu.

• Citā ‘’LEB Oro’’ spēlē uzvaru svinēja Ingus Jakovičs kopā ar ‘’Leyma Coruna’’, ar 81:69 pārspējot Dāvja Rozīša ‘’Palencia’’.

• Uzvarētāju rindās Jakovičs laukumā nospēlēja 21 minūti, iemetot piecus punktus (2p. 1/1, 3p. 1/6) un atdodot piecas rezultatīvās piespēles.

• Savukārt Dāvis Rozītis ‘’Palencia’’ sastāvā nospēlēja 12 minūtes, iemetot divus punktus (1p. 2/4, 2p. 0/2) un izcīnot divas bumbas zem groziem.

• ‘’Palencia’’ ieņem otro vietu čempionātā, bet ‘’Leyma Coruna’’ trešo – abas pēc regulārā turnīra beigām turpinās cīņu par vietu ACB.

Beļģija un Nīderlande

• No Beļģijas – Nīderlandes līgas izstājusies Franča Lāča pārstāvētā ‘’Yoast United’’, kas izslēgšanas spēļu pirmās kārtas atbildes spēlē savā laukumā ar 91:82 pārspēja ‘’Belfius Mons’’, taču divu spēļu summā tā piekāpās ar divu punktu starpību (166:168).

• Lācis 23:20 minūšu laikā guva divus punktus (1p. 1/2, 2p. 1/1, 3p. 1/5). Tāpat viņam viena atlēkusī bumba un viena piespēle.

• Savukārt Nīderlandes Basketbola līgas pusfināla trešajā spēlē neveiksmi piedzīvoja Vernera Koha ‘’Heroes den Bosch’’, kas 65:78 piekāpās ‘’Donar’’ komandai. Sērijā vadībā ar 2-1 ir tieši šīs dienas uzvarētāja. Finālā iekļūs komanda, kas pirmā uzvarēs trijās spēlēs.

• Kohs 13:33 minūšu laikā guva piecus punktus (1p. 2/2, 2p. 0/1, 3p. 1/2), izcīnīja divas bumbas zem groziem un atdeva vienu piespēli.

Lietuva

• No Lietuvas Basketbola līgas cīņas par titulu izstājusies Rinalda Mālmaņa Klaipēdas ‘’Neptunas’’, kas ceturtdaļfināla sērijas otrajā mačā ar 91:95 piekāpās čempionei ‘’Rytas’’, tādējādi zaudējot sērijā ar 0-2.

• Mālmanis laukumā devās epizodiski, nospēlējot nedaudz vairāk par trim minūtēm, kurās ar ierakstiem statistikas ailēs viņš neizcēlās. Sezonu Lietuvā Mālmanis pabeidza ar vidēji 4.5 punktiem, 3.8 atlēkušajām bumbām un 1.2 rezultatīvo piespēli 31 regulārā turnīra spēlē.

• Tikmēr pusfinālā iekļuvusi Mārtiņa Laksas ‘’Jonava’’, kas sagādājusi nelielu pārsteigumu, arī otrajā ceturtdaļfinālā spēlē pārspējot ambiciozo Viļņas ‘’Wolves’’ (80:75).

• Laksa laukumā pavadīja 19:31 minūti, to laikā iemetot astoņus punktus (1p. 5/5, 2p. 0/1, 3p. 1/2). Tāpat uzbrucējam viena atlēkusī bumba, viena kļūda, četras piezīmes un divas izprovocētas piezīmes.

Itālija

• Itālijas basketbola līgas ceturtdaļfināla sēriju ar zaudējumu sākusi Andreja Gražuļa ‘’Trento’’, kas šodien ar viena punkta pārsvaru (78:79) piekāpās ‘’Tortona’’.

• Par savas vienības dalīti otro rezultatīvāko spēlētāju kļuva Gražulis, kurš 25 minūšu laikā izcēlās ar 14 punktiem (1p. 3/3, 2p. 4/6, 3p. 1/4). Tāpat spēka uzbrucējam divas bumbas zem groziem un četras rezultatīvas piespēles.

• Sērija notiek līdz kādas komandas trim uzvarām. Otrais mačs gaidāms pēc divām dienām ‘’Tortona’’ laukumā.

Vācija

• Vācijas pēc spēka otrās līgas pusfinālā šovakar iekļuva Kriša Helmaņa pārstāvētā ‘’Tubingen’’, kas izšķirošajā ceturtdaļfināla sērijas spēlē savā laukumā ar 81:58 pārspēja ‘’Bremerhaven’’, sērijā uzvarot ar 3-2.

• Helmanis nospēlēja 11:34 minūtes, kurās guva trīs punktus (1p. 1/2, 2p. 1/3), izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, vienu reizi kļūdījās un izpelnījās trīs personiskās piezīmes.

• Par vietu otrās līgas finālā ‘’Tubingen’’ spēkosies pret ‘’PS Karlsruhe’’, kas regulārajā turnīrā ierindojās trešajā vietā.

Izmantotie resursi:
ACB.COM
https://www.leboro.es/resultados.aspx
https://lkl.lt/rungtynes/10796
https://lkl.lt/rungtynes/10798
https://www.legabasket.it/
https://live.2basketballbundesliga....
https://www.leboro.es/resultados.aspx

     [+] [-]

, 2023-05-14 16:22, pirms gada
Autor, Manresa ar šo uzvaru nodrošināja palikšanu ACB

     [+] [-]

, 2023-05-14 16:55, pirms gada
basux rakstīja: Autor, Manresa ar šo uzvaru nodrošināja palikšanu ACB
jums taisnība, paldies par vērību.

     [+] [-]

, 2023-05-14 21:55, pirms gada
Skatos, mūsējie “ uguņo”- vienam 3 punkti, otram 5, trešajam 8.. Gražulis vēl daudz maz. Mjaaaa…